FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA 0-2

FOTO Spectacol dintr-o altă lume » Nu s-a umplut stadionul, dar a fost o atmosferă de vis la Dinamo-Barcelona!

Copiii care l-au atins pe Messi au fost cei mai fericiţi +10   FOTO
Copiii care l-au atins pe Messi au fost cei mai fericiţi

Articol de - Publicat duminica, 12 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 august 2012 22:39

Suporterii ce au asistat la demonstraţia de fotbal a "extratereştrilor" s-au ridicat la nivelul lui Messi, creînd o atmosferă de gală.

La prima invazie "extraterestră" în România, lumea a ieşit în stradă şi a aşteptat avionul cu care au venit Messi, Xavi, Iniesta, Pique şi ceilalţi exact ca pe o navă spaţială, venită dintr-o altă lume. Una a fotbalului adevărat, în care profesionalismul, cunoştinţele tehnice şi tactice generează spectacolul total.

În plină criză economică, românii şi-au scuturat portofelele pentru a o vedea pe Barcelona, dar şi nivelul elevilor lui Bonetti în faţa unei superputeri a fotbalului mondial. Numai că preţurile exagerate au făcut ca arena să nu fie arhiplină, strîngîndu-se aproximativ 40.000 de oameni în tribune. A fost pentru prima dată cînd culorile blaugrana, apropiate de roş-albastrul rivalei din Ghencea, s-au contopit cu alb-roşul "cîinilor", fără să-i enerveze pe ultraşii lui Dinamo.

Imnul Barcelonei, apoi al lui Dinamo
Arena Naţională a fost vulcanul fericirii aseară. Atît de entuziasmaţi au fost şi organizatorii de venirea Barcelonei că au pus în boxe imnul catalanilor, cel al lui Dinamo fiind auzit mult mai tîrziu, spre începerea meciului! Messi şi compania au ajuns la stadion doar cu o oră înainte de start. "Ăştia vin, se dau jos din autocar, te bat şi pleacă imediat la aeroport", s-au amuzat şi organizatorii. Şi ca să arate cît sînt de valoroşi, spaniolii s-au lăsat aşteptaţi şi la încălzire.

Dinamoviştii au asudat jumătate de oră, făcînd exerciţii de stretching, alergări şi jocuri de cinci contra doi, în timp ce Xavi şi Messi s-au mulţumit să iasă pentru un scurt antrenament cu doar 22 de minute înainte de fluierul de start. Şi pregătirea nu a constat în alergarea jucătorilor, ci doar a balonului!

Apariţia "extratereştrilor" a declanşat o cascadă de simpatie, publicul fiind de-a dreptul isterizat de prezenţa lui Messi. "Messi, Messi!", s-a auzit pe întreaga arenă, iar piticul a aplaudat politicos. Apoi, a pornit show-ul total.

Curtean i-a arestat tricoul lui Messi

Imediat cum arbitrul Cristi Balaj a fluierat finalul primei reprize, în drum spre vestiare, Curtean s-a dus la Messi şi i-a cerut tricoul de joc. Argentinianul n-a părut indignat de solicitare şi i l-a oferit mijlocaşului dinamoviştilor.

Galeria, absentă
Chiar dacă au avut bannerele-gigant cu "Peluza Cătălin Hîldan" şi "Nuova Guardia", ultraşii roş-albilor au absentat de la partidă. Au fost doar cîteva zeci, însă ei s-au auzit sporadic. Practic, "cîinii" n-au avut galerie la meciul-eveniment cu Barca, fanii considerînd că trebuie să boicoteze întîlnirea. Şi de aceea atmosfera din prima repriză a fost mai degrabă din piesele de teatru, spectatorii preferînd să aplaude, mai degrabă, fazele create de catalani.

Dinamo s-a înnoit
Elevii lui Bonetti au ţinut să marcheze meciul cu Barcelona şi-au îmbrăcat, în premieră, echipamentul "de acasă" pentru ediţia 2012/2013, tricou roşu, cu guler alb. Tocmai de aceea, catalanii n-au jucat în tricourile tradiţionale, blau-grana, ci în cele de deplasare, galben-portocaliu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
popgelu2
popgelu2  •  12 August 2012, 23:26

deci asta scrie ca si cum nau fost 46000 de oameni:))e varza asta de lagsp

robert1205
robert1205  •  12 August 2012, 22:49

preturi ca la finala EUROPA LEAGUE MADRID-BILBAO, PREA MARI pentru un AMICAL,cu 10 zile in urma la Hamburg-Barcelona pret bilet 64 ron la peluze.

bogdanc77
bogdanc77  •  12 August 2012, 18:44
Postat de manu. pe 12 August 2012, 15:36

Eduard Apostol, tu esti mincinosul care a insinuat ca a fost facuta o intelegere conform careia meciul Dinamo-Barca ar fi trebuit sa se incheie cu o victorie a barcelonezilor la nu mai mult de 5 goluri. Mizeria scrisa de tine a fost preluata de multi indivizi de acelasi calibru inclusiv din mass-media creindu-se o imagine proasta a echipei Dinamo, a meciului, a Romaniei insasi. Vreau sa stii ca voi insoti fiecare articol semnat de tine cu acest comentariu pana cand iti vei cere scuze pentru calomnie.

La cat de prost crescut este cred ca o sa iti creasca barba. Nu ai cu cine mane

Vezi toate comentariile (41)
Comentează