FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO // CORESPONDENŢĂ DIN KADRIYE (TURCIA)

MaiDANEZI! ”Cîinii”, măcelăriţi de nişte copii » Naţionala de tineret a Danemarcei a dat de pămînt cu echipa lui Mihai Teja, 7-1

Staff-ul dinamovist a privit neputincios înfrîngerea cu Danemarca U21
Staff-ul dinamovist a privit neputincios înfrîngerea cu Danemarca U21

Articol de , - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 22:09

Naţionala de tineret a Danemarcei a dat ieri de pămînt cu echipa lui Teja înultimul amical din Antalya. Apărarea are un bilanţ catastrofal: 13 goluri primite în 4 meciuri. După 1-1 la pauză, "cîinii" au avut o repriză secundă absolut penibilă. "Tancurile" nordice, cum i-a denumit Teja pe adversari, au zdrobit "haita".

Danemarca are viitorul asigurat, New Dinamo e încă la nivelul "buffering". Dacă tinerii adversari, nordici get-beget sau asimilaţi, au tropăit sau au fost tancuri, aşa cum i-a denumit, urlînd, Mihai Teja, "cîinii" doar au creat impresia că pot deţine controlul partidei. După golul 2, bucureştenii şi-au pierdut capul, nu doar picioarele, intrînd în panică, apoi în degringoladă. Terminînd în genunchi, călcaţi nemilos în picioare.

Toate compartimentele praf
Apărarea. Interesantă, dar lipseşte cu desăvîrşire. Carne de tun! Fiecare eroare s-a văzut pe tabelă. Fragilitatea şi jocul avansat au fost pedepsite prin nişte lecţii de contraatac. Pjone Sisto, 20 de ani neîmpliniţi, a arătat, mai întîi, sînge rece, Marc neavînd ce să mai facă, deşi a atins mingea, apoi a finalizat cu o boltă de zile mari. La golul trei, a cui să fie vina?!, la o centrare banală doar portarul mai era în faţa lui Marquendo, care n-a iertat, bară-gol. Golul 4, centrare, Marc s-a molipsit de la colegi, iar Sisto a demonstrat că marchează şi din întoarcere. Golurile 5, 6 şi 7 au fost la ofertă, legate. Traian a mai scos alte două faze ce-ar fi putut duce la un scor şi mai negru.

Linia mediană. A mişcat bine în prima repriză, chiar dacă s-a abuzat, o perioadă, de mingi lungi, blocate uşor de adversar. Două menţiuni: Nicolae Grigore şi Marius Alexe, într-o ordine aleatorie. Ambii tind să devină liderii din cîmp ai echipei, alături de Marc, în poartă. Grig a stopat cît a putut, Alexe a construit cît l-au ţinut bateriile. Restul au fost ori prea cruzi, ori epuizaţi fizic.

Atac. Bilinski şi Henrique au făcut concurs, cine atinge mai puţin mingea!

Reacţii din meci:

"Vali, mai multă responsabilitate, pierdem mingile prea uşor, ne omoară ăştia!" - Mihai Teja, către Vali Lazăr, după primul gol al danezilor

"Andrei, nu vezi că vin ca tancurile?! Nu mai încerca pase d-alea cu Petre, că ne laşi descoperiţi!" - Mihai Teja, către Andrei Rau, după golul 2 al danezilor

3 eşecuri a strîns Dinamo în 4 meciuri în Antalya: 1-3 cu Bursaspor, 1-3 cu Guangzhou R&F şi 1-7 cu Danemarca U21. Plus victoria cu Aue, 1-0

"Sper să ne mai vină fundaşi. Scorul e cam mare, cam dur, dar altfel va fi în campionat. Îmi pare rău pentru moral. «Tineretul» danezilor s-ar bate la campionat în Liga 1" (Mihai Teja, antrenor Dinamo)

"Sînt supărat, însă am avut curajul, aşa e normal, să vin să vorbesc. Nu căutăm scuze, totuşi au jucat şi copiii noştri. Vom învăţa din greşeli. Cu siguranţă, urmează să primim întăriri" (Traian Marc, portar Dinamo)

"Sîntem departe de fotbalul mare. Ne mai trebuie achiziţii, urgent!" (Ionel Dănciulescu, manager sportiv Dinamo)

Danemarcat U21 - Dinamo    7-1 (1-1)
Au marcat: Sisto (34, 54, 69), Marquendo (62, 83, 89), Christensen (82) / N. Grigore (37)

Dinamo: Tr. Marc - Bărboianu, Nedelcearu (Krausz 82), Durimel (Dudea 46), St. Filip (A. Radu 12) - Boubacar (I. Şerban 61), N. Grigore (Elhamed 46) - D. Rotariu (Tîrcoveanu 69), Alexe, V. Lazăr (P. Petre 46) - Bilinski (Henrique 59). Antrenor: Mihai Teja

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Coşmarul Sisto
Aripa stînga Pjone Sisto este un jucător naturalizat la începutul lui 2015 de către danezi. Iar dinamoviştii nu-l vor uita în această pauză competiţională pe fotbalistul născut în Uganda din părinţi sudanezi şi care evoluează la liderul primei ligi din Danemarca, Midtjylland. Au fost primele reuşite ale lui Sisto la "naţionala" daneză! Marquendo, cu cealaltă triplă, mai marcase de două ori pentru nordici, în 28 de meciuri.

Gol sau autogol?
Reuşita de aseară a roş-albilor a fost o enigmă. Lazăr a centrat de pe stînga, Nicolae Grigore a fost la doi metri de poartă, lîngă un apărător al nordicilor, iar mingea a intrat în poartă, "centralul" validînd golul. "Am atins mingea, nu ştiu dacă a lovit-o şi apărătorul de lîngă mine", a precizat la pauză Grigore. Şi coechipierii l-au chestionat curioşi pe mijlocaş dacă el a marcat.

Grozav la sală cu "Săgeată"
Gicu Grozav n-a evoluat contra danezilor, chiar dacă ar fi avut dreptul, avînd OK-ul cecenilor de la Terek, însă Teja a decis să nu rişte folosirea atacantului de 24 de ani. Care încă mai are de recuperat pentru a putea juca. În amicalele din Spania, Gicu va fi pe teren. Aseară, s-a pregătit la sala de forţă cu Marius Niculae, accidentat după partida cu Guangzhou.

Filip s-a accidentat
Steliano Filip n-a jucat ieri decît 10 minute. O intrare dură a unui adversar l-a scos pe margine, unde a primit îngrijiri medicale. Probleme la piciorul stîng, iar jucătorul n-a mai reintrat. Nu a mai fost forţat, mai ales că fundaşul stînga ar putea fi convocat la "naţionala" României pentru cantonamentul din Turcia, din perioada 3-15 februarie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (155)
zecs93
zecs93  •  24 Ianuarie 2015, 22:15
Postat de gutza23 pe 24 Ianuarie 2015, 18:03

:)))) nu poti juca in europa sez viitor chiar daca sez asta ocupi loc de europa,sez viitor daca ocupi loc de europa poti sa joci in europa in sez 2016-2017 ;)

da adica in campionatul care va urma, acuma daca terminam pe un loc 4 de exemplu nu participam, dar la anu daca il obtinem, putem !!! E simplu !!!

gutza23
gutza23  •  24 Ianuarie 2015, 18:03
Postat de zecs93 pe 24 Ianuarie 2015, 16:28

bah alinusCATELUS, eu ti-am mai spus ti-e ca tu aberezi mai ceva ca la batranete, planul de reorganizare sa aprobat atat de creditori cat si de judecatori, iar acum nimeni si nimic in lumea asta numai poate da nimeni inapoi, datoria sa scazut odata ce sa aprobat la tribunal, deci acum Dinamo chiar trb sa plateasca cei 800 de mii pana in luna mai ca in campionatul urmator sa joace in cupele europene ( asta daca vom ocupa un loc respectiv), te anunt in exclusivitate ca datoria de 17,5 meleoane de oi_ro nu mai exista, acuma trb sa platim doar 800 de mii, o suma modica zic eu !!!

:)))) nu poti juca in europa sez viitor chiar daca sez asta ocupi loc de europa,sez viitor daca ocupi loc de europa poti sa joci in europa in sez 2016-2017 ;)

gutza23
gutza23  •  24 Ianuarie 2015, 17:58
Postat de alinusdinamo pe 24 Ianuarie 2015, 16:03

Planul aprobat azi de judecătorul sindic include trei pași. Se vor achita datoriile de 200.000 de euro către Veneto Banca, principalul creditor. Apoi, în a treia lună, se vor plăti toate sumele datorate angajaților, iar în ultimele două luni se vor face plăți către ANAF. ANAF poate contesta această decizie şi să împiedice demararea procedurii de insolvenţă şi chiar să forțeze modificarea planului de reorganizare. Reprezentanţii statului s-au opus aprobării planului, deoarece acesta presupune recuperarea a doar 5,93 la sută, adică 1,45 de milioane de lei, din suma datorată de SC Dinamo 1948 SA către stat.

ma eu nu vreau sa te jignesc dar tu esti genu care daca se ineaca si lumea ii arunca colaci de salvare tu ii dai la oparte si zici ca vrea lumea sa te pacaleasca!!! esti greu de cap si o tii in prostie pana la capat

Vezi toate comentariile (155)
Comentează