FOTBAL  »  AMICALE  »  CSM PITEȘTI - STEAUA 0-1

Nici Piteştiul nu-i acasă » Steliștii au luat pulsul arenei pe care se gîndesc să dispute meciurile de pe teren propriu

Aceasta a fost galeria Stelei la meciul de aseară
Aceasta a fost galeria Stelei la meciul de aseară

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Roş-albaştrii nu au fost primiţi cu entuziasm de argeşeni, altfel decît se întîmpla în 2011, cînd, fiind tot obligată să joace prin ţară, umplea stadioanele din Buzău sau Constanţa.

Ajunşi nomazi, după ce au fost alungaţi din Ghencea, iar Arena Naţională s-a închis, steliştii au plecat în pribegie să-şi caute o nouă casă. Piteştiul le-a deschis uşa, iar roş-albaştrii au testat aseară stadionul "Nicolae Dobrin".

6 oameni în galerie

Piteştenii au ieşit din case să vadă meciul, dar mai mult pentru a vedea valoarea echipei locale în comparaţie cu cea a campioanei României. Aproximativ 4.000 de oameni au fost prezenţi pe stadion, dar atmosfera a fost tristă. Galeria stelistă a fost reprezentată doar de 6-7 persoane!

Înarmaţi cu două steguleţe, fanii au fost singurii care au scandat pentru Steaua şi asta din cînd în cînd. În rest, noroc cu fluierul arbitrului care a mai acoperit murmurul din tribune şi zgomotul de seminţe de floarea-soarelui sparte.

Acelaşi chin

Cît despre joc, Steaua n-a strălucit nici în faţa unui adversar de liga a 3-a. Sigur, Rădoi a avut multe absenţe, dar 8 sau chiar 9 dintre fotbaliştii care aseară au fost titulari vor fi titulari şi în Derby-ul cu Dinamo. Roş-albaştrii au controlat jocul, dar fără a pune o presiune prea mare. Piteştenii, foarte curajoşi, au reuşit chiar să-l încălzească pe Niţă cu două şuturi în prima parte.

Totuşi, Stanciu a făcut ca steliştii să intre în avantaj la vestiare, cu un şut frumos din afara careului. Repriza a doua a semănat şi mai bine cu un meci modest din eşalonul al treilea. Rădoi a întinerit masiv echipa, iar jocul a suferit şi mai mult.

Roş-albaştrii n-au mai trimis nici un şut pe spaţiul porţii, dar gazdele puteau da lovitura, avînd trei şanse bune de a înscrie. Finalul i-a găsit pe campioni în defensivă, apărînd rezultatul.

Steliştii vor reveni la Piteşti pentru meciul cu Astra, peste 10 zile, dar n-au găsit nici aici căldura tribunelor pe care o caută de un an de zile. Gazonul e acceptabil, stadionul merge şi el, dar Steaua rămîne tot printre străini.

Vedete la final

Deşi în timpul partidei roş-albaştrii nu au fost încurajaţi, ba chiar au fost şi huiduiţi în unele momente ale jocului, la ieşirea de la vestiare ei au fost aşteptaţi de aproximativ 200 de persoane.

Acestea le-au cerut steliştilor autografe şi i-au rugat să se fotografieze cu ei. Campionii au cedat rugăminţilor, plecarea de la stadion fiind întîrziată minute bune din această cauză.

"Încă nu știu știm dacă vom juca aici, dar am văzut că piteștenii încă iubesc fotbalul. Cred că stadionul va fi plin dacă vom disputa aici partidele de pe teren propriu"
Nicolae Dică, antrenor secund Steaua

CSM Piteşti - Steaua 0-1

A marcat: Stanciu (36)

Steaua: Niţă (Poiană, 75) - Rîpă, Aldea, Toşca (Baltac, 75), Guilherme (Tîrnovan, 46) - L. Filip (Tahar, 46), Breeveld (Lică, 75) - Chipciu (Mihalcea, 46), N. Stanciu (Enceanu, 46), Tudorie (Măcriş, 66) - Tade (Onţel, 46). Antrenor: Mirel Rădoi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  18 Noiembrie 2015, 10:26
Postat de kilimanjaro pe 18 Noiembrie 2015, 10:18

fc *** bucuresti nicaieri nu e acasa :)))) Sa mai incerce, poate s-o gasi un *** liber si un maidan unde sa joace adunatura asta da nomazi :))))))))

Cum, măi, parcă altfel zicea imnul ***: ”Suntem peste tot acasă...”

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviu79pit
liviu79pit  •  18 Noiembrie 2015, 10:18

PAI NORMAL CA NU SUNT PRIMITI BINE. PITESTENII INCA IUBESC FC ARGES SI ASTEAPTA REAPARITIA ACESTEI ECHIPE. NU AVEM NEVOIE DE ECHIPELE DIN BUCURESTI CU CARE NE-AM LUPTAT ATATIA ANI. SI CARE NE-AU FURAT DE CATE ORI AU PUTUT.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  18 Noiembrie 2015, 10:18

fc *** bucuresti nicaieri nu e acasa :)))) Sa mai incerce, poate s-o gasi un *** liber si un maidan unde sa joace adunatura asta da nomazi :))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează