FOTBAL  »  AMICALE  »  ASTRA

Râsu'-plânsu' » Astra i-a învins aseară pe croaţii de la Inter Zapresici, 3-2, iar Şumi a anunţat ultimele două dorinţe: Budescu şi Săpunaru

Articol de , - Publicat luni, 27 iunie 2016 00:00

Campioana României a rămas aceeaşi formaţie care poate surprinde în ofensivă, mai ales dacă face ceea ce le cere zbirul de pe margine, adică joc de pase care să-i scoată din ritm pe strungarii croaţi, aseară, în meciul cu Inter Zapresici (3-2).

Adversarii au controlat glezna fiecărui fotbalist al Astrei, primul meleu fiind în minutul 4. Giurgiuvenii au ştiut ce să facă având mingea la picior, doar că au complicat situaţia în faţa porţii. Momentul culminant, pe final de meci: un tontogol de toată fumuseţea, Hanzek (81) trimiţând mingea "acasa", de la 40 de metri, de lângă asistent, doar că portarul a scăpat mingea pe sub picior! Şi pe fondul unor decizii bizare ale "centralului", care au stârnit controverse şi zâmbete cu subînţeles în tribune, Inter a revenit pe tabelă prin două execuţii splendide ale lui Solici, pe care nu le scoteau nici doi portari.

S-au acoperit

Astra a pierdut două piese de bază din echipa campioană, dar Şumi le-a pus imediat la loc. Vangjeli în locul lui Queiros, albanezul fiind mai bătăios decât lusitanul, mai trebuind să se pună la punct cu disciplina tactică. Dar se vede că nu degeaba are selecţii la prima reprezentativă care ne-a adus ruşinea în casă acum 8 zile. Şi Fabricio Dornellas în locul lui Găman, stoperul transferat de la Partizan Belgrad recomandându-se conform imaginii din teren drept unul dintre cei mai tari fundaşi ai viitorului sezon din Liga 1.

"Mai vreau doi jucători, sper să-i conving să vină: pe Săpunaru şi pe Budescu. Pe ultimul îl putem lua împrumut, nu s-a adaptat în China, a fost şi accidentat, ar vrea să se întoarcă", a spus Şumi după meci.

Astra - Inter Zapresici (Croaţia, I) 3-2 (2-1)

Au marcat: Boldrin (3-pen), Geraldo Alves (37), Hanzek (81-autogol) / Solici (25, 57)

Astra: Gavrilaş (Boşneag 66) - Vangjeli (Al. Stan 66), Geraldo Alves (Oros 55), Dornellas (Dandea 68), J. Morais (R. Moise 85) - Takayuki, Teixeira (Balaure 68), Boldrin (Lovin 46) - Boudjemaa (Ioniţă II 55), D. Niculae (D. Florea 66), De Amorim. Antrenor Marius Şumudică

"Mai proaste rezultate decât am obţinut la Euro nu se poate, aşa că poate veni oricine selecţioner. La nebunia de la FRF, ar putea să-l pună şi pe Şumudică antrenorul "naţionalei""
Marius Şumudică, antrenor Astra

2,2 milioane de euro refuzaţi

Doi dintre titularii Astrei sunt doriţi în străinătate, pe sume importante, însă patronul Ioan Niculae nu vrea să-i cedeze. Ricki Boldrin ar putea deveni coechipier cu Florentin Matei, la Rijeka, croaţii punând pe masă 800.000 de euro. Iar William De Amorim a fost dorit de Al Ain, care a oferit 1,5 milioane de euro pe proaspătul cetăţean român, doar că Niculae nu mai vrea să dea drumul niciunui jucător de bază până nu se vor juca meciurile din cupele europene.

Spionaţi de Dinamo a Croaţiei

Reprezentanţii lui Dinamo Zagreb au urmărit aseară Astra, întrucât giurgiuvenii pot da peste croaţi în preliminariile Champions League. Directorul sportiv Marijan Vlach a declarat: "Astra este un adversar de evitat, are fotbalişti foarte tehnici şi este o echipă tare incomodă. Îmi plac foarte mulţi jucători de la Astra, toţi de la mijloc în sus, Teixeira în mod special. L-am vrea la noi! Oricum, dacă vom juca împotriva românilor, fotbalistul nostru, Alex Măţel, ne va furniza informaţiile. Cred că va evolua şi el contra Stelei, marţi, luni seara ajunge în cantonament".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează