FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - LOKOMOTIV PLOVDIV 1-2

VIDEO Apusul Stelei » Radiografie dură: apărarea gafează, mijlocul nu produce, atacul suferă

Chipciu a rămas cu golul pe care i l-au făcut cadou bulgarii
Chipciu a rămas cu golul pe care i l-au făcut cadou bulgarii

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 februarie 2014 22:38

Campioana a bifat aseară un nou eşec în 2014, fiind învinsă de Lokomotiv Plovdiv (1-2), la capătul unui meci în care a înscris din singura ocazie, şi-aceea oferită generos de bulgari.

Steaua începutului de an se chinuie mult, iar faptul că, aseară, contra bulgarilor de la Lokomotiv Plovdiv (1-2), a bifat al 8-lea meci din amicale fără victorie oferă frisoane roş-albaştrilor în perspectiva debutului sezonului, de peste două săptămîni.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar campioana a avut în prima repriză 9 titulari cu care va începe primăvara, însă ghioceii sînt sub zăpadă, în acest moment. Cu o medie, în toamnă, în campionat, de cel puţin două goluri pe meci, aseară Steaua de-abia a produs al 3-lea gol în 8 amicale şi asta mulţumită unei mari erori a adversarilor.

Şvaiţer
Apărarea. La 1-0, din startul meciului, părea că se sparge patinoarul eşecurilor, pasele începuseră să funcţioneze, dar Pîrvulescu a făcut penalty şi soarta reprizei s-a schimbat.

Coşmarul serii, Kamburov, a făcut ceea ce a dorit cu defensiva Stelei, una la fel de permeabilă ca-n celelalte meciuri, de parcă n-ar mai fi a doua cea mai bună din Liga 1. Deranjul nu a fost materializat pe tabelă de locul 5 din Bulgaria.

Printre puţinii remarcaţi, Matei a încercat să arate că trece printr-o pasă fastă, însă după recuperări sau driblinguri reuşite, a fost blocat în momentul centrărilor.

În a doua parte, Varela iar a salvat echipa, ca împotriva suedezilor de la Goteborg, apoi, în minutul 82, reluare cu capul, a fost mai periculos decît toţi atacanţii la un loc.

"Gladiatorul" e otoman
Linia mediană. Obsesie?! Nu, deloc, dar fără Bourceanu şi Pintilii, "mijlocul" e rupt. Popa a muncit în dreapta, a rămas cu truda, ca şi Chipciu. Doar că ultimul a fost atent şi viclean, profitînd, în minutul 2, de eroarea grosolană a lui Gospodinov, ex- Concordia Chiajna.

Tănase a fost tehnic, prea tehnic, dar deloc eficient. Stanciu (44) s-a evidenţiat doar printr-o lovitură liberă, penultima ocazie, reală, a roş-albaştrilor în meci!

Doar tentative ofensive
Atac. Sublim, dar lipseşte cu desăvîrşire. Piovaccari n-a reuşit să strălucească, închizîndu-se mereu în unghiuri moarte. Măcar italianul a mai încercat una, alta, dar Kapetanos şi Keşeru au alergat în zadar.

În repriza a doua, vîrfurile au fost blocate, lesne, de adversari. De Keşeru s-a auzit doar la două lovituri libere, una-n zid, alta peste poartă.

"Sîntem nemulţumiţi de atitudinea unor băieţi şi vom avea o discuţie serioasă după acest joc! Au stat pe teren, dacă nu îşi schimbă atitudinea o să vadă meciul din tribună!" ( Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Oboseala îşi spune cuvîntul, dar e mai bine să fim aşa acum, decît atunci cînd va începe campionatul. Trebuie să mai primim şi mingea pentru a începe să marcăm şi să cîştigăm!" (Pantelis Kapetanos, atacant Steaua)

Steaua - Lokomotiv Plovdiv 1-2 (1-2)
Au marcat: Chipciu (2) / Kamburov (8-pen, 22)

Steaua - prima repriză: Bogatinov - G. Matei, Szukala, Gardoş, Pîrvulescu - Prepeliţă - Ad. Popa, Cr. Tănase, N. Stanciu, Chipciu - Piovaccari.

Steaua - repriza secundă: Bogatinov - Georgievski, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă (Răduţ 65) - Ad. Popa (Grădinaru 66), Keşeru, Iancu, Chipciu (I. Neagu 70) - Kapetanos. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Bogatinov, mediocru
Ieri, a debutat în poarta campionilor şi Martin Bogatinov, 27 de ani, adus în această iarnă de Steaua ca o variantă de schimb după plecarea iminentă a lui Tătăruşanu. Macedoneanul a început ezitant, dar a avut noroc la reluarea cu capul a lui N'Diaye.

La penalty-ul lui Kamburov s-a dus spre colţul opus, iar la "bolta" atacantului bulgarilor a plătit pentru gafa celor din faţa sa. Cu fiecare minut, Bogatinov şi-a revenit, avînd două intervenţii salvatoare, de sub bară.

La începutul reprizei secunde, a fost salvat de Varela, altfel înscria N'Diaye. Apoi, în minutul 72, a scos de la vinclu o reluare nefericită a lui Iancu."Tătăruşanu e titularul Stelei, Bogatinov e abia după Niţă!", a spus MM aseară după meci.

SuperDan: "Steaua, campioană"
Pe terenul de antrenament de lîngă cel pe care au jucat roş-albaştrii s-a pregătit Dinamo Moscova, moment bun pentru Dan Petrescu, tehnicianul ruşilor, să se converseze cu Mihai Stoica şi cu Laurenţiu Reghecampf.

"Mai degrabă facem o Dinamoviadă la Marbella cu "cîinii" şi cu cei din Kiev decît un amical cu Steaua. Eu rămîn fidel şi simt că tot roş-albaştrii vor lua campionatul în România. E vorba şi de valoare, nu doar de sentimente, trebuie doar ca echipa să-şi calculeze exact paşii", a comentat antrenorul moscoviţilor, care a asistat la ultima jumătate de oră.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (62)
plischi
plischi  •  03 Februarie 2014, 08:59

steaua vrea sa joace 4-1-4-1 pentru ca n-are inchizatori suficienti dar prea multi mijlocasi fara veleitati de recuperare. si mai vrea sa vanda, sa ia bani, sa nu cumpere, ca sa nu cheltuie. caracteristica becalista.

tonigriga
tonigriga  •  02 Februarie 2014, 17:58
Postat de red-dog69 pe 02 Februarie 2014, 15:39

Ati uitat un compartiment ,poate cel mai important!Cum stau stelistii la capitolul arbitrii?

Cum ati stat si voi, dinamovistii, sau ai uitat ? Nu-l mai aveti pe Borcica, cum stati in apa mica. Care va sa zica, sa nu va ia valul...

red-dog69
red-dog69  •  02 Februarie 2014, 15:39

Ati uitat un compartiment ,poate cel mai important!Cum stau stelistii la capitolul arbitrii?

Vezi toate comentariile (62)
Comentează
Close