FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - LEGIA 1-1

VIDEO O echipă ca Rădoi » S-au făcut răi: steliștii au arătat mult mai agresivi în al doilea amical al stagiului din Austria

Ionuț Neagu nu are încă nici un gol marcat în partide oficiale pentru Steaua
Ionuț Neagu nu are încă nici un gol marcat în partide oficiale pentru Steaua

Articol de , - Publicat sambata, 27 iunie 2015 00:00

Steaua a remizat cu Legia după un meci în care roș-albaștrii au arătat care e filosofia de joc a noului antrenor: agresivitate, viteză și jocul pe benzi.

Rădoi n-a mai riscat! Dacă în ziua meciului cu cei de la Klagenfurt, cînd Steaua s-a făcut de rîs pierzînd cu 4-5, i-a scos pe jucători la antrenament dimineața, acum i-a menajat înaintea întîlnirii cu Legia.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Antrenorul a trimis pe teren o echipă apropiată de cel mai bun "11" pe care-l poate alinia în acest moment, fără a mai improviza, așa cum o făcuse cu două zile în urmă. În acest fel, Mirel și-a dezvăluit și o parte din filosofia sa de joc.

Pressing agresiv

Prima indicație tactică a tehnicianului care s-a văzut a fost că roș-albaștrii au încercat să-și sufoce adversarul. Steliștii au reușit în multe momente să facă un pressing sus, agresiv, încurcîndu-i pe polonezi.

Mijlocașii defensivi, Neagu și Breveeld, au urcat pe rînd pentru a pune presiune pe stoperii adverși, iar mișcarea a reușind în dese rînduri. De pe margine, fostul internațional român a privit satisfăcut și s-a consultat de cîteva ori cu Pedrazzini, părînd mulțumit de ceea ce vede.

Joc pe benzi

Steaua a arătat mult mai bine în ofensivă, atunci cînd a reușit să recupereze mingea. A părut mai proaspătă, mai sigură pe ea, dornică să controleze jocul. Tănase a prins viață în banda stîngă, reușind cîteva driblinguri spectaculoase.

De asemenea, românii au jucat repede, semn că antrenorul vrea un fotbal în viteză. Fără un mijlocaș de creație, Rădoi încearcă să creioneze o echipă bazată pe atacuri în benzi, asta și pentru că are două vîrfuri înalte și puternice: Tudorie și Țucudean. Gălățeanul a evoluat bine aseară, a cîștigat multe dueluri și a intrat în combinație cu mijlocașii ofensivi.

Apărarea încă scîrție

Deși steliștii nu s-au mișcat rău, în special în prima repriză, aceștia s-au văzut conduși cu 1-0 în minutul 55. A fost o centrare de pe banda dreaptă, iar Arak a venit din spate și a marcat cu capul profitînd de eroarea enormă pe axa Cojocaru - Guilherme.

O greșeală care a șters imaginea bună pe care defensiva Stelei o lăsase în prima parte a meciului, cînd polonezii au fost blocați și forțați să-și încerce norocul doar cu șuturi de la distanță.

Eurogolul lui Neagu

Golul încasat nu i-a descurajat pe campionii României, care au continuat să stea sus. Egalarea a venit în minutul 74, din gheata lui Ionuț Neagu. Fotbalistul adus în urmă cu aproape doi ani de la Galați a prins un șut superb, din voleu, de la 20 de metri, direct în vinclul porții adverse. Militarii puteau chiar să cîștige, însă Papp a irosit o șansă mare, trimițînd peste din 6 metri.

Chiar dacă nu s-a impus, Steaua a părut o cu totul altă echipă decît cea care se făcea de rîs cu Austria Klagenfurt. Sînt semne bune pentru roș-albaștri, dar e clar că Rădoi încă are de muncă. Și el, și conducerea, pentru că antrenorul ar mai avea nevoie de măcar doi jucători: un portar cu experiență și un creier la mijlocul terenului.

Berg, opusul lui Rădoi

Antrenorul celor de la Legia Varșovia, norvegianul Henning Berg, a făcut spectacol la meciul de aseară. Mai întîi, înainte de startul partidei, tehnicianul polonezilor, sesizînd că terenul este tare, a mers la marginea suprafeței de joc și a luat un furtun pentru a-l uda.

Apoi, în timpul partidei, s-a agitat întruna, a gesticulat, a țipat și a rîs ironic atunci cînd a considerat că arbitrii l-au dezavantajat. De partea cealaltă, Mirel Rădoi a fost calm, a privit jocul cu atenție, însă rareori s-a adresat elevilor lui și a făcut-o în general înaintea fazelor fixe.

Legia, spionată de Botoșani

La meciul de aseară, antrenorul celor de la FC Botoșani, Leo Grozavu, și-a trimis un om pentru a-i urmări pe polonezi. Secundul Mugurel Cornățeanu a asistat la partidă și și-a notat tot timpul în carnet. Moldovenii îi vor întîlni pe cei din Varșovia în turul 2 preliminar al Europa League, dacă vor trece de georgienii de la Ţkinvali.

Trei absenți

Rădoi nu a putut folosi aseară trei jucători. Filip, care e accidentat de mai bine de o lună, Luchin, care acuză probleme musculare după primul amical, și Adi Popa. Mijlocașul dreapta a venit ieri dimineață în Austria, după ce antrenorul l-a învoit pentru a-și rezolva unele probleme medicale. Cei trei au fost la stadion și au urmărit întîlnirea din tribună.

Cum a comentat Rădoi după meci, la DigiSport:

  • "Sînt mulțumit de atitudinea jucătorilor, punem accent pe pregătire fizică mai mult decît pe rezultate. Muniru e restant la acest capitol, de aceea l-am folosit mai puțin"
  • "Mi-e greu să cred că nu vom mai transfera pe nimeni. Dacă, Doamne, ferește!, n-o să mai luăm nimic, avem un lot destul de valoros și putem începe sezonul cu echipa actuală"
  • "Tănase nu e degeaba căpitanul Stelei. În cazul în care nu va pleca, e treaba noastră să-l motivăm și să-l ajutăm să fie jucătorul din anii trecuți. Chipciu și Varela sînt următorii căpitani, după Dodel"

"Am avut un adversar foarte agresiv și de nivelul nostru, ca valoare. Mai avem nevoie de timp de pregătire, dar vom fi într-o formă mult mai bună la primul joc oficial"
Ionuț Neagu, mijlocaș Steaua

"Pentru moralul nostru, bine că n-am pierdut! Ne-am simțit mai bine decît în primul amical, am fost mai proaspeți. Asta pentru că am avut un antrenament mai lejer înaintea jocului"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

Steaua - Legia 1-1

Neagu (74) / Arak (55)

Steaua: Cojocaru (Niță, 65) - Rîpă (Papp, 75), Tamaş (Toșca, 65), Varela, Guilherme - Neagu (Muniru, 75), Breveeld - Chipciu (Enceanu, 81), N. Stanciu (G. Iancu, 65), Cr. Tănase (Mihalcea, 70) - Tudorie (Țucudean, 65). Antrenor: Mirel Rădoi

 

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
gabineg
gabineg  •  27 Iunie 2015, 13:11

Ca la Vaslui, ostenii mei ! https://youtu.be/O_BB6mH8b7c

gabineg
gabineg  •  27 Iunie 2015, 13:09

Ca la Vaslui, ostenii mei ! https://youtu.be/O_BB6mH8b7c

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  27 Iunie 2015, 11:24

fratilor, eu in rezumat vad un gol din intamplare si 2 faze fixe. nema constructie, nema suturi de la distanta din actiune, nema combinatii, nema actiuni individuale. da' lasa, important e ca se face pressing agresiv.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează