FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  RAPID - STEAUA 1-2

"Baby Steaua" a surclasat Rapidul la toate capitolele! » Medie de vîrstă incredibilă a roş-albaştrilor la meciul din Cupa Ligii

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 20:16

Steaua s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii după ce a învins-o pe Rapid, chiar în Giuleşti, scor 2-1. În echipa de start a Stelei s-au găsit mai multe nume surpriză. 

"11-le" roş-albaştrilor de ieri a avut o medie de vîrstă de doar 21 de ani. Cel mai vîrstnic jucător a fost Claudiu Keşeru, care are 27 de ani. În comparaţie, rapidiştii au fost mult mai experimentaţi.

Echipa de start a lui Marian Rada are cinci ani în plus la media de vîrstă peste cea a lui Costel Gâlcă, adică 26 de ani. Veteranul echipei a fost Daniel Pancu, 36 de ani.

Şi valoric îi surclasează

Prima echipă a Stelei de ieri valorează în medie 714.000 de euro, cu mult peste cea a giuleştenilor, care ajunge la 295.000 de euro.

Toţi cei 11 jucători trimişi de Marian Rada în teren sînt cotaţi 3,25 milioane de euro, cu 750.000 de euro sub Alexandru Chipciu, care şi-a făcut apariţia în repriza secundă.

Echipa de start a lui Costel Gâlcă de ieri valorează 7,85 milioane de euro, cu mult peste cea a Rapidului, deşi avea în componenţă jucători extrem de tineri.

Bancă de 5 stele

Steaua i-a ţinut aseară pe bancă pe Arlauskis, Latovlevici, Cornel Rîpă, Fernando Varela, Andrei Prepeliţă, Gabi Iancu şi Alex Chipciu. Cei 7 valorează conform transfermarkt 12,5 milioane de euro.

Mai mult, cei 4 jucători ai Stelei care nu au prins lotul aseară sînt şi ei cu 1 milion mai valoroşi decît toată echipa de start a giuleştenilor. Cei 4 sînt Florin Niţă, Gabi Matei, Lucian Sînmărtean şi Cristi Tănase şi ajung să valoreze 4,2 milioane de euro.

Tinerii sînt la putere

Costel Gâlcă s-a ţinut de promisiune încă de la al 3-lea meci oficial pe banca Stelei. Noul antrenor al roş-albaştrilor le-a dat şansa tinerilor să se remarce într-un meci extrem de important pentru blazonul echipei.

La partida de ieri din echipa de start au făcut parte Pham Huy Tien, Alexandru Aldea şi Alin Toşca. Dacă ultimul a mai jucat în Liga 1 pentru Viitorul, însă ieri a debutat şi în tricoul Stelei, pentru ceilalţi doi a fost primul meci oficial la echipa din Ghencea.

"Atît timp cît eu stau la Steaua, tinerii vor avea foarte multe şanse", a anunţat Costel Gâlcă la conferinţa de presă de ieri. 

Filip, căpitan în premieră

Banderola de căpitan al Stelei a fost purtată în premieră aseară de tînărul Lucian Filip, jucător de doar 23 de ani.

Deşi obişnuieşte să joace ori fundaş stînga, ori mijlocaş defensiv, Filip a evoluat aseară ca fundaş central, şi nu s-a descurcat deloc rău.

Jucătorul a venit la Steaua în 2007, pe cînd avea doar 16 ani. Filip jucase timp de 3 ani la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu". Are în palmares două titluri de campion cu Steaua şi Supercupa României. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
marius_1923
marius_1923  •  21 Iulie 2014, 19:46

Un articol de kkt... La lotul actual al Rapidului, echipa chiar a stat prea bine in fata unei echipe de C.L. ... Cu putin noroc chiar se putea produce surpriza... Daca Steaua ar fi jucat cu o echipa de top si nu cu una abia venita din liga secunda , neplatita si cu un lot asa cum este, poate articolul merita banii.... Gazetari cu neuron ros-albastru... Hai sictir !

forumeer
forumeer  •  21 Iulie 2014, 16:35
Postat de magura pe 21 Iulie 2014, 16:23

steoaia a SURCLASAT RAPID-ul? Idiotul care a scris articolul, ORI E PROST, ORI E STELIST!!! Daca la un amarat de 2-1, spui ca steoaia a surclasat RAPIDUL, atunci daca era vreo-5-0, scria ca meciul s-a terminat la limita? Baaaa, da prosti sunt cate uniii...

Nu stii ce inseamna "a surclasa", este? Oricum, esti prea prost ca sa mai respiri (chiar asa, cum ai reusit sa nu mori pana acum?), Steaua a SURCLASAT rapid la ABSOLUT ORICE. Si da, chiar trebuia sa fie vreo 5-0. Steaua a ratat ocazii monumentale, rapid n-a avut nicio ocazie tot meciul. Ati avut noroc, ca de obicei, trebuia sa va luati un sac de goluri, bronzatilor!

magura
magura  •  21 Iulie 2014, 16:28
Postat de teo94_rapid pe 20 Iulie 2014, 22:21

Usor tarzan, ati primit gol de la o echipa cu jucatori de liga a 2-a neplatiti de 1 an, felicitari, campioana Romaniei.

Exact!!! Si daca stam si gandim corect, daca nu era acel 11 metri, se putea produce lovitura iar RAPID sa castige la penalty... Ah ce ar fi fost in sangele lor de SIMPATIZANTI ai steoaiei...:)))))))))))))))

Vezi toate comentariile (45)
Comentează