FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:00, GSP.RO, DIGI, DOLCE, PROTV

Contra a vorbit despre primul Derby de România din cariera sa de antrenor: ”Trebuie să dăm gol neapărat”

Articol de - Publicat miercuri, 01 martie 2017 00:00

Derby de colecție între Dinamo și Steaua. Meciul ce va oferi diseară ultima finalistă din Cupa Ligii este o premieră pentru Cosmin Contra, 41 de ani, la primul Derby de România ca antrenor al "câinilor". În plus, este confruntarea dintre naș și fin.

"Guriță" este nașul de cununie al cuplului Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. Cei doi tineri tehnicieni, colegi de generație, au avut doar trei întâlniri directe până acum: două remize în campionat, 2-2 și 1-1, și o victorie Reghe în Supercupa României, în 2013, când Steaua a învins Petrolul cu 3-0.

Contra a încercat să pară relaxat înainte de joc, a vorbit laudativ despre echipa adversă și despre finul său, și-a imaginat cum ar putea decurge ostilitățile, dar a insuflat tupeu dinamoviștilor:

- "Trebuie să marcăm, să punem probleme Stelei. Este ca o finală. Jucăm contra unei echipe extraordinare, cu fotbaliști buni. Dar și noi avem fotbaliști foarte buni. Adversarul va încerca să aibă o tresărire de orgoliu după criticile patronului"

- "Steliștii vor încerca să marcheze cât mai repede un gol, să revină în cursa calificării. Să fim atenți pe început de meci și să speculăm orice eroare a adversarului, ca să dăm noi gol. Pentru că avem nevoie să dăm gol"

- "Nu contează să fiu eu nașul cuiva și-n fotbal. Contează doar meciul și să gestionăm avantajul de 4-1. Să nu intrăm relaxați fiindcă Steaua este o echipă extraordinară și poate întoarce rezultatul"

- "Nu voi menaja jucători. Eu tratez fiecare meci la fel, fie că întâlnim Botoșani, Craiova sau Steaua. Am făcut totul ca să nu intervină relaxarea după aceste rezultate, am văzut destule în fotbal. Iar o echipă ca Steaua îți poate oferi surprize"

- "La Dinamo nu există liniște. Partea bună e că depindem doar de noi pentru ultima etapă din sezonul regulat. Dar asta nu înseamnă că e câștigat dinainte meciul cu Pandurii. Sunt sigur că oltenii se vor mobiliza foarte bine împotriva noastră"

- "N-am avut mult timp ca să discut cu domnul Negoiță după acest start al meu. Este mulțumit deocamdată. Dar încă n-am realizat nimic, asta le tot repet și jucătorilor"

- "Îmi doresc mulți suporteri la meci, să fie o atmosferă frumoasă, iar noi să ne calificăm în finală. Cu cele două galerii pe stadion s-au creat mereu spectacole deosebite în tribune, de adevărat derby. Ar fi frumos să se umple Național Arena și să vedem un show desăvârșit".

"Pentru noi va fi un meci important, în primul rând pentru palmaresul meciurilor directe cu Dinamo. Rezultatul din tur a fost usturător şi ne-a dat bătăi de cap. În mintea mea am un singur gând, să încercăm să ne calificăm, dar va fi foarte greu"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Dinamo trece printr-o perioadă foarte bună, dar avem tot lotul la dispoziţie, toţi jucătorii apţi. Mă gândesc că reacţia jucătorilor va fi una foarte bună, după jocul slab de la Mediaş"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

9 meciuriconsecutive fără înfrângere are Dinamo în Derby de România, record al "câinilor". Dintre acestea, 3 sunt victorii, restul remize

19 partidela rând fără eșec a bifat Steaua în duelul cu marea rivală între aprilie 1992 și aprilie 2000

5 aniau trecut de la ultimul trofeu câștigat de roș-albi, în 2012, când au cucerit Cupa și Supercupa României

3 trofeeare Reghe în România, două campionate și o Supercupă, toate cu Steaua

1 trofeuare Contra, Cupa României cu Petrolul

De la naș pentru fin și viceversa

"Chiar dacă în ultimul timp antrenorul Stelei este pus la zid, eu cred că Steaua cu el pe bancă a avut cele mai bune rezultate din ultimii zece ani. Laurenţiu e un antrenor care a adus titluri Stelei şi merită un pic de respect. Nu am vorbit cu Reghe de pe aeroport, de când am venit în ţară. Nu am apucat să vorbim, suntem foarte ocupaţi în această perioadă"
Cosmin Contra

"Eu sunt sigur că Dinamo se va califica fără mari probleme în play-off. Dinamo este în creștere, chiar merită să fie în play-off după meciurile cu Botoșani și cu Craiova. Eu cred că va câștiga și la Severin, cu Pandurii"
Laurențiu Reghecampf

Ce spune despre "Cholo" Simeone

Comparația cu Diego Simeone, recunoscută și de jucătorii dinamoviști, l-a amuzat pe Contra. Antrenorul a comentat: "La Madrid, casa mea este lipită de baza de antrenament a celor de la Atletico şi mă duc foarte mult la ei la antrenamente. Mai ales că îi cunosc pe toţi de acolo. Dar asta pentru că îmi e mai uşor să mă duc la ei. Dar nu am un antrenor ca model. Am încercat de la fiecare să iau cât mai mult. Am auzit că jucătorii îmi zic "Simeone". OK, dacă lor le face plăcere să îmi spună aşa, foarte bine. Nu mă deranjează, atât timp cât am și rezultatele lui "Cholo""

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close