FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  RAPID - STEAUA, OPTIMILE CUPEI LIGII, SÎMBĂTĂ ORA 21:00, LOOK TV ŞI LIVE TEXT PE GSP.RO

GALERIE FOTO Giuleştiul, ÎNCHIS! » "Meciul cu Steaua nu se va juca niciodată pe un stadion nesigur, fără scaune şi din care pot zbura sute de pietre!"

Articol de - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 20:31

După ce-au reuşit să se impună cu 1-0 în faţa celor de la CS U Craiova, rapidiştii sperau să întîlnească în optimile Cupei Ligii pe marea rivală Steaua, chiar în Giuleşti, sîmbătă de la ora 21:00.

UPDATE / Rapidiştii au anunţat pe site-ul oficial că reprezentanţii Jandarmeriei au pus o condiţie pentru ca partida să se joace în Giuleşti: să fie puse în vînzare doar 3.000 de bilete!

------

Numai că planurile acestora sînt date peste cap de oficialii Jandarmeriei Bucureşti, care nu vor da aviz pozitiv pentru ca meciul să se joace pe stadionul "Valentin Stănescu". "Meciul cu Steaua nu se va juca niciodată pe un stadion nesigur, fără scaune şi din care pot zbura sute de pietre!", spun, pe surse, oficialii Jandarmeriei.

De acelaşi tratament trebuiau să aibă parte şi la meciul de ieri, însă Jandarmeria Capitalei a înschis ochii, dar doar pentru moment. A închis în totalitate cele două peluze ale stadionului şi-a permis accesul suporterilor doar la tribunele I şi a II-a. Însă pentru meciurile viitoare, Jandarmeria a comunicat deja clubului din Grant să-şi ia gîndul de la meciuri pe Giuleşti.

În această situaţie, giuleşteanii au mai multe variante, dar doar una fiind cea agreată de conducerea alb-vişinie. Meciurile cu Steaua, atît din optimile de finală ale Cupei Ligii, dar şi din prima etapă a Ligii 1 să se desfăşoare pe Arena Naţională sau pe un alt stadion.

Dacă vor alege Arena Naţională, aici apar alte probleme! Rapidiştii nu au banii necesari pentru a putea închiria arena pentru două partide: aproximativ 80.000 de euro, cîte 30.000 de euro pentru fiecare meci, la care se adaugă serviciul de pază, echipaj de salvare şi plata tuturor utilităţilor.

De ce nu se pot juca însă meciuri pe bătrînul Giuleşti?
Clarificări despre acest subiect a făcut departamentul de relaţii publice al Jandarmeriei într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei Gazetei Sporturilor. Redăm mai jos cele mai importante pasaje din acesta:

"Pe stadionul Giuleşti, comisia a constatat că nu sînt întrunite toate condiţiile de siguranţă a spectatorilor şi a stabilit omologarea provizorie a arenei sportive, cu precizarea că se pot desfăşura jocuri de fotbal doar cu dispunerea suporterilor în cele două tribune ale stadionului.

Înainte de începerea fiecărui sezon competiţional, toate arenele în incinta cărora se desfaşoară competiţii sportive cu grad de risc sînt supuse unei verificări din punctul de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă.

Arena are o infrastructură deteriorată, la una dintre peluze lipsesc scaune iar cele rămase au sisteme de prindere ruginite, se pot desprinde şi pot crea un pericol pentru spectatori sau oficiali. Mai mult, au fost constatate şi probleme privind sistemul de supraveghere video şi sistemul de turnichete"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (61)
ucluj2011
ucluj2011  •  18 Iulie 2014, 20:23

Oficialii Jandarmeriei au luat bani de la Becali ca sa nu dea aprobare sa nu se joace pe Giulesti. Stelistii stiu ca datorita atmosferei unice din Giulesti sansele lor de a cistiga se reduc drastic si isi iau "masuri".

adiy_steaua
adiy_steaua  •  18 Iulie 2014, 19:22

Cupa Ligii, invenţie falsă preluată din străinătate, nu susţinem competiţii fără istorie, trucate!“

amicu
amicu  •  17 Iulie 2014, 22:01

la ce stadioane exista in Romania, cred ca ar trebui sa se joace cu fara spectatori meci de meci. Cum naiba numai la Rapid se intampla???

Vezi toate comentariile (61)
Comentează