FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  CHIAJNA - DINAMO 1-3

"Haita" nebună » Ce începe prost se poate termina şi bine » Dinamo a întors scorul cu Chiajna şi e în sferturile Cupei Ligii

Bilinski a marcat 5 goluri în cele 13 meciuri jucate pentru Dinamo
Bilinski a marcat 5 goluri în cele 13 meciuri jucate pentru Dinamo

Articol de - Publicat marti, 22 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 iulie 2014 23:23

Impulsionată de Bilinski, Bărboianu, Rotariu şi Lazăr, feroce şi speculativă, echipa lui Stoican a învins aseară la Chiajna, pe "sintetic".

Meci viu, aseară, la Chiajna, echipe scurte, viteză, intrări tari, agitaţie. Dacă Rotariu, apoi Lazăr n-au putut fructifica eroarea defensivă a lui Maftei (18), la poarta cealaltă, Traian Marc a oferit gafa debutului competiţiei. Olberdam (19) a tras ca să tragă, iar goal-keeperul dinamovist a scăpat mingea printre mîini, de parcă a fost muşcat de ţînţarii urbei.

Mai multe imagini de la meci!

Greşeala i-a debusolat pe "cîini", Durimel era panicat atunci cînd îi simţea prezenţa lui Welington, iar Bilinski a făcut un "stop" de începător.

Treziţi din palme
A durat puţin degringolada. Rotariu a interceptat o minge, i-a pasat lui Bărboianu, care a centrat perfect, iar Bilinski (27), acrobatic, a arătat că poate marca precum un vîrf oportunist ce este.

Bărboianu a ajuns ca preferatul său, Lahm, omul bun la toate, din fundaş dreapta, stînga, închizător, devenind mijlocaş ofensiv. Roti a jucat aproape de vîrf, a croşetat temerar. Welington, era să fie "cîine" din această vară, dar nu s-a înţeles la salariu!, le-a dat emoţii roş-albilor, ca-n minutul 30.

Marc (43) şi-a mai revenit, a ieşit curajos şi l-a blocat pe Henrique, salvîndu-l cu această ocazie şi pe Elton, care a pierdut uşor o minge în jumătatea adversă.

Lanţul slăbiciunilor
Ratările s-au răzbunat imediat, aseară. Neluţ Roşu (50) a avut milă de Grecu şi de dinamovişti, mingea s-a dus puţin pe lîngă, după care Lazăr, la faza următoare, a beneficiat de alunecarea lui Reljici şi a urcat spre buturile adverse pînă la a-l învinge pe Rîmniceanu (51).

Alexandru Stan (78) le-a făcut un mare cadou dinamoviştilor. Bilinski nu mai ajungea la pasa tare a lui Rotariu, dar jucătorul Chiajnei l-a jenat pe atacant, care l-a determinat pe arbitrul Marcel Bîrsan să dea penalty, iar Boubacar a înscris foarte calm.

Gavrilă a fost aproape de gol la prima apariţie în roşu-alb, de două ori, o dată bară, după superexecuţie, însă nu s-a mai întîmplat nimic, Dinamo continuă pentru potul de 265.000 de euro oferiţi de trofeul Cupei Ligii.

6 victorii şi o remiză are Dinamo din 7 confruntări all-time cu Concordia

"Meritam această victorie. Ne gîndim şi la situaţia financiară. Orice ban este bine venit. Ne dorim să ajungem în finală şi să o cîştigăm. Este unul dintre obiectivele noastre" (Ştefan Bărboianu, mijlocaş Dinamo)

"Am avut emoţii pentru că am fost căpitan în premieră. Am dat şi gol, ceea ce mă bucură şi mai mult. Sper să cîştigăm măcar Cupa Ligii, dacă nu vom putea să obţinem mai multe trofee" (Valentin Lazăr, căpitan Dinamo)

"Am avut doi jucători în zi de graţie: Rotariu şi Lazăr, plus Bilinski, care s-a descurcat foarte bine. Sînt mulţumit de joc" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

Concordia - Dinamo 1-3 (1-1)
Au marcat: Olberdam (19) / Bilinski (27), V. Lazăr (51), Boubacar (78-pen)

Concordia: Rîmniceanu - Reljici, Maftei, Dragarski, Bucurică - N. Roşu (Dina 58), Olberdam - Al. Stan, Fernando Henrique (Serediuc 68), Băjenaru - Welington (Timov 83). Antrenor: Marius Şumudică

Dinamo: Tr. Marc - Fai (I. Şerban 61), Durimel, Ad. Popa II, C. Grecu - Bărboianu, Boubacar, Elton - D. Rotariu (Gavrilă 82), Bilinski (Lemac 89), V. Lazăr. Antrenor: Flavius Stoican

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Lazăr, noul şef
Vali Lazăr, 24 de ani, a fost aseară căpitanul dinamoviştilor. El va fi şi pe viitor liderul din teren al roş-albilor, aşa cum a anunţat gsp.ro ieri după-amiază.

"Covorul" a ţinut cu Dinamo
Terenul sintetic al Chiajnei, made in Holland, care a costat 250.000 de euro, a permis un joc rapid, dar şi multe erori, pentru ambele formaţii. La anumite degajări, în forţă, au sărit biluţe negre din el. Apărătorii au fost mai afectaţi, anticipînd eronat cîteva faze. Dacă Maftei, Durimel şI Grecu au scăpat, Reljici a alunecat, Lazăr a interceptat şi s-a dus pînă la a marca golul 2 al oaspeţilor.

S-a cerut demisia
Aproximativ 400 de suporteri ai "cîinilor" au ţinut să vadă primul meci oficial al echipei favorite. Galeria i-a apostrofat în mai multe rînduri pe Constantin Anghelache, preşedintele grupării, dar şi pe patronul Ionuţ Negoiţă, cerîndu-se "demisia" acestora. "Plecaţi cu toţii, lăsaţi-ne, Dinamo nu e o afacere!", s-a scandat în repetate rînduri. A fost înjurat şi ex-rapidistul Şumudică.

Inbox
- Fai s-a lovit şi a părăsit terenul după doar o oră de joc. Camerunezul ar putea rata meciul cu Galaţiul din prima rundă.
- Stoican a riscat introducîndu-l titular pe Durimel, de-abia refăcut după problemele la gleznă. A mizat pe experienţa lui, superioară celei a lui Ioniţă şi Crişan.
- La meci a asistat şi selecţionerul României, Victor Piţurcă, alături de secundul său, Eugen Neagoe. Dar şi Mircea Rednic, plus Daniel Isăilă şi Dinu Gheorghe, ultimii doi de la Astra.
- Accidentat, Cosmin Matei a stat în tribună, ţinînd pumnii colegilor. Poate juca de lunea viitoare, în prima etapă, cu Oţelul, în Ştefan cel Mare, dacă nu-şi găseşte o formaţie în străinătate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
muciusscaevola
muciusscaevola  •  23 Iulie 2014, 16:41

Pe sumudica l-a calcat autocarul lui dimano...

freddy79
freddy79  •  23 Iulie 2014, 09:49

La ce portar avem, mai bine ar intra angheLake in poarta, sau Tete Moraru.... Macar ala stie sa apere.

khal_37
khal_37  •  22 Iulie 2014, 14:29
Postat de solomon_i pe 22 Iulie 2014, 12:52

Dinamo a castigat pe merit acest meci.Dar Chiajna a jucat foarte slab. Iar cei de la Dinamo se imbata cu apa rece...!

Toate trei golurile au fost facute ,,cadou'' de fundasii chiajnei, Reljici a dat cel putin trei pase direct la adversar in situatia in care colegii de pe linia de fund erau marcati de catei punandu-i pe acestia pe contraatac. Jenant meci, si se mai specula pe marginea meciului din returul campionatului trecut intre chiajna si Steaua. Acum e ceva normal, ,ham ham'' au castigat pe merit...nu tovarase eduard ,,catel de serviciu'' apostol?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează