FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - STEAUA, JOI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Killerul lui Dinamo la Iași, 3-1, a prefațat Derby de România: ”Doi răniți, vor conta orgoliile”

Duminică seara, Andrei Cristea i-a
Duminică seara, Andrei Cristea i-a "curentat" pe roș-albi de la punctul cu var // FOTO Agerpres

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Andrei Cristea a marcat în Derby și pentru Steaua, și pentru Dinamo. Îi plac Niță și Tamaș, iar joi seara presimte o remiză.

Andrei Cristea, 32 de ani, este atacantul cu cele mai multe goluri din Liga 1 dintre fotbaliștii aflați în activitate. A îmbrăcat tricoul Stelei, al lui Dinamo, acum este la Iași și are 79 de goluri în 280 de meciuri de campionat, cu două reușite mai mult decât Zicu.

Andrei face parte dintr-un grup select de 4 fotbaliști care au marcat în Derby de România atât pentru roș-albaștri, cât și pentru "câini". A înscris câte un gol pentru fiecare echipă, la poarta dinspre tabela din Ștefan cel Mare.

El a prefațat Derby-ul cu numărul 167, de joi, pentru Gazeta Sporturilor:

  • "Vor juca două echipe rănite, Dinamo vine după eșecul cu Iaşi, Steaua după o perioadă tulbure. Nu văd o favorită certă la victorie, vor conta mult orgoliile. E ultimul meci al anului, fiecare jucător vrea să încheie cu bine și să lase o impresie pozitivă"
  • "Nu văd nici la Dinamo, nici la Steaua pe cineva atât de în formă încât să spui că decide Derby-ul. Orgoliile rănite vor ieși la suprafață"
  • "N-am o echipă preferată, cred că va fi egal și nu spun asta doar ca să evit un pronostic. Nu mai sunt pătimaș, stau și văd relaxat meciul"
  • "Ce jucători îmi plac? Tamaș și Niță. Ultimului tot îi dau eu gol până la urmă! Glumesc, dar Florin tot a evitat să-mi scoată mingea din poartă"
  • "Miza cea mare se va juca în mercato, fiindcă și Steaua, și Dinamo au liniște financiară. E clar că ambele grupări au nevoie de întăriri. Oricum, am un feeling că și Craiova, și Viitorul vor fi în lupta pentru titlu"
  • "Calitatea fotbalului e în scădere față de acum 5 ani, nu te poți minți. Nu mai sunt bani, nu mai sunt străinii care ridicau nivelul"

"Eu am avut succes la ambele cluburi și fiindcă aveam lângă mine fotbaliști care mă puneau în evidență. Jucând în tandem cu alții, mă completam cu respectivii și marcam și eu, și ei"
Andrei Cristea

"N-aș spune că Golubovici a fost o fantomă la Steaua. Am jucat cu el la Iași, am marcat împreună multe goluri, din păcate la Steaua nu s-a acomodat. E un atacant foarte bun, profesionist"
Andrei Cristea

"Nu mai există entuziasmul Derby-urilor de acum 5 sau 10 ani, cu zeci de mii de spectatori, cu pregătiri de o săptămână înainte de meci, dar rămâne cel mai important meci din România"
Andrei Cristea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează