FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  STEAUA - ASTRA, MIERCURI, 19:00, LOOK TV, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Să se întoarcă soldaţii! De la mijlocul anilor '80, cînd avea peluzele populate cu militari în loc de suporteri, Steaua n-a mai jucat fără galerie

Articol de , - Publicat marti, 17 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 februarie 2015 20:22

Toţi ultraşii anunţă că boicotează meciul de mîine cu Astra. Nici clubul nu ajută prea mult asistenţa: biletele s-au pus în vînzare ieri, dar s-a blocat sistemul şi procedura va fi reluată azi, de la ora 14:00


Steaua îşi pierde galeria o dată cu marca! Ambele grupări de suporteri au anunţat că nu vor participa la partida cu Astra, din Cupa Ligii. E o acţiune de protest faţă de abandonarea siglei pe care jucătorii au purtat-o în ultimii ani, însemn pierdut ca urmare a unui proces cu Ministerul Apărării. Situaţia de la partida cu giurgiuvenii constituie o raritate pentru istoria roş-albaştrilor. De la mijlocul anilor '80, cînd echipa Armatei evolua acasă cu mii de soldaţi în tribune, nu s-a mai întîmplat ca steliştii să nu aibă galerie măcar într-una dintre peluzele stadionului lor tradiţional.

Cel mai ieftin e unde nu vine nimeni
Clubul contribuie şi el la o asistenţă scăzută la jocul cu Astra. A anunţat că vinde bilete de luni, dar în cursul zilei de ieri a revenit cu o precizare: s-a blocat sistemul, aşa că va fi reluată azi comercializarea tichetelor. Cel mai ieftin costă 5 lei şi e valabil pentru peluze, unde fanii care ocupă de obicei aceste sectoare au anunţat deja că nu vin la meci. Duckadam a încercat să-i convingă pe ultraşi: "Duşa, ministrul de Interne, şi prim-ministrul Victor Ponta ar trebui să spună ceva, să clarifice într-un fel situaţia. Nu e adevărat că Steaua nu stă la discuţii cu ministerul pentru negocierea mărcii, dar să ni se spună ceva clar!"

Nu ştiu pe cine ar susţine
Derby-ul cu Rapid, de duminică, se va disputa într-un moment în care atmosfera e diferită la cele două rivale. Rapidiştii au făcut duminică o prezentare spectaculoasă a lotului, cu mesajul "Toată lumea pe stadion!", în speranţa că se va reuşi minunea, salvarea de la retrogradare.

Steliştii sînt lideri şi se pot pregăti de preliminariile Champions League, dar mesajul liderilor suporterilor este invers decît al giuleştenilor: "Nimeni la meci pentru nou-înfiinţata FCSB!". Nemulţumirea principală a suporterilor din Ghencea e legată de incertitudinea privind urmările litigiului pierdut: nu se ştie nici acum dacă echipa lui Becali mai deţine palmaresul şi istoria Stelei sau Armata a cîştigat, o dată cu însemnul, şi drepturile asupra "vitrinei" celui mai important club românesc.

"Suporterii sînt derutaţi, dar greşesc şi ei. Nu e în regulă să se răzbune pe nişte jucători care au dat totul cînd au intrat pe teren"
Helmuth Duckadam

Cît costă biletele pentru meciul cu Astra
Peluze 5 lei
Tribuna a II-a 10 lei
Tribuna I 15 lei
Tribuna 0 25 de lei
Fotolii 50 de lei

Concurează recordul!
Steaua are "ocazia" să bată cea mai slabă asistenţă din acest sezon. La meciul cu Iaşi, cîştigat de "militari" cu 1-0, cu gol dat de Szukala după o fază în care polonezul s-a comportat ca un kamikaze, au asistat doar 1.500 de oameni. Partida aducea în Ghencea o codaşă a clasamentului, ceea ce a scăzut interesul. Un calcul care nu e valabil pentru jocul de mîine, cu Astra, o semifinală de Cupa Ligii, deci un joc în care trupa lui Gâlcă şi-ar putea apropia calificarea în ultimul act, înaintea returului de la Giurgiu.


Vor răzbunare
Steaua joacă mîine seară, în Ghencea, cu Astra, manşa tur din semifinalele Cupei Ligii, iar Adi Popa crede că roş-albaştrii nu vor mai avea probleme ca în trecut: "Chiar dacă am pierdut două trofee în faţa lor la penalty-uri, de această dată cu siguranţă vom cîştiga. Va trebui să facem un joc bun, să ne luăm un avantaj liniştitor pentru partida retur şi atunci putem spune că pe undeva am răzbunat acele două trofee pierdute. Trebuie să începem bine acest an, pentru că vrem să ne adjudecăm toată trofeele puse în joc". La casele de pariuri, steliştii sînt favoriţi să cîştige, cota 1,67, în timp ce giurgiuvenii au cota 5,00.

"Dinamoviştii nu vor avea probleme"
Mirel Rădoi a vorbit la DolceSport despre transferurile Stelei, dinamoviştii Gabi Tamaş şi George Ţucudean: "Eu n-aş fi putut merge niciodată la Dinamo sau Rapid! Aş fi jucat doar la Steaua sau la Universitatea Craiova, pentru că sînt oltean şi ţin cu Universitatea. La fel este situaţia şi acum. Personal nu cred că Ţucudean şi Tamaş vor avea probleme, pentru că ei sînt jucători profesionişti şi trebuie să-şi facă treaba foarte bine pentru echipa care îi plăteşte. Dacă vor juca foarte bine şi vor fi de ajutor, suporterii îi vor primi cum trebuie şi nu vor avea probleme".

De azi revin la lot
În cea de-a doua parte a cantonamentului din Turcia, Costel Gâlcă nu s-a putut baza pe cinci jucători, Keşeru, Rusescu, Papp, Prepeliţă şi Adi Popa fiind convocaţi de Anghel Iordănescu la echipa naţională. Aceştia au revenit din pregătire abia duminică, iar de astăzi se vor prezenta în Ghencea pentru a relua antrenamentele cu echipa de club. Singurul care este învoit este Keşeru. "Băieţii sînt bine şi sînt dornici să arate ce au făcut în pregătiri. Au fost două cantonamente reuşite şi condiţii bune. Sperăm să evităm ce s-a întîmplat în trecut cu Astra şi să cîştigăm în 90 de minute tur-retur, să accedem în finală şi să o cîştigăm", spune Duckadam.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (30)
manty_one
manty_one  •  18 Februarie 2015, 00:14

articol aiurea scris de doi antistelisti,stadionul era intesat plin ochi,normal ca unitatile militare primeau un anumit nr de bilete si nu gratis asa cum credeti voi...daca erai soldat in Buc si aveai norocul sa mergi la un meci te puteai considera norocos...majoritatea biletelor se vindeau la casele de bilete de la stadionul Ghencea...ati postat o fotografie care arata un sector in care sunt soldati...dar nu observati ca pana si culoarele de urcat si coborat sunt pline si acolo si-au facut loc civili care au bilet fara loc..vorbesc in cunostinta de cauza ptr ca am trait acele vremuri chiar acolo in tribune...STEAUA se vindea bine si atunci..priviti fotografia,"FORD" e sponsorul p

manty_one
manty_one  •  17 Februarie 2015, 23:51
Postat de dihorul pe 17 Februarie 2015, 15:13

Eram soldat in termen. Nu la munci, la o unitate de langa Bucuresti. Era o mare mandrie printre ofiteri ca obtinusera ca unitatea noastra sa asiste la meciuri... Eram dusi pe stadion, asezati in careu pe unitati si la comanda uni plutonier se striga hai steaua, mai mult nu stia saracul... Eu si cu un alt rapidist strigam M... steaua... S-au prins niste ofiteri... 3 zile de arest + ura unitatii, au pierdut privilegiul de a asista la meciuri... elemente subersive strigau M.... steaua, nu iertau asa ceva atuci...

dihorule,puti mai rau ca un ck@@khhat,specific natiei tale indiene!!....vorbesti pr0stii,nu te ducea nimeni cu forta la stadion si cu atat mai mult sa te oblige sa strigi HAI STEAUA! ai visat,ti se trage de la prea mult au0r0lac...m@rs la vizuina!!

dihorul
dihorul  •  17 Februarie 2015, 15:13
Postat de titelb pe 17 Februarie 2015, 12:17

Am trait vremurile alea si nu aveti dreptate. In acea perioada, in Bucuresti, numai in constructii erau circa 20.000 de soldati (cei mai multi rezervisti din provincie). Meciurile se jucau duminica, zi nelucratoare, si ca o recompensa pentru munca pe santierele de blocuri din cartiere sau la Casa Poporului, in unitatile militare se faceau liste cu cei care aveau voie sa merga la stadion. Se mergea in formatie sub comanda unui subofiter sau ofiter.

Eram soldat in termen. Nu la munci, la o unitate de langa Bucuresti. Era o mare mandrie printre ofiteri ca obtinusera ca unitatea noastra sa asiste la meciuri... Eram dusi pe stadion, asezati in careu pe unitati si la comanda uni plutonier se striga hai steaua, mai mult nu stia saracul... Eu si cu un alt rapidist strigam M... steaua... S-au prins niste ofiteri... 3 zile de arest + ura unitatii, au pierdut privilegiul de a asista la meciuri... elemente subersive strigau M.... steaua, nu iertau asa ceva atuci...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează