FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  SEMIFINALE CUPA LIGII

UPDATE A venit decizia LPF! Ce se întâmplă cu semifinalele Cupei Ligii

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2016 13:18

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că semifinalele Cupei Ligii se vor juca așa cum era programat, pe 21 și 22 decembrie.

LPF a emis un comunicat de presă și susține că din cauza infrastructurii suferă fotbalul, dar că pentru moment nu sunt soluții pentru remedierea situației.

  • Dinamo și Steaua se vor duela pe 22 decembrie, joi, în turul semifinalei Cupei Ligii. Meciul se va juca de la ora 20:30 și va fi în direct pe TV Digi Sport, TV Dolce Sport și LookTV și liveTEXT pe GSP.RO
  • Partida ASA Tg. Mureș - ACS Poli este programată miercuri, de la ora 20.30, și va fi în direct pe TV Digi Sport, TV Dolce Sport și LookTV și liveTEXT pe GSP.RO

Comunicat LPF:

"Liga Profesionistă de Fotbal ține să precizeze că partidele din turul semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, ASA Târgu Mureș - Poli Timișoara, respectiv FC Dinamo - FC Steaua, programate să se dispute miercuri, 21 decembrie și joi, 22 decembrie, se vor juca în conformitate cu programarea inițială.

E adevărat, întreaga lume a fotbalului românesc suferă din cauza situației precare a infrastructurii acestui sport. Moștenim o situație care, din păcate, e încă departe de a rezolva disputarea unor meciuri în cele mai bune condiții în aceste zile de iarnă, dar ne străduim să asigurăm disputarea lor la standarde normale.

Cu toții trebuie să fim conștienți că e nevoie de solidaritate și înțelegere, dar mai ales că suntem parteneri în derularea acestui fenomen, noi, Liga Profesionistă, cluburile, partenerii media și presa. Depunem în aceste ore toate eforturile pentru încheierea cu bine a acestui an fotbalistic.

În legătură cu meciul dintre ASA Târgu Jiu și ACS Poli Timișoara, precizăm că el se va juca la Târgu Mureș, conform regulamentului.

Articolul 12 din ROAF, la aliniatele 1 și 2, prevede următoarele:

Articolul 12 - Schimbarea programării unui joc oficial

1. Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forţă majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului.

2. Jocurile din Liga 1 pot fi amânate sau devansate în caz de forţă majoră, conform alineatului 1 din prezentul articol. Urmare a negocierilor cu partenerul media, care deţine drepturile TV, Secretariatul General al LPF aprobă programul jocurilor pentru fiecare etapă, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament.

Astfel, varianta disputării pe Cluj Arena nu este în conformitate cu regulamentul, care spune că schimbarea terenul de joc trebuia anunțată cu cel puțin șapte zile înaintea datei fixate inițial.

Desigur, arbitrii celor două jocuri vor lua, la ora și la fața jocului decizia finală, în funcție de calitatea suprafeței de joc, în confirmitatea cu articolul 43, pct. 1 și 2 din ROAF:

1. Terenul de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situaţii:

a) dacă aproximativ 1/4 din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire;

b) în caz de furtună, ploaie torenţială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceaţă sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. Dacă aceste situaţii intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul;

c) terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul şi circulaţia mingii;

d) terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite de gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor şi arbitrilor.

2. Impracticabilitatea terenului de joc se constată şi se declară numai de către arbitrul jocului" comunicat LPF

Știrea inițială:

Potrivit surselor GSP.RO, sunt șanse mari ca partida să nu se dispute, din cauza vremii proaste și a riscului ca terenul să pună mari probleme jucătorilor.

De asemenea, nici meciul de miercuri, dintre ASA și ACS Poli să nu se joace, după ce gazonul de la Târgu Mureș a fost acoperit cu gheață la meciul de duminică.

O decizie finală se va lua în următoarele două ore, dar sunt șanse mari ca partida să nu se joace.  

Citește și: GALERIE FOTO + VIDEO Balans! Bambi Avram pe patinoarul de pe Trans Sil :D » 7 imagini tari din meciul ASA - Pandurii, ABANDONAT la pauză

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
andrei.f
andrei.f  •  20 Decembrie 2016, 19:39

Da, da, iarăşi greaua moştenire ceauşistă. Atunci Steaua a fost Campioana Europei. Da, grea moştenire !

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Decembrie 2016, 12:07
Postat de Soos Vilmos pe 19 Decembrie 2016, 17:10

Mai caricatura lui Lapusneanu, ***.

Cam cu capsa pusa, Willy-bacsi... De ce nu-l intrebi pe Croti? Sau pe fratii Otto și Braun?

983732924972315
Soos Vilmos  •  19 Decembrie 2016, 17:10
Postat de lapusneanul pe 19 Decembrie 2016, 15:57

cupa ligii, o competitie care nu-si are rostul...daca castigatoarea avea dreptul sa participe in cupele europene era cu totul altceva, asa, doar incarca programul echipelor care sunt obligate sa joace in conditii mizerabile..sunt curios daca recasul poate juca la tg mures ....

Mai caricatura lui Lapusneanu, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close