FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - CHIAJNA 1-1

VIDEO Căţeluşii Doamnei Chiajna » Dinamo n-a reuşit "remontada" şi a ratat accesul în finala Cupei Ligii contra Stelei

Puljici nu l-a putut opri ieri pe Bucurică
Puljici nu l-a putut opri ieri pe Bucurică

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2016 00:00

Dinamo - Chiajna a fost un meci peste Astra - Steaua încă de la vestiare. E drept, obiectivele sunt diferite, însă cele două partide parcă nu s-au jucat în aceeaşi competiţie. Mai ales în faza semifinalelor.

În primul rând, tehnicienii de ieri au decis să îşi arunce cei mai buni jucători pe teren. Alunecările peste limita regulamentului au intrat în scenă de la primele schimburi de pase, iar după doar 11 minute a ieşit în evidenţă şi "centralul" George Găman: nu i-a arătat un "roşu" meritat lui Bălgrădean, la un henţ din postură de ultim apărător, imediat după limita de 16 metri. Dinamoviştii au luat foc, aveau de recuperat trei goluri, orice detaliu era decisiv. Ce să mai spunem de un avantaj numeric?!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Enervaţi la maximum, "câinii" lui Rednic au continuat asaltul, însă din toată haita s-a remarcat, iar, un Bizon. Gnohere a trimis superb sub bară din voleu. Vârful lui Dinamo, se pare, are motor diesel. A pornit ezitant în 2016, dar reuşita de ieri e confirmarea că şi-a revenit. Poftă de joc, agresivitate şi multe încercări la poartă. Cam aşa ar trebui să arate un atacant!

Evident, este lăudabil tupeul lui Rednic de a trimite jucători tineri, precum Corbu sau Olteanu, în teren, însă mutarea poate avea, uneori, două tăişuri. Aşa s-a întâmplat şi ieri. Olteanu, un puşti de 20 de ani, a resimţit greutatea pe umeri: Dinamo trebuia să se califice. Da, şi după 0-3. Jucătorul de 20 de ani a cedat, l-a atacat cu ambele picioare pe Bărboianu şi a fost eliminat.

Cu un om în minus, dar şi cu mulţi jucători inexistenţi pe teren, gazdele au atacat-o pe Chiajna. Ilfovenii au venit cu o mentalitate de echipă mică: s-au mulţumit să joace la "mica ciupeală" şi să fie atenţi să nu piardă cu 0-3.

Băieţii lui Falub au părut tot timpul speriaţi că s-ar putea trezi dintr-un vis şi finala Cupei Ligii, cu Steaua, să nu existe. Au început să se apere ca Atletico la 1-0 cu Barcelona şi să încerce poarta doar pe contraatac, însă Milevski a întârziat să se metamorfozeze, chiar şi doar pentru o fază, în Griezmann.

Dar a făcut-o Bucurică, în Filipe Luis. La fel ca brazilianul lui Simeone, a luat-o spre poarta lui Cerniauskas, însă în careu nu a pasat. A lovit mingea cu şpiţul pentru 1-1.

Calificarea a fost pierdută în tur, e limpede, însă după meciul cu Steaua, lumea se aştepta la mai multe de la Palici şi compania. Dinamoviştilor le-au mai rămas doar derby-urile cu Steaua.

Revine cu ACS Poli

Florin Purece, unul dintre cei mai importanţi jucători ai Chiajnei a ratat meciul cu Dinamo din cauza unei accidentări. Decarul s-a lovit în partida cu Petrolul, 1-1, şi a suferit o ruptură musculară minoră. Acesta va lipsi şi în weekend cu FC Volutari, dar va putea fi pe teren în meciul cu Poli.

Nu l-au iertat

Plecat cu scandal de la Dinamo, Ştefan Bărboianu nu a fost uitat de fanii "câinilor". El a fost fluierat tot meciul, însă după ce Olteanu a fost eliminat la un fault asupra fundaşului ilfovenilor, acesta a atras antipatia întregii arene, iar fiecare atingere a balonului a stârnit huiduieli energice.

Bărboianu a fost dat afară de la Dinamo după ce a fost acuzat de patronul Ionuţ Negoiţă că nu şi-ar fi apărat corect şansele într-un meci cu Steaua.

Una "caldă", una "rece"

"Centralul" jocului de aseară, George Găman, a greşit grav aseară când nu l-a eliminat pe Bălgrădean în minutul 11. Portarul Chiajnei a ieşit din careu, în rol de ultim apărător, şi a respins mingea cu mâna, într-o situaţie clară de gol pentru Gnohere.

Situaţia cerea cartonaş roşu, dar Găman a acordat doar galben: "Este o greşeală mare a arbitrului Găman. E clar cartonaş roşu pentru că Bălgrădean opreşte o situaţie evidentă de gol", a spus specialistul în arbitraj al Dolce, Constantin Zotta.

În minutul 25, Olteanu a văzut "roşu" direct pentru o intrare cu crampoanele pe tibia lui Bărboianu. Decizia a fost corectă.

Nu se ştie când se joacă finala

Finala Cupei Ligii ar fi trebuit să se joace iniţial pe 11 mai, însă din cauza comasării campionatului, actul final al competiţiei a fost mutat pe 17 iulie, înaintea începutului viitoarei stagiuni. E posibil însă ca azi să se decidă ca meciul Steaua-Chiajna să se joace totuşi în luna mai.

Negoiţă a explodat după meci:

  • "Am asistat la o bătaie de joc în direct, ne-a arbitrat o brigadă de şmecheri. Cum e posibil să nu dai un "roşu" la Bălgrădean care se vede din avion, iar la Olteanu, unde e discutabil, dai imediat roşu?!"
  • "Steaua probabil şi-a dorit să joace finala cu o echipă care va retrograda. E trist, oameni mici care se bucură de nişte lucruri mici"
  • "Mi se taie cheful să mai investesc în fotbal cu fiecare ocazie de genul acesta. Propun să se facă numai echipe angajate de stat, aşa cum este Chiajna, şi să joace între ele"
  • "Cum am dat un gol şi au văzut că avem şanse să revenim, ne-au eliminat un jucător în ideea în care pe Bălgrădean oricum nu l-au eliminat"
  • "Chiajna a primit 13 penalty-uri în ultima vreme, nu înţeleg cine are interes să ajute această echipă"

"Merităm să fim în finală având în vedere cele două meciuri cu Dinamo. De unde eram eu nu consider că trebuia să ia Bălgrădean roşu, dar dacă specialiştii zic altceva, nu e problemă"
Adrian Falub, antrenor Chiajna

"Calificarea s-a pierdut în primul meci. Noi am încercat să întoarcem scorul, am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să băgăm mingea în poartă. Ne concentrăm pe Cupa României şi pe campionat, chiar dacă e dificil să mai luăm titlul "
Paul Anton, mijlocaş Dinamo

"Scriem istorie pentru Chiajna. Am dus echipa pentru prima oară în istorie în finala unei Cupe. Sperăm din suflet să jucăm şi mai bine şi să ne ajute Dumnezeu să câştigăm chiar dacă întâlnim Steaua!"
Ştefan Bărboianu, fundaş Chiajna

dinamo chiajna 1 1

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (32)
1745flo
1745flo  •  15 Aprilie 2016, 17:10

Ispas, *** este caseta tehnica a meciului care dovedeste ca nici macar nu te-ai uitat la televizor din curiozitate! Gnohere nu a marcat golul cu capul asa cum te-au mintit altii facuti gramada ca si tine! Dupa ce ca sunteti o sleahta de intriganti, mai sunteti si ignoranti in ultimul grad! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1745flo
1745flo  •  15 Aprilie 2016, 17:03

Ispas, *** ar putea pune un asemenea titlu tendentios unui articol despre Dinamo! Va mai mirati apoi ca va injura lumea si va considera *** ciobanului, ca scrieti la comanda articolele, c***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 Aprilie 2016, 16:23
Postat de dvd1 pe 15 Aprilie 2016, 14:56

huo Dinamo. Cine le da voie lui Corbu, Hanca, Olteanu, Steliano Filip, Anton, Ekeng, Kertzog, Nedelcearu, Rotariu, pescarul di Feroe, Cerniauskas si toti ceilalti sa joace? Afara cu toti inclusiv cu Rednic. Desfiintati echipa. Nu va e rusine ca ati ajuns de foarte multi ani bataia de joc a celei mai blatiste echipe de pe pamint, Steaua? *** V-au batut niste desculti

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează