FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  PANDURII - DINAMO 2-1

VIDEO Farnolle cu cîrnaţi » Prima apariţie oficială a lui Dinamo în noul sezon a fost o deziluzie: 1-2 cu Pandurii în Cupa Ligii

Marius Niculae a punctat aseară mai mult la lupte decît la fotbal
Marius Niculae a punctat aseară mai mult la lupte decît la fotbal

Articol de - Publicat miercuri, 18 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 februarie 2015 22:17

Pandurii au învins aseară, 2-1, după un nou meci electrizant cu "cîinii", gorjenii punînd zgardă elevilor lui Teja.

"Cîinii" îşi schimbă părul, aduc, dau jucători, însă sînt încă departe de ce aşteaptă suporterii şi patronul Ionuţ Negoiţă după investiţiile din iarnă. Şi, ca de obicei, le place să-şi complice viaţa.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ca în startul meciului, cînd au luat un gol venit din răceala serii, şi ca-n final, cînd egalaseră, dar Eric i-a pedepsit din nou pe dinamovişti, parcă transmiţîndu-le că trebuiau să facă eforturi să-l achiziţioneze de multă vreme.

Căţei fără sanie
Dinamo a părut mai îngheţată decît cele minus 7 grade Celsius din termometre. Farnolle, un Fouhami mai şugubăţ, din exces de zel, a ieşit prea mult şi prea tîrziu, iar Mihai Roman (8) l-a executat, după o fază venită din răceala serii.

Apărarea a devenit rezonabilă, Pandurii mai avînd o singură ocazie de a puncta, Nistor (17), şut plasat, din lovitură liberă, respins de Farnolle. Linia mediană şi atacul n-au produs însă decît agitaţie. Echipa lui Edi Iordănescu, mult mai închegată, mai pragmatică, mai relaxată, a putut construi în voie, avînd controlul balonului.

La Dinamo, Elhamed i-a curentat pe adversari, dar Cristescu n-a adus plus de inventivitate. Grozav, pasager cu un dribling fin, schimbat după 45 de minute, Alexe muncitor nefolosit, Lazăr uitat în bandă, Niculae atitudine şi atît.

Mintea şi şansa lui Iordănescu junior
Repriza secundă s-a desfăşurat după acelaşi tipar. Bărboianu (58) a salvat cu clasă din faţa lui Roman. Nicoară (63) a fost artizanul unei curse maiestuoase, un-doi cu Nistor, dar finalizarea fazei, şut la colţul lung, doar a trimis săgeţi reci în inimile "cîinilor". Şi cum în viaţă ce nu te doboară te face mai puternic, o pasă de Champions League a lui Durimel a fost continuată de Niculae, bară!, iar Filip (78) a trimis balonul în poarta goală.

La primul şut pe spaţiul porţii al oaspeţilor, cu largul concurs al lui Cordoş! Cînd Teja credea că se întoarce în Capitală cu prima şansă la calificare, Eric (84) a dat lovitura, din două încercări. Tot spunea antrenorul său că a venit la pregătiri cu 91 de kilograme! Iordănescu junior a avut fler şi noroc la execuţia brazilianului la colţul lung, Pandurii avînd acum prim-planul calificării.

"2-1 e mai bun decît 1-0, dar jocul nu a fost strălucit. Nu am contat pe faza de construcţie. Am fost lenţi şi am ieşit greu din apărare. Pandurii au jucători buni, de echipă naţională" ( Mihai Teja, antrenor Dinamo)

"A cîştigat echipa mai bună, care a avut mai mult mingea, care a construit, care a fost agresivă cînd nu a avut mingea. Îmi felicit jucătorii, au făcut un meci bun. Mă bucur că am debutat cu o victorie. Ne dorim să cîştigăm Cupa Ligii" (Eduard Iordănescu, antrenor Pandurii)

"În prima repriză am făcut un atac la minge şi consider că a fost de maximum galben! Aş fi preferat să nu dau gol şi să nu pierdem. Sînt convins că vom face treabă bună de acum încolo" (Steliano Filip, fundaş Dinamo)

"Rezultatul nu a fost cel scontat, am primit un gol foarte rapid. Este o dublă manşă, pînă la urmă, şi dacă învingem cu 1-0 în retur mergem mai departe.Trebuie să punem la punct omogenitatea şi vom trece de Pandurii" (Marius Niculae, atacant Dinamo)

"Sînt bucuros că m-am întors pe teren şi am reuşit să îmi ajut echipa. La gol am vrut să centrez dar m-am răzgîndit, nu pot să fiu nesimţit şi să zic că acolo am vrut să dau, dar e bine că am reuşit să o bag în plasă" (Eric, mijlocaş Pandurii)

652261-pandurii-dinamo-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Filip, iertat de eliminare
Gazdele au fost defavorizate de o decizie a "centralului", chiar în debutul meciului. În minutul 11, la intrarea cu ambele picioare înainte a lui Steliano Filip asupra lui Paul Anton, Marius Avram a acordat doar "galben", cu toate că atacul a fost unul violent. "Se impunea cartonaş roşu, indiscutabil", a fost verdictul lui Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA, în prezent expert Dolce Sport pe probleme de arbitraj.

La pîndă
La meciul de aseară de la Tîrgu Jiu au fost prezenţi şi doi foşti dinamovişti, antrenorul Flavius Stoican şi Cristi Bobar, director sportiv al "cîinilor" pînă luna trecută. Tehnicianul a mărturisit că a venit doar să vadă meciul: "Întotdeauna sînt dornic să învăţ". A stat lîngă secundul primei reprezentative, Ionuţ Badea. Stoican a fost dorit şi de Pandurii înainte ca oltenii să-l angajeze pe Iordănescu junior, dar Flavius a rămas în relaţii bune şi cu cei de la Dinamo.

5 din 11 au fost noi
Teja a început aseară partida cu cinci dintre achiziţiile iernii, Farnolle, Elhamed, Cristescu, Grozav şi Niculae. Dinamo a produs 10 transferuri în mercato, doar unul mai fiind pe banca de rezerve, Bunoza, recent adus în Ştefan cel Mare. Serginho a fost numai spectator la Tîrgu Jiu, acuzînd iar probleme medicale. Machado este în urmă cu pregătirea, Nicolae Grigore are probleme cu spatele, Naumovski la inghinali.

Returul pe 11 martie
Dinamoviştii vor avea şansa să îşi ia revanşa după înfrîngerea de la Tg. Jiu pe 11 martie, cînd se va juca returul Cupei Ligii. Al doilea meci al acestei faze a competiţiei va avea loc la Bucureşti, pe stadionul Dinamo.

Lazăr nervos
Valentin Lazăr a fost înlocuit după o oră de joc, în urma unei prestaţii şterse, iar schimbarea pare să îi fi picat foarte bine mijlocaşului ofensiv. În momentul ieşirii de pe teren, Lazăr şi-a pus mîinile la gură şi s-a dus direct la duşuri. Jucătorul nici nu l-a privit pe antrenorul Mihai Teja şi nici nu a trecut pe la banca de rezerve pentru a-şi saluta colegii şi staff-ul tehnic.

Transferul iernii a dezamăgit
Gheorghe Grozav nu a impresionat în cele 45 de minute şi a fost schimbat la pauză de antrenorul Mihai Teja. Cu toate acestea, Gicu a fost singurul jucător al "cîinilor" care a pus în pericol poarta lui Gliwa în prima parte, cînd a fost angajat de Alexe. Şutul jucătorului venit de la Terek a trecut însă pe lîngă buturile gorjenilor.

Şi-au luat fundaş
Gorjenii au transferat un jucător care a fost anunţat la Astra în această iarnă. Croatul Filip Mrzljak, 21 de ani, a fost dus la Astra de către fostul preşedinte Narcis Răducan, însă după plecarea oficialului, giurgiuvenii au renunţat la jucător. Pînă la urmă fundaşul central s-a transferat la Pandurii, semnînd un contract pe trei sezoane şi jumătate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (129)
maryan_ro83
maryan_ro83  •  19 Februarie 2015, 20:33

Danemarca Under 21, am inteles, nu putea fi invinsa ca Dinamo nu era la zi cu pregatirea.. AU luat doar 7.. Pe Astra nu putea sa ii invinga ca era ultima etapa si toata lumea se gandea la vacanta.. Au luat doar 6.. De la Dinamo II au luat si de la ei vreo 2.. Eric cel cu 100 de kilograme in plus le-a dat gol.. E atat de rusinos sa tii cu Dinamo!!! Multumesc Doamne ca nu mi-ai dat astfel de inclinatii..

1745flo
1745flo  •  18 Februarie 2015, 19:04
Postat de bakunin pe 18 Februarie 2015, 17:11

o semifinala de Cupa UEFA 11 calificari consecutive in grupele unei competitii europene Ajax, Chelsea.... Mars la cotetz si la balamuc, patruped psihopat :)

Care chelsea? Ati eliminat voi vreodata pe chelsea si n-au urlat ziarele? Imposibil! Aveti vise umede se pare!

john.peris
john.peris  •  18 Februarie 2015, 18:50
Postat de stelistulfraier pe 18 Februarie 2015, 12:31

Sincer, nu prea înțeleg ce vrei să spui, dar îmi place începutul comentariului.

Mi-e greu sa cred ca nu ai inteles, glumitele astea infantile au locul si rostul lor,cum ar suna spre exemplu, Eduard apostolul glumelor proaste ???

Vezi toate comentariile (129)
Comentează