FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO - U CLUJ 0-0, 3-2 D.PEN.

VIDEO Moş Traian » Dinamoviştii au ajuns în semifinalele Cupei Ligii în urma unor penalty-uri cardiace

Traian Marc a făcut din nou un meci mare pentru Dinamo, Vali Lazăr iar a fost decisiv pentru
Traian Marc a făcut din nou un meci mare pentru Dinamo, Vali Lazăr iar a fost decisiv pentru "haită"

Articol de - Publicat duminica, 14 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 decembrie 2014 00:21

Eroul roş-albilor, Marc a adus Crăciunul în Ştefan cel Mare aseară, paradele sale senzaţionale salvînd finalul de 2014 şi începutul anului viitor.

Supăraţi pe fotbal. Aşa au părut mulţi dintre dinamoviştii de aseară de pe gazon, unii fiind cu gîndul la bucatele de Sărbători. Lazăr a încercat în start de meci să-şi verse năduful în poarta "Şepcilor roşii", dar n-a avut ţintă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Traian Marc a avut mult de furcă, Mengolo era să-l nenorocească pe aerianul Durimel de două ori, însă portarul dinamovist a fost la post. Bilinski (49) şi-a adus aminte că e golgeterul roş-albilor, dar şi Dolha a arătat că e goal-keeper de meserie.

Penalty-uri salvatoare
Durimel, "cîine" de circ, l-a lăsat pe Stojanovici (79) să şuteze, Marc prinzînd cu greu. Imediat, Filip a blocat bine un şut, dar i-a pus mingea perfect pe tavă lui Viveiros, care a ratat incredibil! arc a mai făcut o minune la şutul lui Jovanovici (88).

Prelungiri. Fotbal de gheaţă. Plictisitor. Penalty-uri. Raul Costin a înălţat zmeul. Marc a fost înger la şutul lui Stojanovici, apoi la cel al lui Skvorc. Dolha i-a citit pe crudul Nedelcearu, apoi pe Boubacar. Îl citise el şi pe Lazăr, la penalty-ul decisiv, dar căpitanul a tras perfect. Şi Dinamo s-a salvat.

"Am trecut un pic peste şocul eşecului de la Giurgiu. Băieţii merită laude pentru dăruirea şi calitatea arătată pe teren. Nu e o victorie specială, acum, că nu voi mai fi în staff-ul tehnic" (Ionel Dănciulescu, antrenor Dinamo)

"La penalty-uri cîştigă cei mai inspiraţi. Mă supără că am avut ocazii mari pînă atunci, dar felicit echipa pentru cum a luptat, în special pe Dolha, a fost cel mai bun de pe teren" (George Ogăraru, antrenor U Cluj)

644718-dinamo-u-cluj-0-0-3-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Mingea interzisă!
Cîţiva fani dinamovişti au afişat un banner la tribuna I, "Fotbal ca voi jucăm şi noi", ripostînd la rezultatele echipei. Iar suporterii au încins o miuţă în tribună, ceea ce a atras mînia stewarzilor, care au venit să le confişte balonul! "N-aveţi voie cu mingea aici, pe stadion!" a fost mesajul organelor de ordine către spectatori.

Dolha la debut
Ema Dolha a revenit între buturile clujenilor, o premieră pentru acest sezon, după ce fotbalistul a fost trimis să se antreneze prin ligile inferioare la un moment dat! Goal-keeperul de 35 de ani mai fusese de două ori pe banca de rezerve. Dolha a jucat trei sezoane pentru Dinamo în carieră.

Inbox
- Ruşinea de la Giurgiu, 1-6, n-a fost trecută cu vederea de puţinii spectatori prezenţi aseară în Ştefan cel Mare. Jucătorii au fost apostrofaţi în mai multe momente ale partidei de către fani.
- Roş-albii au avut pe bancă trei jucători ce n-au împlinit încă 18 ani, de la Academia clubului: Patrick Petre, Simone Dobre şi Alin Dudea, ultimul luat în vară de la CSU Craiova.
- Ce-au în comun cei doi antrenori de aseară? Şi Dănciulescu, şi Ogăraru îl au drept naş pe legenda Stelei, Marius Lăcătuş.
- Cordoş şi Fai au plătit pentru evoluţia din meciul cu Astra (1-6), din ultima rundă a Ligii 1, au început ca rezerve.
- Steliano Filip a renunţat la masca protectoare după fractura de piramidă nazală şi-a fost înaintat în linia mediană, după ce-a jucat fundaş stînga la Giurgiu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
zecs93
zecs93  •  14 Decembrie 2014, 15:26
Postat de dina67 pe 14 Decembrie 2014, 09:23

C Dinu :echipa a jucat f bine,spectaculos,multe ocazii,am fost peste ei dar am fost lipsiti de sansa.Mi-au placut durimel,elton si alexe.Jocul echipei e in crestere...

cred ca Dinu a vazut meciu la aragaz :))) ne-au dominat U.Cluj clar ca lumina zilei, noroc ca au fost penaltyurile iar Marc a fost intr-o zi mare aparand 3 din ele !!!

tbbone
tbbone  •  14 Decembrie 2014, 14:13

meci de divizia judeteana spre amatori...

samertx
samertx  •  14 Decembrie 2014, 09:49
Postat de jim_b_brown pe 14 Decembrie 2014, 09:44

Omule cum poti rezista doua zile incontinuu fara sa dormi ? Iei intaritoare ceva ?

Mă confunzi. Am intrat ieri înainte de meciul lui Dinamo. Dar dacă tot pui întrebarea, răspunde, tu cum reziști? Că te lupți cu moșu zi lumină până-n seară și noaptea nu te hodinești?! :))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează