FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  DINAMO

Vor să spele ruşinea de la Giurgiu » Măsurile luate de Dinamo pentru a obţine calificarea în semifinalele Cupei Ligii

Articol de - Publicat joi, 11 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 22:45

”Cîinii” au de ce să fie motivaţi pentru meciul cu U Cluj din "sferturile" Cupei Ligii: cîştigătoarea ia un premiu de 275.000 de euro


Dinamo vede partida de sîmbătă, cu U Cluj, ca o posibilă salvare a unui sezon ce s-a încheiat cenuşiu, locul 8 în L1, cea mai slabă ediţie de toamnă din ultimele două decenii. Jocul din "sferturile" Cupei Ligii reprezintă şi o miză financiară, întrucît cîştigătoarea competiţiei va primi un cec de 275.000 de euro din partea sponsorului. Adică alariile pe aproape trei luni pentru între lotul de jucători!

Tocmai de aceea roş-albii n-au permis străinilor să părăsească gruparea decît după acest meci, cu toate că au fost unii care voiau să intre în vacanţă după eşecul de la Giurgiu, 1-6! "Cîinii" au întîmpinat în ultimele zile probleme cu locaţiile pentru a se antrena şi, în plus, îşi revin cu greu psihic din şocul înfrîngerii cu Astra.

"Aţi intra în istorie"
Claudiu Vaişcovici, golgeter al echipei la finele anilor '80, le-a transmis elevilor lui Dănciulescu: "Luaţi exemplul lui Fenerbahce, care n-are voie să joace în Europa, dar a luat campionatul în Turcia. Trebuie să existe motivaţie şi pentru voi, chiar dacă, în insolvenţă, Dinamo nu poate evolua în competiţiile continentale. Ar fi frumos să cîştigaţi Cupa Ligii, pentru că intraţi în istorie. Aţi fi primii care cîştigaţi competiţia, sună bine, e un trofeu, sînt nişte bani în joc. Nu fiţi supăraţi dacă vă mai certăm pe la emisiuni. Şi nouă ne crapă obrazul de ruşine cînd ne iau oamenii pe stradă şi ne spun:«Cînd o să mai cîştige Dinamo un campionat?!». «Cîinii» adevăraţi nu sînt obişnuiţi cu eşecurile, să ştiţi!".

"Mi s-au părut prea cuminţi actualii dinamovişti. În fotbal trebuie să fii mai obraznic! Cred că le-ar trebui unul, doi jucători care să se impună printre ei. Aş vrea să se vadă şi mai multă dăruire, iar lumea i-ar sprijini mai mult"
Claudiu Vaişcovici

"Cred că e o mare confuzie la club. Să-l schimbi pe Stoican şi să-l aduci pe Dănciulescu, cu tot respectul, mi se pare o confuzie. Locul 8 de acum e dezamăgitor. Mi-e să nu ajungă la retrogradare!"
Florin Răducioiu

50.000 de euro ia Dinamo din partea sponsorului Cupei Ligii, dacă trece de U Cluj şi se califică în semifinalele competiţiei

"Echipa se făcea şi la şpriţ"
Vaişcovici a povestit la Look TV cît de strînse erau relaţiile în formaţia mare a "cîinilor" de la finele anilor '80, cînd Dinamo a ajuns pînă în semifinalele Cupei Cupelor. "Cu nea Mircea Lucescu mai ieşeam şi la un şpriţ, acolo mai făceam echipa. Ne spuneam unul altuia ce aveam pe suflet, şi cele bune, şi cele rele", a declarat cel ce-a marcat 57 de goluri în 68 de partide pentru Dinamo.

"O luam pe ulei, dar luam şi campionate"
Ionel Dănciulescu a avut ideea aducerii legendelor "cîinilor" în vestiarul dinamovist pentru a le vorbi jucătorilor. Fotbaliştii au apreciat iniţiativa, pînă acum ascultînd opiniile lui Cornel Dinu, Ionel Augustin şi Claudiu Vaişcovici. "Oneaţă", fotbalist de glorie la începutul anilor '80, a fost cu glumele: "Băieţi, voi trebuie să arătaţi că sînteţi «cîini» răi. Vă văd prea cuminţi, aşa. Pe vremea noastră, o mai luam şi pe ulei, mai ieşeam la şpriţuri pînă dimineaţa, însă rupeam la meciuri. Iar noi cîştigam campionate, jucam primăveri europene".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
reddogsv
reddogsv  •  12 Decembrie 2014, 10:32
Postat de zidane92 pe 11 Decembrie 2014, 18:00

Daca esti dinamovist si gandesti asa,e grav! Du-te linistit la Rapid CFR Suceava! La Dinamo mentalitatea asta nu exista ! Cupa si Campionat sau pleci ,nu conteaza cum te cheama! Oricum daca Negoita nu il da afara pe Lake din retur vor mai fi la meciuri doar securistul,el si pitipoanca din dotare!

Bine ca le sti tu pe toate. Fiecare avem dreptul o opinie. Oricum jucatorii nu mau au tragere de inima stiind ca nu pot juca in Cupe. Asa ca lasa-ma cu teorii din astea cu gen ,,mentalitate'' când nu avem solutii concrete de iesire din criza. Suntem doar suporteri si nu putem face nimic. Vino tu sponsor la Dinamo si ajuta clubul daca esti asa de bun si nu ma trimite tu la alte echipe!

zidane92
zidane92  •  11 Decembrie 2014, 18:00
Postat de reddogsv pe 11 Decembrie 2014, 15:38

Nu sunt fanul lui Negoita dar daca nu venea nimeni in locul lui crezi ca era mai bine? Cum am dus-o si in alti ani fara rezultate vom mai rezista inca unul. Ce mi-e locul 6 ce mi-e 8 sau 10?

Daca esti dinamovist si gandesti asa,e grav! Du-te linistit la Rapid CFR Suceava! La Dinamo mentalitatea asta nu exista ! Cupa si Campionat sau pleci ,nu conteaza cum te cheama! Oricum daca Negoita nu il da afara pe Lake din retur vor mai fi la meciuri doar securistul,el si pitipoanca din dotare!

neuer1606
neuer1606  •  11 Decembrie 2014, 15:46

Edy, unde este Stanciu, nu a mai semnat cu Dinamo asa cum anuntai tu in exclusivitate??? =)))))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează