FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - STEAUA 1-1

Alex i-a dat replica lui Meme » Steaua a obţinut in extremis remiza cu Petrolul, 1-1, şi are prima şansă la calificare

Articol de - Publicat vineri, 06 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 00:18

Proaspăt adus în lot de Rednic, Tchite a speculat în prima repriză o bîlbîială în careul Stelei, marcînd la prima sa apariţie pentru Petrolul. Chipciu a schimbat soarta semifinalei în secundele de final, încununînd o repriză secundă superioară a Stelei.

Cu insolvenţa în vestiar, robinet financiar blocat şi şefi trimişi unul cîte unul după gratii, Petrolul se forţează să fie mai vie decît i-ar fi prezis orice medic la începutul sezonului de primăvară.

Două victorii la limită în startul returului, punctaj maxim în L1 şi transferuri discrete au dat impulsul neaşteptat culorilor galben-albastre şi pentru semifinala Cupei. Contra unei trupe în derivă, căci tremurul lui Gâlcă pentru titlul ce părea acontat developează tumultul unor zile complicate în Ghencea, pe toate fronturile!

Trendul s-a păstrat şi în turul Cupei. Rednic şi-a trimis echipa în valuri peste adversar încă din secunda unu. Cu burundezul Tchite postat în primul 11, debutant, şi cu un 4-1-4-1 mobil, Petrolul a preluat controlul cu tupeu. Şi cu inspiraţie. O centrare a lui Fanchone pentru casca lui Astafei (10) a deschis balul, iar o şerpuire a lui Teixeira (14) a reamintit cine e stăpînul în linia mediană a "lupilor".

Ce frig le e lui Chipciu şi Tănase!
Steaua a răspuns însă în stil slow-motion, cu trasee predictibile, nervi încordaţi şi plapuma trasă peste ochi. Mingea a ieşit greu din propria jumătate, iar dincolo de "fileul" de la centru cuplul Tănase - Chipciu a părut deranjat de frig şi de ora tîrzie a confruntării. Asta ca o impresie de start, adîncită însă pînă la finalul mitanului.

Petrolul a înţeles repede plictisul roş-albastru, a verticalizat fază cu fază, iar lovitura în poarta lui Arlauskis a căzut firesc. Tchite s-a înşurubat în mijlocul careului stelist, a scăpat cu agilitatea unei feline din marcajul firavului Rîpă şi a celebrat prima apariţie pe "Ilie Oană" cu un gol perfect pentru a intra în inimile fanilor (21).

Ţucudean e absent
Astafei (22) şi Vasilache (28) au trecut pe lîngă un 2-0 reconfortant pentru ploieşteni, deveniţi actorii absoluţi ai unei semifinale curioase: "săracii" dictează dansul în faţa "bogaţilor intangibili". Doar sfîrşitul reprizei aduce tresăriri dinspre oamenii lui Gâlcă.

Prepeliţă (30) şi Chipciu (32, şut anemic de la 25 m) bifează singurele ocazii ale Stelei, care a jucat în zece oameni. Nu pentru vreo eliminare, ci din motiv de Ţucudean!

Remiză şi la bare
Şi poate nu întîmplător oaspeţii s-au trezit după pauză, cînd absentul nemotivat George i-a lăsat locul mascatului Rusescu. Raul a tras parcă echipa după el cu o sfoară legată de spatele tricoului, Chipciu a realizat că e în timpul unui meci, nu al unei şuete la iarbă verde, iar Bourceanu a dat drumul la motoare.

Bucureştenii s-au instalat mai agresiv în terenul Petrolului, dar cu finalizări în continuare demne de Cartoon Network: baloane urcate în slava cerului, semilufturi comice şi plonjoane penibile în careu în aşteptarea unui penalty salvator. Între timp, Petrolul a pus-o de-o bară a lui Teixeira (48) şi de un joc la aşteptare. Ordin de pe bancă!

Nervii Stelei din prima repriză au continuat să creeze scîntei, Papp a fost schimbat pe fugă de Gâlcă pentru a nu se trezi cu un cartonaş roşu pe cap, prilej pentru Tamaş să intre la treabă cu o lovitură de cap gata să pericliteze cîteva scaune din înaltul peluzei goale (60).

Un fotbal pe contre, o bară (72) şi un gol (90+4) marca Alex Chipciu încheie totuşi o semifinală cu sare şi piper, ce lasă deschis suspansul pentru calificarea în ultimul act al Cupei.

Multe faze controversate
Petrolul a deschis scorul în minutul 21 prin Tchite, după o fază la limita ofsaidului, reluările ProTV demonstrînd că reuşita a fost valabilă. Ploieştenii ar fi putut primi penalty în minutul 42, cînd acelaşi Tchite a încercat să trimită spre poartă cu călcîiul, dar balonul a ajuns în corner după ce a fost respins cu mîna dreaptă de Toşca. De partea cealaltă, steliştii au cerut şi ei penalty la un duel aerian în careu între Alcenat şi Chipciu, petrecut în minutul 12!

654175-petrolul-steaua-1-1.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
varanga53
varanga53  •  06 Martie 2015, 13:38

Lovitura libera de la golul Petrolului inexistenta ! Dar de penaltyul neacordat Stelei in prima repriza , cand a fost impins un atacant de fundasul Petrolului de ce nu vorbiti ? Daca jucand asa , avand un atac dezastruos , Steaua nu a putut fi invinsa , chiar credeti ca Petrolul poate face ceva ?

marioa
marioa  •  06 Martie 2015, 12:48
Postat de gandim_si_noi pe 06 Martie 2015, 12:09

Se vede clar ca loveste Chpciu mingea iar apoi este faultat de jucatorul petrolului. Numai arbitrul nu vede, cum nu vede nici tusierul la ocazia lui Astafei parca, tot in prima repriza, ocazie ce a plecat de la o pozitie de offside. Oricum fluierasul a arbitrat smechereste, lor le dadea lovituri sau inchidea ochii la intrarile inchizatorului de la petrolul (nr. 8 ) iar noua ne dadea out-uri moca. Plus ca ignora tevile de plastic ce veneau din tribune catre jucatori, se vede si in imagini cate bete erau pe gazon.

El a ignorant si intrarea criminal a lui Papp care mai avea si un galben dar probabil ca pentru tine asta a fost tot in favoarea Petrolului. Cred ca ai vazut alt meci. Toata repriza a 2-a cei doi arbitri, centralul si tusierul de pe atacul stelei au impins systematic Steaua catre careul Petrolului. Totul a culminat cu faza golului faza in care au fost fault, aut, hent si gol dar cei doi nu au vazut decat golul.

sprinjeanul
sprinjeanul  •  06 Martie 2015, 12:30

petrolul a fost dezavantajata,clar!papp trebuia eliminat dar arbitrul sa facut ca nu vede faultul grosolan dupa ce mai primise un galben inainte,iar faza de 11m a petrolului clara ca lumina zilei.asa ca fcsb-istilor ciocu mic.toate stea intamplandu-se inainte ca voi sa cersiti acel 11m la cazatura in careu a lui rusescu,care merita si el la acea faza un galben.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close