FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - SĂNĂTATEA 4-0

Antivirus de 1,66 metri » Zougou-gol n-a mai stîrnit rîsete şi a obţinut aplauze după reuşitele sale cu Sănătatea, scor 4-0

Zougoula a rupt blestemul aseară, fiind primul atacant dinamovist care a înscris în acest sezon
Zougoula a rupt blestemul aseară, fiind primul atacant dinamovist care a înscris în acest sezon

Articol de - Publicat miercuri, 25 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 25 septembrie 2013 09:20

Stoican a început cu un succes sănătos munca de resuscitare a pacientului din Ştefan cel Mare. Atacanţii s-au trezit în faţa unor adversari doar inimoşi.

Dinamo a părut, aseară, în prima repriză, o formaţie ce trage din greu să-şi revină după o gripă serioasă. Cînd dolofanul Nicula te pune în corzi şi trece de berbantul Filip ca şi cum speranţa "cîinilor" n-ar fi fost pe gazon, cînd Kiş e aproape de golul vieţii, doar mingea năzdrăvană refuzînd să intre sub bară, cînd traseele roş-albilor par decupate din filmele cu bolnavi închipuiţi, e greu să le explici celor 1.948 de suporteri că vrei să faci "New Dinamo 2013/2014".

Fai şi Lazăr s-au întrecut în caraghioslîcuri, pe Elton l-a muşcat mingea de bărbie, Thicot era pierdut în spaţiu. În van dinamoviştii au arestat mingea, că n-au făcut nimic cu ea.

Răzbunarea atacanţilor
Evrika! Atacanţii chiar înscriu la Dinamo. A făcut-o debutantul Zougoula, din faţa porţii, din pasa lui Fai, primul gol al unui vîrf al "cîinilor" după 8 partide oficiale virusate. Iar mignonul atacant a stîrnit aplauze, nu rîsete ca la meciul de probă de acum două săptămîni.

Flămînd, Zougou-gol a arătat de ce Stoican îl ducea cu maşina la Dinamo II: a mai punctat o dată din cîţiva metri, înscriindu-se la cursurile de titularizare. Concurenţa naşte progres în Ştefan cel Mare, aşa că a marcat şi legendarul Dănciulescu, prima sa reuşită în acest sezon.

Festin
Repriza a doua a fost dans şi voie bună din partea "cîinilor". Zougoula a fost la un pas de hattrick. Roti mic a înscris şi s-a dus glonţ la Dănciulescu şi Stoican să-i îmbrăţişeze. Dinamoviştii au mai rodat şi cîteva figuri, însă jocul are multe momente de gripă, în continuare.

"Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, ştiam că va fi greu să marcăm primul gol. Suporterii n-au venit la acest meci pentru că încă nu avem rezultate, dar vom schimba rapid acest lucru" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Din această seară trebuie să reţinem doar calificarea. Jocul nu ne-a ieşit aşa cum ne-am dorit, dar e un nou început şi sînt convins că în timp ne vom reveni" (Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo)

Dinamo - Sănătatea Cluj 4-0 (1-0)
Au marcat: Zougoula (41, 48), Dănciulescu (52), D. Rotariu (62)

Dinamo: Naumovski - Fai, Durimel, Luchin, Filip - V. Lazăr, Thicot, Elton (D. Rotariu 55), Curtean (C. Munteanu 68) - Zougoula, Dănciulescu (I. Şerban 55). Antrenor Flavius Stoican

Sănătatea: Todoran - D. Bucur, Perde, Şimon, Sărmăşan - Kiş, Şoş - Nicula (Vădana 66), Albu (Ceaca 71), Văidean - Gaşpar (Al. Pop 57).
Antrenor Marius Semeniuc

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a întors "Naşul"
Cătălin Munteanu, 34 de ani, a revenit pe teren! Aseară, mijlocaşul care a pierdut jumătate de an din cauza unei rupturi de ligament anterior, a evoluat din minutul 68. A preluat banderola de căpitan de la Luchin, a evoluat fără teamă şi poate juca şi duminică, la Galaţi.

"Eu îi pot privi în ochi"
Gigi Mulţescu a mărturisit într-un interviu acordat GSP.ro că nu poartă ranchiună jucătorilor: "Eu le-am făcut bine şi personal, şi în carieră. Nu cred că vestiarul mi-a scurtat colaborarea cu Dinamo, sînt exagerări şi lucruri false, n-am fost sprijinit de rezultate. Nu fac reproşuri nimănui. Vreau să mă reîntîlnesc cu fotbaliştii, să ne privim în ochi, să ne dăm mîna. Eu îi pot privi în ochi. Am încercat să fac o familie la Dinamo. Şi echipa chiar începuse să joace fotbal, direct spre poarta adversă".

Pentru "Dochi"
Jucătorii au ţinut să dedice victoria de aseară doctorului "cîinilor", Liviu Bătineanu, care a împlinit 57 de ani. "Este printre cei mai vechi oameni de la club, a adus sănătate echipei atunci cînd a fost nevoie de ajutorul lui", a comentat antrenorul Flavius Stoican.

Inbox
- Ţucudean s-a ales cu o contractură musculară în minutele premergătoare partidei, aşa că nu s-a riscat folosirea lui. A fost introdus, titular, debutantul Zougoula, iar Rus a prins lotul de 18.
- Scandal la pauză, în drum spre vestiare: Filip a fost înjurat şi apostrofat pentru prestaţia sa, iar fanii i-au cerut lui Stoican, pe un ton agresiv, să-l dea afară din echipă!
- Oaspeţii au avut o galerie de 30 de oameni care au scandat împotriva lui CFR Cluj!
- Roş-albii au pus osul prea mult la muncă şi s-au ales cu 4 cartonaşe galbene: Curtean, Filip, Elton şi Thicot.
- "Cîinii" şi-au bucurat ochii, fiind arbitraţi aseară de Cristina Dorcioman, ajutată la una dintre linii de Speranţa Popescu.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (20)
michele89
michele89  •  26 Septembrie 2013, 02:44

cu "U" Cluj a marcat Grigore de 2x,Luchin,Boubacar,Curtean si Rotariu , Danciulescu nu a marcat cu "U"

mr.ionutzzz
mr.ionutzzz  •  25 Septembrie 2013, 19:01
Postat de gymd pe 25 Septembrie 2013, 15:26

''Zougoula a rupt blestemul aseară, fiind primul atacant dinamovist care a înscris în acest sezon''...........dragi jurnalisti a mai marcat si Danciu care este si el atacant, ca el doar nu o fi fanion dreapta :))))

Danciulescu nu e atacant , e mijlocas ofensiv. De ce crezi ca atunci cand a marcat cu U cluj in campionat nu s-a rupt "blestemul atacantilor"?

gymd
gymd  •  25 Septembrie 2013, 15:35
Postat de calinescupoliiasi pe 25 Septembrie 2013, 15:30

Danciulescu a marcat al 3-lea gol, dupa cele 2 ale lui zougula. ce nu ti se pare corect in exprimarea "zougula a fost primul atacant care a marcat in acest sezon"?

pai doar el a marcat mah, Danciu ce e, nu e atacant ????? nu a marcat numai Zougoula, daca spunea Zougoula a marcat primele 2 goluri intr-un meci important alta era situatia

Vezi toate comentariile (20)
Comentează