FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  EXCLUSIV GSP

Borcea prefaţează finala Cupei: ”Rezultat corect: Dinamo - Steaua 2-0”

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2011 23:29

Cristi Borcea încinge Derby-ul de România şi face predicţii înaintea finalei Cupei de miercuri: ”Vom învinge şi a treia oară Steaua în acest sezon şi salvăm o ediţie cenuşie”

Cristi Borcea, 41 de ani, a intrat în cantonament înaintea Derby-ului de România. Şi-a comandat special haine în culorile clubului, pe care le va purta la Braşov, a început să revadă meciuri de colecţie pe care le va împrumuta şi jucătorilor ca să-i stimuleze în preajma marelui duel. Ia în calcul să stea la partidă chiar alături de viitorul naş, Gigi Becali: "Cum stau şefii de la Real şi de la Barca împreună. Dar nu ştiu dacă vom rezista, fiindcă emoţiile vor fi foarte mari şi nu vreau să ne certăm de la fotbal. Oricum, ne vom vedea înainte şi după meci".

- Domnule Borcea, v-au ieşit ultimele 3 pronosticuri la derby-uri, aşa că voiam să vă întreb dacă vă mai încumetaţi la încă unul?
- Dinamo - Steaua 2-0.

- Pe ce vă bazaţi?
- Pe calitatea jucătorilor, a echipei, pe atmosfera creată de suporterii noştri, care vor fi al 12-lea jucător al nostru.

"Fără violenţe"

- Vor avea şi steliştii galerie.
- Da, dar dinamoviştii sînt mult mai puternici, o să vedeţi ce presiune vor crea!

- Le mai daţi petarde şi torţe în fulare şi în mingi?
- Nu le-am dat nici în Ghencea. Văd că s-a făcut tam-tam, a fost acuzat clubul Dinamo şi nu e adevărat. Cred că va fi o coregrafie de vis şi fac apel să nu fie violenţă! Vreau să batem Steaua doar pe teren, sper ca suporterii să ajungă în siguranţă la Braşov, să nu fie altceva decît cîntece, fulare, spectacol. Mi-ar plăcea să văd o mare roşie de dinamovişti în tribune, iar elevii lui Ando să fie furia roşie pe teren.

"Las jucătorii să vorbească"

- Sînteţi destul de calm, nici o ironie la adresa Stelei?
- Am învins rivala noastră în ultimele sezoane, realitatea e frumoasă pentru noi şi acum vrem trofeul. Mai vorbim după ce luăm Cupa României! Îmi doresc ca jucătorii să fie serioşi şi la Timişoara, vrea să batem acolo în campionat, apoi să cucerim Cupa după o pauză de 6 ani. N-am mai luat nimic din 2007 încoace, nu e bine deloc, aşa că vreau să vorbească jucătorii pe teren, nu eu. Îi las pe ei să arate ce au de arătat.

- Pînă şi Oţelul Galaţi a ajuns în grupele Champions League înaintea lui Dinamo. Cît vă mai pregătiţi de această competiţie?
- Felicitări gălăţenilor. De Champions League nu mai vorbesc, că mi-a mîncat cel puţin 5-7 ani din viaţă. Sper totuşi să văd Dinamo în această competiţie.


"Dacă luăm Cupa în faţa Stelei vom avea toţi dinamoviştii o vacanţă cu soare. Dacă nu, mi-e şi frică să mă gîndesc! Nu vreau un film horror, vreau să învingem neapărat"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

7 meciuri consecutive a bifat Dinamo fără înfrîngere în faţa Stelei: 5 victorii şi două remize

21 de partide Dinamo - Steaua s-au disputat în Cupa României din 3 decembrie 1952. Au fost 12 victorii ale roş-albaştrilor şi 8 ale "cîinilor", plus finala din 1988, încheiată nedecis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
vlad007
vlad007  •  25 Mai 2011, 04:52

Finala Cupei Romaniei - Dinamo vs. Steaua - este binevenita. Am asteptat 21 de ani! Finalul campionatului a fost o defilare en fanfare a celor 6 echipe care vor evolua in competitiile europene. Finala se va juca fara niciun fel de menajamente, trebuie sa ne gandim si la meciul cu Bosnia, in care nu avem decat o sansa - victoria! Steaua vine puternic din urma, vor sa razbune amaraciunea infrangerilor recente atat cu Dinamo cat si cu Rapid, dincolo de trioul din fata Otelul, Poli si Vaslui! Dinamo s-a calificat mai usor, dar in campionat a ratat finish-ul! Cristi Borcea este transant cu Steaua, nu stiu ce crede cu Bosnia, dar acolo chiar ne trebuie victoria. Hai Dinamo! Hai Romania!

03101956
03101956  •  20 Mai 2011, 16:26

Ce fata de clovn ai Cristinele? Ti s-a lungit VUVUZEAUA de cand ne-ai mintit ca esti un bun familist?!? Nu? Esti cumva prezicator? Te inspiri din ORACOLELE lui Mitica ( sfant si blajin ) cum pare? Voi (cainii) dinamovisti si cu (oitele) steliste ati face o echipa buna de de LIGA I.

guest_one
guest_one  •  19 Mai 2011, 16:30
Postat de alpin pe 19 Mai 2011, 07:32

Asta inseamna ca. la 2-0, veti juca doar pentru spectatori, renuntand la a mai inscrie?!? Ma voi uita la meci, sa vad acest spectacol promis. Cu turma becaliota nu va fi prea greu.

vor inscrie Torje si Moti ! :))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează