FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - ASTRA 1-1, 3-5 LA PENALTY-URI

Cîştigul unei seri negre » Jucătorul ales să îl înlocuiască pe Florin Gardoş a fost cel mai bun de pe teren

Varela a avut cel mai mare index InStat dintre toți fundașii care au jucat vineri, 267
Varela a avut cel mai mare index InStat dintre toți fundașii care au jucat vineri, 267

Articol de - Publicat duminica, 13 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 13 iulie 2014 08:57

Varela, 26 de ani, a jucat fără eroare, nu a făcut resimţită accidentarea lui Gardoş, africanul trecînd testul spre a fi titular şi miercuri, în Norvegia.

Unul dintre puţinele aspecte pozitive ale Stelei, vineri noapte, în Supercupa pierdută cu Astra: folosirea lui Varela ca fundaş central, lîngă Szukala, din cauza absenţei accidentatului Gardoş.

Gâlcă a fost inspirat şi i-a ieşit, Fernando fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti ai roş-albaştrilor. Sigur şi decis în apărare, tupeist, cînd a urcat în atac, periculos, la fazele fixe, în careul advers. I-a blocat de două ori pe giurgiuveni din situaţii iminente de gol, a trecut pe lîngă a puncta în poarta lui Lung junior. Totuşi, a evitat să se implice la penalty-urile de departajare, neuitînd ratarea din luna mai, din finala Cupei.

Fotbalistul ultracredincios va continua ca fundaş central stînga şi miercuri seară, cu Stromsgodset, întrucît nu se va risca mizîndu-se pe Gardoş, nerefăcut şi, mai ales, pe un teren sintetic, precum cel din Norvegia.

Varela rămîne, momentan, singura variantă viabilă de a-l înlocui pe internaţionalul român. Rîpă e mai sigur ca fundaş dreapta, Filip e mai nesigur în apărare decît este în linia mediană.

Intră Sînmărtean. Cine iese?
Jucător de creaţie, Sînmărtean a absentat din cauza suspendării în Supercupă. Se estimează că mijlocaşul de 34 de ani va fi titularizat împotriva lui Stromsgodset.

Fie în faţa apărării, alături de Prepeliţă, aşa cum a mai jucat în amicalele din Anglia, fie în linia mediană, în locul lui Stanciu. S-ar putea ca ultima variantă să fie cea aleasă de Gâlcă, antrenorul dorind să joace cu doi închizători un meci ce poate fi vital pentru Steaua.

Cum ar arăta primul 11 miercuri: Arlauskis - Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, L. Filip - Chipciu, Sînmărtean, Tănase - Iancu.

Cifrele lui Varela cu Astra
- 104 acţiuni reuşite
- 23 de dueluri cîştigate
- 14 recuperări
- 39 de participări în atac
- 87% pase precise
- 3 şuturi la poartă

4 goluri a marcat Varela în sezonul trecut pentru roş-albaştri în 23 de meciuri de Liga 1

15 partide au fost bifate de jucător sezonul trecut ca fundaş dreapta, în alte 10 fiind folosit ca stoper

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Gol cu dedicaţie
Claudiu Keşeru a reuşit să înscrie pentru Steaua la penalty-uri, iar reuşita a dedicat-o amintirii unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi, din copilărie, care a încetat din viaţă în această săptămînă. Keşeru a purtat un tricou cu chipul acestuia, iar pe reţelele de socializare a scris şi un mesaj în memoria prietenului, însoţită de o poză cu cei doi: "Ne-ai făcut fericiţi cu prezenţa ta. Acum îţi simţim lipsa. Odihneşte-te în pace!".

"Mai avem pînă intrăm în formă!"
Paul Pîrvulescu a vorbit, la finalul meciului cu Astra, despre meciul de miercuri, împotriva norvegienilor de la Stromsgodset: "Să ştie toată lumea că obiectivul nostru este calificarea în grupele Champions League! E mult mai important acel meci decît Supercupa. Ei vor avea un mic avantaj în dubla cu noi pentru că sînt în plin campionat, noi mai avem ceva pînă o să intrăm în formă şi o să ajungem la potenţialul maxim".

Regretele lui Mirko
Giedrius Arlauskis, noul portar al Stelei, a revenit în Liga 1 după 4 ani, debutînd în Supercupa României: "E a doua oară cînd pierd trofeul acesta la penalty-uri. Noi am fi meritat să cîştigăm în timpul regulamentar. Păcat că s-a întîmplat aşa, dar mai sînt meciuri şi nu trebuie să fim dezamăgiţi. Am jucat bine şi e important să continuăm aşa. Am demonstrat că sîntem o echipă foarte bună. Nu mai avem timp să ne gîndim la meciul ăsta. A fost un joc bun, avem de învăţat din el, dar vin altele mult mai important.”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
paiazze
paiazze  •  13 Iulie 2014, 12:30

Seara neagra a fost pentru Brazilia. Supercupa mi se pare o pierdere de vreme... (Dar Astra arata bine, nu se poate nega asta.)

juliusmad
juliusmad  •  13 Iulie 2014, 09:27

varela a jucat bine si anul trecut din pozitia de fundas lateral. se pare ca este imbatabil in duelurile unu la unu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează