FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA

Constantin Budescu internaţional » Atacantul a fost cel mai bun jucător al semifinalei cu Petrolul

După victorie, Costin Budescu a fost întîmpinat cu chiote, aplauze și pupături din partea iubitei, Mădălina, dar și a altor apropiați ai lui // Foto: Eduard Apostol
După victorie, Costin Budescu a fost întîmpinat cu chiote, aplauze și pupături din partea iubitei, Mădălina, dar și a altor apropiați ai lui // Foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat vineri, 18 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 23:38

Atacantul de 25 de ani a înscris în premieră împotriva Petrolului, echipa la care s-a lansat în fotbal, dar nu s-a bucurat la gol, în semn de respect.

Constantin Budescu, 25 de ani, a fost MVP-ul semifinalei de miercuri seara ce a dus-o, în premieră, pe Astra în finala Cupei României, cea mai mare performanţă internă a clubului în 80 de ani de existenţă.

Ex-"petrolist", atacantul a marcat un gol, a obţinut lovitura liberă, pe care tot el a executat-o, prin care Astra a obţinut victoria la ultima fază a meciului. După meci, Budescu a fost luat în primire de familie, de prieteni şi de iubita sa, Mădălina, care a mărturisit, entuziasmată: "Merita să fie erou, merita să fie învingător. A muncit mult în carieră, iar oamenii nu l-au apreciat mereu, deşi a muncit pentru fotbal. S-au legat toţi de chestia aia cu sarmalele, ori Costin mănîncă aşa ceva doar de Sărbători, ca tot românul, una, două, de poftă, fără excese".

Decarul era satisfăcut, dar reţinut: "Am intrat în istorie, bucuria nu poate fi exprimată în cuvinte. Dacă tot ne-am calificat în finală, sper s-o cîştigăm. Îmi place să joc pe stadioane pline, aşa că mă voi simţi minunat, nu voi resimţi presiune din partea galeriei adverse".

"Lipsea adrenalina"
Florin Marin s-a intersectat la Giurgiu, în faţa sălii de conferinţe, cu Răzvan Lucescu. "Baftă, nea Florin! Dar aţi avut bulan", i-a spus "petrolistul" antrenorului Astrei, care a replicat: "Ce bulan, Răzvane, am avut penalty neacordat în prima repriză".

Apoi, fostul colaborator al selecţionerului Piţurcă a comentat: "Am cîştigat două Cupe ca jucător cu Steaua, acum vreau una şi ca antrenor. Mi-am asumat riscuri plecînd de la "naţională", dar se merită, îmi lipsea adrenalina, sper să continuu aici".

Legat de "lupi"
Budescu a jucat în tricoul Petrolului în perioada 2005-2010. Şi-a încheiat junioratul la Ploieşti, a evoluat în galben-albastru şi-n liga secundă. A avut divergenţe cu fostul antrenor, Vivi Răchită, a fost amendat, în cele din urmă, s-a despărţit de "lupi". Pînă la ultimele probleme de la Astra, Budescu a mai fost la un pas să părăsească gruparea giurgiuveană, Petrolul ar fi putut să-l ia liber, dar nu l-a vrut.

357 este indexul InStat al lui Budescu în meciul cu Petrolul de miercuri seară, cel mai mare de pe teren

17 goluri şi 11 pase decisive a bifat decarul Astrei în acest sezon în toate competiţiile

20.000 de euro este prima jucătorilor Astrei pentru cîştigarea Cupei. Patronul Ioan Niculae a anunţat că va premia echipa şi dacă nu va lua trofeul

"Îmi plăcea Hagi cînd eram mic, mai mult din auzite, am văzut puţine meciuri ale lui. Ştiu că mulţi l-au idolatrizat, dar e normal, era fabulos. Mi-ar plăcea să fiu măcar jumătate din Hagi" (Constantin Budescu, mijlocaş Astra)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  01 Mai 2014, 22:27

Clubul Astra a fost infiintat in 1921! Deci corectati primul paragraf cu "peste 90 de ani de existenta"!

blaustein
blaustein  •  18 Aprilie 2014, 11:19

Are evolutii inconstante.

solomon_i
solomon_i  •  18 Aprilie 2014, 10:13

Sigur ca "Sarmaluta" a fost cel mai bun de pe teren. Altii mai destepti l-au ales jucatorul meciului pe Papp care s-a nimerit pe traiectoria balonului la al doilea gol.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează