FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC BIHOR - FCSB

Cu ultimul transfer la atac! » Ultimele vești de la FCSB, înaintea debutului în Cupa României Betano: cum ar putea arăta primul „11”

Cristi Ganea se pregătește pentru debutul la FCSB / foto: GSP
Cristi Ganea se pregătește pentru debutul la FCSB / foto: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 00:00 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 01:45

Cristi Ganea debutează la FCSB! Ultimul transfer al roş-albaştrilor va bifa, în duelul de Cupă cu FC Bihor, primul meci după mai bine de 10 luni de absență

  • FC Bihor - FCSB este programat miercuri, de la ora 21:00, live pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1

FCSB va debuta miercuri seară în actuala ediție a Cupei României Betano, în deplasare, cu o formație din al treilea eșalon, FC Bihor Oradea. Va fi cea de-a patra deplasare consecutivă pentru vicecampioana României, după cele din campionat cu Farul, Hermannstadt și Sepsi Sf. Gheorghe. 

FCSB, primită ca o echipă mare la Oradea + Apariție-surpriză la antrenament
FC BIHOR - FCSB
FCSB, primită ca o echipă mare la Oradea + Apariție-surpriză la antrenament

Iar antrenorii roș-albaștrilor vor efectua mai multe schimbări în primul 11, pentru a odihni fotbaliștii care au evoluat în mod constant în ultima vreme, în primul rând nume precum Olaru, Șut, Radunovic, Florinel Coman, Ovidiu Popescu.

Printre cei care vor evolua în acest meci se va număra și ultima achiziție, Cristi Ganea, care a venit din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de grecii de la Panathinaikos.

Singurul lucru pe care cuplul Pintilii - Charalambous nu l-a decis în privința lui e dacă va începe ca titular sau va fi folosit pe parcursul partidei. 

Cristi Ganea debutează la FCSB. Dar nu e încă 100% fizic!

Ganea încă nu este pus la punct 100% ca pregătire fizică. El n-a mai jucat într-un meci oficial de aproape un an întreg, mai precis de 10 luni și jumătate. În noiembrie anul trecut a apărut 9 minute în tricoul lui Panathinaikos, iar de atunci n-a mai jucat deloc.

A acuzat probleme medicale la inimă, după ce a fost bolnav de Covid, iar recuperarea lui a fost de durată și l-a împiedicat să mai joace. Iar în această vară, după ce Panathinaikos a adus un fundaș stânga sârb, a decis să plece fiindcă nu mai avea nicio șansă să mai joace. La FCSB el se va bate pentru titularizare cu Radunovic și Panțâru. 

Primul a fost om de bază în ultimele sezoane, dar a intrat în ultimul an de contract și încă nu a semnat prelungirea, în vreme ce Panțâru tocmai ce a bifat în meciul cu Sepsi primele lui minute într-un joc oficial după aproape 2 ani și jumătate de absență, interval în care a suportat mai multe operații la genunchi. 

Cristi Ganea, 31 de ani, s-a aflat în trecut și în circuitul echipei naționale, pentru care a bifat 8 selecții, ultima în iunie 2021, România - Georgia 1-2.

Cum ar putea arăta primul 11 al FCSB-ului la meciul cu FC Bihor:

A. Vlad - V. Crețu, Dawa, Haruț, Cr. Ganea (Panțâru) - Djokovic, Lixandru, Al. Băluță - Radaslavescu, Miculescu, Oct. Popescu

FCSB: 3 finale, două trofee în ultimul deceniu al Cupei României

Pentru FCSB, Cupa a fost o competiție în care nu s-a descurcat prea bine în ultimii ani. A jucat doar 3 finale în precedenții 10 ani, câștigând trofeul de numai două ori. În schimb, în jumătate dintre ediții a părăsit întrecerea înainte de semifinale.

AnFaza în care a ajuns
2013-2014Finală
2014-2015Câștigătoare
2015-2016Semifinale
2016-2017Semifinale
2017-2018„Sferturi”
2018-2019„Optimi”
2019-2020Câștigătoare
2020-2021„Optimi”
2021-2022„Optimi”
2022-2023Grupe

Cupa de acum e un minititlu de campioană

Ediția din acest an a Cupei României, ca și cele care vor urma, e mult mai importantă decât în sezoanele trecute. Echipa care va câștiga trofeul nu va mai merge în preliminariile Conference League, ci în Europa League. Iar avantajul major e faptul că o eliminare în Europa League, indiferent în ce fază, nu va însemna și scoaterea definitivă din Europa, ci se va cădea în Conference League. 

Deținătoarea Cupei va intra din turul 1 preliminar. La fel se va întâmpla şi cu echipa care va câștiga titlul, doar că aceasta va intra în Liga Campionilor. Celelalte două reprezentate ale României vor începe în Conference League, din turul 2. 

Dacă echipa campioană va câștiga și Cupa, atunci în Europa League va merge ocupanta locului 2 din campionat. 

Cine a câștigat ultimele 5 ediții ale Cupei

SezonEchipa
2022-2023Sepsi
2021-2022Sepsi
2020-2021CSU Craiova
2019-2020FCSB
2018-2019Farul

Clasament în grupa FCSB-ului:

VIDEO FCSB, primită ca o echipă mare la Oradea + Apariție-surpriză la antrenament

Citește și alte știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Raport financiar șocant la FCSB: venituri prăbușite, deficit imens! Va crește datoria către Gigi Becali?

FCSB se implică în cazul Dragoș Iancu: „M-a sunat MM Stoica, am stabilit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Dobermannul
Dobermannul  •  27 Septembrie 2023, 09:54

Isi odihnesc jucatorii pentru campionat, sunt eliminati din cupa si apoi in play-off pierd si campionatul. Schema cunoscuta si apreciata de dusmani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează