FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - PANDURII 1-0

Dinamo al lui Stoicanetti » ”Cîinii roşii” s-au impus cu clasicul 1-0 şi merg în semifinalele Cupei

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 februarie 2014 16:12

”Cîinii” cîştigă a treia oară consecutiv cu italienescul 1-0, şi-au stabilizat situaţia din campionat şi merg în semifinalele Cupei.

Cine vine-n Groapă fără unu' nu scapă! Dinamo merge pîş, pîş prin campionat şi parcurge la fel şi fazele din Cupa României. După Sănătatea Cluj şi Chindia Tîrgovişte, "cîinii" au dat peste o nouă formaţie de ligile inferioare, una învelită, de data asta, într-un brand tare: Pandurii Tîrgu-Jiu.

Trupa de cupe europene a lui Pustai a prins, probabil, cea mai proastă seară a ei de la începutul anului pînă acum şi nici nu s-a apropiat de poarta lui Bălgrădean.

A lipsit Eric
Eric, "omul-foarfece" din partida cu Fiorentina, s-a descurcat mult mai prost în faţa lui Stoican decît contra lui Montella. Mijlocaşul pe care Dinamo îl tot vrea de cînd l-a văzut pentru prima dată jucînd în Liga 1, aşa cum ţi-ai dori să primeşti gratis un Ferrari doar fiindcă îţi pui dorinţa asta exagerat de des, nu a mai jucat atît de prost nici cînd revenea la Mediaş cu multe kilograme în plus după vacanţele petrecute în Brazilia.

Dezastrul Ţucudean
Stoican a supraestimat-o pe EuroPandurii şi s-a baricadat cu trei mijlocaşi defensivi. Cerberii Boubacar-Thicot-Elton, paznici la trioul fantomelor din atacul gorjenilor, Buleică-Eric-Nicoară.

Dar cu un adversar într-o formă dezastruoasă, funcţionează şi contraatacul, nici nu-i nevoie să ai iniţiativa, şi lui Flavius i-a mers bine pînă cînd mingea a ajuns la Ţucudean.

Vîrful împrumutat la Dinamo fiindcă a eşuat în Belgia a ratat cu o combinaţie de lene şi de lipsă de încredere două ocazii formidabile, singur cu portarul Stanca. De fiecare dată a finalizat relaxat, pe lîngă poartă, probabil loburi ratate, oricum nu execuţii de atacant profesionist şi talentat.

Prima ocazie, abia în final!
Cu o ofensivă din care Dănciulescu a fost pensionat, iar Ţucudean, Joel Thomas şi Zougoula nu-i urmează exemplul doar fiindcă sînt prea tineri deocamdată, Dinamo a fost salvată de insistentul Rus, fotbalistul fundaş dreapta-mijlocaş lateral şi central. Rus a intrat în careu şi şutul său a nimerit mîna lui Mamele, iar stoperul-golgeter Grigore a transformat penalty-ul.

A fost golul calificării, deşi "cîinii" ar mai fi putut înscrie. Pandurii a contat după schimbări, cu Adrovici ratînd pe final cea mai mare ocazie a "minerilor". Dar Dinamo al lui Stoican primeşte greu gol. Are trei succese la rînd cu 1-0 şi a dat aseară peste fantoma vicecampioanei din sezonul trecut.

Matei, circarul
În minutul 67, Cosmin Matei a fost înlocuit de antrenor cu Vali Lazăr, iar mijlocaşul roş-albilor a fost nemulţumit de decizia tehnicianului, amănunt vizibil pe chipul căpitanului dinamoviştilor. Matei n-a ieşit de pe teren fără să facă două cadouri: i-a pasat mănuşile lui Ţucudean şi banderola lui Bălgrădean.

După ce-a scandat cu galeria, Matei i-a dat peste mînă lui Cristi Bobar, directorul sportiv, care încerca să-l îmbărbăteze, înjura, fără să se uite la Stoican, a refuzat nervos geaca oferită şi era să cadă de pe banca de rezerve.

597791-dinamo-pandurii-1-0.jpg

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (43)
luc11
luc11  •  06 Decembrie 2013, 17:43
Postat de bazileon pe 05 Decembrie 2013, 14:13

Mironica a comentat? Oricum, cel care a facut-o a spus ca Mamele avea mana foarte aproape de corp; ca si cum ar conta altceva decat "lipita de corp" sau ba! Pacat de ratari, mari si multe, dar sa nu-l rastignim pe Tucudean; oricum, pare alt jucator acum, nu mai are patrunderea aia irezistibila spre poarta si sutul devastator. Mie imi pare mai rau de pasele gresite, baloanele aruncate la plesneala in fata etc. Dar Dinamo a facut ieri un meci cu momente foarte bune si mai ca incepem sa ne mantuim de scepticism. Cel mai bun meci al lui Dinamo in acest an!

au fost penibili comentatorii : "Rus a sutat in mana aparatorului" hahaha era vina lui rus iar "mana fundasului era aproape de corp" si penalty-ul "a fost fortat de Tudor". Daca ne-a dat noua penalty Tudor pai atunci e 100% penalty....... Aseara co FC Stana para a jucat Romania cu Turcia si turcii bineinteles galatenii.....Comentariul tău...

dina67
dina67  •  05 Decembrie 2013, 14:34

Ne imbatam cu apa rece,Dinamo a jucat slab,nu are forta,nu are imaginatie,nu are cine sa bata o lovitura libera.Tucudean,Curtean.Elton,Boubacar,Grigore,Thicot sunt varza.Singurul care mi/a placut a fost Grecu.Cu conducerea asta mai mult de locul 5 nu prinde..

bazileon
bazileon  •  05 Decembrie 2013, 14:16

Cronica meciului este de un antidinamovism hidos. Daca am fi fost evrei, zoaieristul ajungea la inchisoare ca negationist. Rusine, GSP!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează