FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCSB

DINAMO - FCSB. Atât de mare e diferența! Un singur jucător al roș-albaștrilor valorează cât întreaga echipă a lui Dinamo!

Dennis Man valorează cât tot lotul lui Dinamo +25   FOTO
Dennis Man valorează cât tot lotul lui Dinamo

Articol de , , - Publicat joi, 25 iunie 2020 09:07 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 15:19

Dennis Man, un fotbalist de la FCSB pe care Becali l-a cumpărat acum 4 ani cu doar 400.000 de euro a ajuns să aibă o cotă aproape egală cu nivelul tuturor titularilor lui Dinamo de astăzi.

  • Dinamo – FCSB se joacă joi, de la 20:00, în turul semifinalelor Cupei României. Partida va fi liveTEXT, VIDEO și FOTO pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Probabil că niciodată n-a existat un decalaj atât de mare, la ora unui Derby de România, cum există acum între FCSB și Dinamo. Chiar dacă e un club măcinat și el, mai mult din interior, FCSB e la mare distanță de eterna rivală. 

Joacă în play-off, e bine plasată pentru a prinde un loc de cupă europeană, în vreme ce Dinamo e pe un loc șocant în clasamentul Ligii 1, 13 din 14, și e puternic amenințată cu retrogradarea. A pierdut toate meciurile susținute până acum în play-out și va avea și cel mai comprimat program dintre toate echipele, cu două restanțe care încă n-au fost programate.

Diferență majoră între FCSB și Dinamo

Diferența dintre cele două cluburi e uriașă și în privința numelui, CV-ului și mai ales a cotelor pe care le au în momentul de față jucătorii. Cei care se vor afla pe teren joi seară. 

Un singur fotbalist care va fi în echipa lui Bogdan Vintilă valorează aproape cât întreaga distribuție de start pe care o pregătește Mihalcea. Dennis Man, care încă e eligibil pentru naționala de tineret, are doar 21 de ani, e cotat de site-ul transfermarkt la 5 milioane de euro. Un nivel aproape egal cu toți cei 11 jucători din echipa probabilă a "câinilor".

DINAMO - FCSB. Atât de mare e diferența! Un singur jucător al roș-albaștrilor valorează cât întreaga echipă a lui Dinamo!

Cota lui Man e de peste 10 ori mai mare decât a fotbaliștilor lui Dinamo care vor bifa legea U21 a FRF, Kilyen și Ricardo Grigore, care împreună ating doar 725.000 de euro!!! De fapt, Man împreună cu Florinel Coman valorează mai mult decât întreg lotul lui Dinamo de acum!!! Coman e lider în această ierarhie a roș-albaștrilor, are o cotă de 5,4 milioane, în vreme ce toți fotbaliștii de sub comanda lui Mihalcea nici nu ating 10 milioane de euro

29,9 milioane de euroe valoarea lotului celor de la FCSB, de 3 ori mai mare decât cea a lui Dinamo, care e de 9,98 milioane

20 de milioane de euroa fost suma cheltuită de FCSB pe achiziția de jucători în ultimii 4 ani, de aproape 150 de ori mai mult decât Dinamo, care în aceeași perioadă a cumpărat de doar 135.000 de euro

Diferență uriașă și la jucătorii cumpărați 

Chiar dacă de la FCSB vor absenta mulți jucători, achiziționați cu sume impresionante, exemple Nedelcu, Florinel Coman, Florin Tănase, primul "11" pe care îl va alinia vicecampioana nu suportă nicio comparație din acest punct de vedere cu ceea ce va avea în teren la start Adrian Mihalcea. 

Practic, niciun fotbalist din primul "11" al roș-albilor nu a fost cumpărat, ci a venit liber de contract. În schimb, în echipa cu care Vintilă va începe jocul doar Miron, puștiul Pantea și Adrian Popa n-au costat bani. În rest, de la Vlad până la Adrian Petre și de la Cristea la Moruțan și Man, toți ceilalți au venit în schimbul unor sume de bani. În total 3,8 milioane de euro!

4 ani de la ultimul derby în Ștefan cel Mare

Ultima dată când Dinamo și FCSB au jucat un meci direct pe stadionul din Ștefan cel Mare s-a întâmplat în primăvara lui 2016. Atunci au fost chiar două meciuri disputate pe stadionul Dinamo în decurs de numai 3 zile, ambele terminate la egalitate. 

Mai întâi, 0-0, în turul semifinalelor Cupei României, apoi 1-1, în campionat, cu goluri marcate de Hamroun și Bicfalvi. La cele două jocuri au asistat în total 23.300 de spectatori. De atunci și până în prezent, derby-urile au fost găzduite de Arena Națională, acolo va avea loc și a doua manșă, pe 9 iulie.

VIDEO. Cum arată gazonul din Ștefan cel Mare înaintea partidei din Cupa României contra celor de FCSB

FOTO. Imagini de colecție de la ultimul Dinamo - FCSB din Cupa României: 

+21 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo - FCSB: 

DINAMO - FCSB. Aruncat în groapa cu lei! Ce arbitru va conduce Derby de România din semifinalele Cupei » Suspendat 4 luni după ce a distrus un meci de titlu al „roș-albaștrilor”

DINAMO - FCSB. Adrian Mihalcea recunoaște tensiunile din vestiar: „Au fost discuții bărbătești”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
296839007513707
Cris Juganaru  •  25 Iunie 2020, 15:04
Postat de ang3ldev1l2 pe 25 Iunie 2020, 13:11

Nu-i nimic aberant decat in capul vostru de ciudosi-ofticosi, ca la boceati si cand se vorbea despre Stanciu plecat pe aproximativ 10 mil, Chiriches pe vreo 9 si Gardos pe 6 planagciosilor cu multa ***.

Daca este asa cum spui si cotele astea sunt reale, proportionale cumva cu valoarea jucatorilor FCSB, atunci rusinea este MAXIMA avand in vedere ca nu reusesc de ani buni s-o bata ((ba mai mult au pierdut) pe Dinamo, echipa cu jucatori submediocri.

952030968311337
Pavel Danut  •  25 Iunie 2020, 14:09

Mai taie din ele dă-le d---u!

ang3ldev1l2
ang3ldev1l2  •  25 Iunie 2020, 13:11
Postat de aurel64 pe 25 Iunie 2020, 12:22

Un jucător nu valorează cât visează un patron să ia pe el, ci efectiv suma pe care o încasează pe el. Adică de vreo 10 ori mai puțin. Câte meciuri a jucat Man și câte goluri a înscris în campionatul nostru submediocru, pentru a-i stabili o astfel de cotă? Numai aberații citim în ziarele noastre.

Nu-i nimic aberant decat in capul vostru de ciudosi-ofticosi, ca la boceati si cand se vorbea despre Stanciu plecat pe aproximativ 10 mil, Chiriches pe vreo 9 si Gardos pe 6 planagciosilor cu multa ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close