FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCU CRAIOVA 1-1

Dinamo - FCU Craiova 1-1 » „Câini” mai roșii. Băieții lui Burcă au făcut cea mai bună repriză de la revenirea în elită, însă a fost doar egal pe Arena Națională

Dinamo - FCU Craiova +9   FOTO
Dinamo - FCU Craiova

Articol de , - Publicat marti, 26 septembrie 2023 21:01 / Actualizat marti, 26 septembrie 2023 23:05

Dinamo și FCU Craiova au remizat, scor 1-1, în grupa C din Cupa României. „Câinii” au deschis scorul și au dominat partida, însă rămân cu un singur punct după golul lui Bahassa din partea a doua.

Programul complet și rezultatele din Cupa României Betano

Cronică de Eduard Apostol: „Câini” mai roșii

Probabil, cea mai bună repriză, prima, a lui Dinamo de la revenirea în elita fotbalului românesc, chiar dacă vorbim aici de a doua competiție internă. Elevii lui Ovidiu Burcă au arătat atitudine și agresivitate, ceea ce dorește suflarea dinamovistă de la ei. 

Nu a fost de ajuns pentru ca roș-albii să regăsească gustul victoriei, pierdut de o lună. Au punctat la impresia artistică, însă a fost nevoie de o eroare defensivă, în lanț, și succesul a fugit de "câini".

Practic, în prima repriză, a existat doar Dinamo pe teren. Jucătorii echipați în alb, de data aceasta, s-au agățat de adversar, de minge, de orice. "Câinii" au dat semnale că vor mai mult de la fotbal, ca să elimine cuvintele urâte spuse la adresa lor, și de specialiști, și de microbiști. 

Suporterii au avut posibilitatea să descopere un Abdallah dezlănțuit! Bară transversală în minutul 16, după o fază personală, șut tare la colțul scurt în minutul 31 respins greu de Gurău, apoi faza din minutul 35 când ar fi putut scoate o eliminare la portarul oltenilor, după care tentativa din minutul 47 de a marca golul toamnei, șut-boltă de la 45 de metri, scos in extremis de uriașul goal-keeper al alb-albaștrilor.

Dinamo - FCU Craiova / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Dinamo - FCU Craiova / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Amzăr a deschis scorul pentru „câini” / Sursă foto: fcdinamo.ro
Dinamo - FCU Craiova / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Dinamo - FCU Craiova / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+5 FOTO

Bahassa a revigorat Bănia

Jucând fotbal, punând și suflet, și devotament, și minte, și forță fizică, Dinamo a fost răsplătită și cu un gol. Atipic, având în vedere că Rici Grigore a oferit un assist elegant, nu de apărător, iar Amzăr (18) a reluat în diagonală, după o preluare cu fața, fără ca Lacroix să-l mai poată bloca.

În prima repriză, FCU a arătat un joc predictibil, fără sclipiri, Dinamo a băgat materiale, cu benzile Moura și Amzăr ducând un ritm lăudabil, cu jucători care au încercat, de multe ori le-a ieșit, să facă ambele faze. Situația s-a schimbat radical după minutul 50, Dinamo a trecut la un joc de așteptare, făcând pasul în spate, în timp ce apariția lui Bahassa s-a resimțit din plin și a dat energie echipei din Bănie.

La capătul unei faze tratate cu lejeritate, pe alocuri pueril de către dinamoviști, inclusiv imprecizia lui Giafer în tușă, Bahassa a știut să scoată un penalty, iar Iglesias a căzut în plasă. Bahassa a spart "gheața" în actuala ediție, a înscris fără probleme din penalty, în minutul 66.

Rămâne frustrarea

Dinamo a pierdut ritmul, bateriile s-au cam dus după o oră de joc, iar cei de pe bancă au intrat greu în ritm. FCU Craiova a avut câteva intrări tari care au pus "haita" la respect, apoi a încercat să dea lovitura finală. Mai ales că, pierzând avantajul de pe tabelă și atitudinea din prima parte, unii jucători ai lui Burcă au atras și apostrofări din tribune.

Schimbările efectuate de antrenorul dinamovist nu au produs plusul scontat, în special în ofensivă. "Câinii" s-au mulțumit să îndepărteze pericolul alb-albastru. Amzăr (84), șut viclean cu "șiretul", ar fi putut semna o dublă spectaculoasă. Neluț Roșu (90) l-a remarcat pe Gurău, Politic (90+4) a oferit iluzia unui eurogol, dar Dinamo a fost nevoită să se mulțumească doar cu un punct.

Totuși, a câștigat o doză de moral pentru bătăliile din campionat, prima vineri la Galați cu Oțelul, în condițiile în care roș-albii sunt iar pe marginea prăpastiei.

FINAL » Dinamo - FCU Craiova 1-1

  • Ora 22:56 - Final de meci pe Arena Națională. 
  • min. 90: șutul lui Neluț Roșu de la marginea careului este scos de Ionuț Gurău, care respinge în lateral. 
  • min. 84: ocazie mare pentru Dinamo! Amzăr șutează asemănător ca la faza primului gol, dar Gurău blochează de această dată. 
  • min. 80: Iulian Roșu trimite cu capul, din plonjon, puțin pe lângă. Cel care a centrat, Dennis Politic, se afla însă în poziție de ofsaid. 
  • min. 66: GOL FCU CRAIOVA! Bahassa transformă fără emoții lovitura de la 11 metri. 
  • min. 65: penalty pentru FCU, după ce Dani Iglesias l-a agățat pe Bahassa în careu. 
  • min. 61: dominată în aceste momente de joc, Dinamo mută serios: au intrat Ghezali, Neluț Roșu și Cristi Costin, au ieșit Gregorio, Larrucea și De Moura. 
  • min. 60: oaspeții pun presiune în aceste momente. 
  • min. 46: Abdallah l-a încercat pe Gurău de la distanță, cam 40 de metri de poartă, dar Gurău a reușit in extremis să trimită mingea peste bară.
  • Ora 22:06 - A început repriza secundă. 
  • Ora 21:50 - Pauză pe Arena Națională, după 5 minute de prelungire. Dinamo a controlat prima parte, fiind periculoasă în mai multe rânduri.
  • min. 34: Ionuț Gurău iese din careu și îl faultează dur pe Abdallah, dar are noroc că atacantul dinamovist se afla în ofsaid în momentul pasei de la Gabriel Moura. Arbitrul Horațiu Feșnic îi arătase cartonașul roșu portarului, dar a anulat eliminarea, din moment ce Abdallah era în afara jocului. Gurău a rămas doar cu „galben”. 
Dinamo - FCU Craiova 1-1 » „Câini” mai roșii. Băieții lui Burcă au făcut cea mai bună repriză de la revenirea în elită, însă a fost doar egal pe Arena Națională
Gurău l-a lovit pe Abdallah violent, în zona șoldului
  • min. 32: încă o ocazie a dinamoviștilor, Gurău scoate execuția lui Abdallah din stânga. 
  • min. 18: GOL DINAMO! Amzăr a preluat norocos, cu fața, pasa lui Ricardo Grigore peste apărare. Fundașul stânga a șutat apoi superb, șiret la colțul lung, nicio șansă pentru Gurău. 
  • min. 16: Abdallah zguduie transversala cu un șut în forță! Oaspeții au avut noroc, mingea a căzut în fața porții după impactul cu bara. 
  • min. 5: șut de la distanță al lui Ricardo Grigore, reținut în doi timpi de Gurău. 
  • min. 4: Dinamo are mingea în acest început de meci. „Câinii” combină în apropierea careului advers. 
  • Ora 21:00 - A început meciul. 

Dinamo - FCU Craiova, echipele de start: 

DINAMO (3-5-2): Golubovic - Giafer, Patriche (cpt.), R. Grigore - Moura, Larrucea, I. Roșu, Iglesias, Amzăr - Gregorio, Abdallah 
Rezerve: Dujmovic - Lucas Alves, Politic, V. Borcea, Bordușanu, Al. Irimia, N. Roșu, Cr. Costin, Ghezali
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

FCU CRAIOVA (4-4-2): Gurău - Compagnucci, Lacroix, D. Henriques, Mascarenhas - R. Negru, Buta, Albu (cpt.), Van Durmen - Chițu, Blănuță 
Rezerve: Mogoșanu - Vl. Achim, Ibrahim, Blidar, Vl. Pop, Baeten, Diamantis, Bahassa, Asamoah
ANTRENOR: Paul Răducan

  • Antrenorul „câinilor”, Ovidiu Burcă, a trimis pe teren o formulă diferită de formația-tip. Printre surprizele din primul „11” se numără Iulian Roșu, jucător cu apariții sporadice în acest sezon, plus stoperii Deniz Giafer și Ricardo Grigore, care nu au mai jucat de pe 5 august.
  • Gabriel Buta, adus de la Farul, a debutat astăzi la FCU Craiova. El joacă în linia de 4 de la mijloc, ca inter. Buta este jucătorul U21 pe care se bazează oltenii în această seară.
  • Mijlocașul argentinian Juan Bauza nu a făcut parte din lot la oaspeți, semn că se confruntă în continuare cu probleme medicale. Cu Dinamo în campionat nu a făcut parte din lot, acuzând probleme la șold, apoi cu Oțelul a fost rezervă, introdus pe teren în ultimele 35 de minute.
  • FCU Craiova a păstrat linia defensivă de etapa trecută, la 0-2 cu Oțelul. Doar portarul a fost schimbat, Ionuț Gurău i-a luat locul lui Robert Popa.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

Citește și: 

CSM Zalău - Oțelul Galați 1-4 » Victorie la pas pentru Dorinel. Gazdele se consolează cu cel mai frumos gol al meciului
Zalău - Oțelul 1-4
CSM Zalău - Oțelul Galați 1-4 » Victorie la pas pentru Dorinel. Gazdele se consolează cu cel mai frumos gol al meciului
Farul începe cu o înfrângere aventura din Cupa României Betano, obiectivul principal al lui Hagi » Rezervele „marinarilor”, lamentabile la Voluntari
FC Voluntari - Farul Constanța 2-0
Farul începe cu o înfrângere aventura din Cupa României Betano, obiectivul principal al lui Hagi » Rezervele „marinarilor”, lamentabile la Voluntari

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (165)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  29 Septembrie 2023, 20:22
Postat de Nea.Marin pe 28 Septembrie 2023, 23:42

În loc să beau 2-3 beri cu omul și să mă uit la meci stau să fac poze pentru unul ca tine cu minte de 8 ani :)))) în Faro e cam de 7-8 x mai scump decât unde te duci tu prin “Cuba “ sau “Madrid”! Suna-l pe gogosel să ii spui cum l-ai capacit tu de 3 x :)))) flausatule!

Castigatorul premiului Pulitzer 2023 pentru pura fictiune

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  29 Septembrie 2023, 15:38
Postat de Nea.Marin pe 29 Septembrie 2023, 00:01

:)))) eu l-am chemat de 3 x la meciurile noastre cu ei în Banie și cred ca de vreo 4 x la Londra! Ce crezi? :))) vrajeli ca e ba pe acolo ba pe dincolo!

Vise gigele vise

Nea.Marin
Nea.Marin  •  29 Septembrie 2023, 00:09
Postat de eterrna.terrra.nova pe 28 Septembrie 2023, 23:54

Oh da :)) ce sa caut la hotel unde eram sigur ca nu esti 99.99% , ti-am dat adresa unde stau sau te-am invitat la un restaurant. Nu ziceai ca esti cu nevasta si nu poti pleca asa oriunde? Acum zici ca esti golan? :)) sa nu ne prefacem chiar asa :))

Iarăși scuze :))))

Vezi toate comentariile (165)
Comentează