FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - STEAUA 0-0

Dovada că poarta din Giuleşti nu e OK! » "Sîntem peste tot acasă, porţile le micşorăm" :D

Articol de , , - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2010 00:00

Tătăruşanu le-a transmis şefilor săi înainte de meci că i se pare că transversala este mult mai jos faţă de o poartă cu dimensiuni normale.

Rapid - Steaua s-a terminat 0-0, a fost un meci nespectaculos, dar a determinat o polemică inedită la final. Asupra dimensiunii porţilor din Giuleşti! Cei din Ghencea, în frunte cu preşedintele lor, fostul mare portar Helmuth Duckadam, au bănuieli că acestea ar fi fost mai mici decît prevede regulamentul.

Duckadam a atras atenţia, Tătăruşanu a confirmat
"Duckadam a ieşit pe teren şi, pentru că a fost un mare portar, are un obicei, să meargă în poartă, să ridice mîna pînă la bară. În Giuleşti, i s-a părut că transversala e mult mai jos. L-a chemat pe Tătăruşanu, iar goalkeeper-ul titular al Stelei a avut şi el aceeaşi impresie", a povestit ieri Narcis Răducan, managerul sportiv al roş-albaştrilor.

Tătăruşanu ieri: "Arătam că e praf pe bară"
Imaginile GSP TV l-au prezentat pe Tătăruşanu postîndu-se exact lîngă linia porţii, după care a ridicat mîna, iar aceasta îi trecea mult peste transversală. El chiar a putut să pună palma pe bara transversală, mirîndu-se de acest lucru. Ieri, Tătăruşanu a glumit cînd a fost întrebat de acest subiect: "Nu i-am arătat lui Duckadam că e poarta mică, ci că e mult praf pe transversală".

Porţile au fost scoase ieri, la prima oră
Tocmai pentru că s-a creat această discuţie, Gazeta a dorit să meargă ieri dimineaţă în Giuleşti să măsoare porţile. Răpunsul Rapidului? "Nu se poate pentru că porţile au fost scoase la prima oară". GSP a apelat apoi la Tătăruşanu pentru a fi măsurat cu mîna ridicată, însă acesta a refuzat.

În schimb, unul dintre redactorii Gazetei, care măsoară fix 1,98, ca şi Tătăruşanu, s-a măsurat ieri cu braţul ridicat. Dimensiunea? 2,50, cu minimum 10 centimetri sub înălţimea minimă pe care stelistul ar trebui să o aibă ca să poată să pună întreaga palmă peste transversala din Giuleşti, dacă aceasta era la dimensiunea corectă, adică 2,56 cu tot cu grosimea barei.

"Porţile din Giuleşti au fost clar mai mici în înălţime decît cele regulamentare. Se vedea cu ochiul liber, dar acum e prea tîrziu, nu mai putem face nimic"
Romeo Surdu, atacant Steaua

INEDIT
1. Chiar la poarta dinspre Teatrul Giuleşti, pe care Tătăruşanu a "măsurat-o" înainte de joc, Steaua a avut cea mai mare ocazie. Surdu a trimis balonul în transversală în repriza secundă, mingea ricoşînd înspre teren.
2. Cu cîteva minute înainte de fluierul de start al partidei, unul dintre oamenii care se ocupă de organizarea meciului a udat barele porţilor din Giuleşti cu apă sfinţită, dintr-o sticlă de plastic de jumătate de litru.

SUPOZIŢII
De ce ar fi diminuat Rapidul dimensiunea porţilor
1. Are portari mici. Rapid a avut în lotul de 18 la meciul cu Steaua doi goalkeeperi scunzi: Bornescu (1,87 metri) şi Dani Coman (1,80 metri). Tătăruşanu măsoară 1,98 metri, iar rezerva lui, Cezar Lungu, 1,92 metri.
2. Şumudică: "Obiectiv clar, să nu luăm gol". Antrenorul Rapidului a spus clar la final: "Primul şi principalul nostru obiectiv în acest meci era să nu primim gol, l-am îndeplinit".

"De ce n-a solicitat nimeni de la Steaua să măsurăm porţile înainte sau după meci? Vă promit că la meciul de Cupă vom măsura porţile cu toată lumea de faţă"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"N-am nici un dubiu că la meciul de Cupă porţile vor fi regulamentare, singurul indiciu viabil va fi dacă Tătăruşanu va mai putea să pună palma peste transversală şi joi seară"
Narcis Răducan, manager sportiv Steaua

71 la sută dintre cele peste 6.000 de persoane care au votat pe gsp.ro au susţinut că dimensiunile porţilor n-au fost regulamentare

Ce se spune în Legile Jocului
Dimensiunea porţilor de fotbal este clar specificată în "Legile Jocului", chiar la Legea numărul 1: Dinstanţa interioară dintre cei doi stîlpi va fi de 7,32 metri, iar partea inferioară a barei transversale se va afla la 2,44 metri de pămînt".

Gluma zilei pe gsp.ro
"Nu poarta e prea mică, ci pămîntul e prea înalt în acel loc de pe Giuleşti"

Cristi Balaj: "Aveam ruleta la mine, dar nu mi-a semnalat nimeni problema"
Arbitrul derby-ului spune că asistenţii n-au sesizat nimic în neregulă cu dimensiunea porţilor, care n-a fost măsurată pentru că nimeni nu a solicitat acest lucru

- Domnule Balaj, aţi verificat dimensiunile porţilor înainte de startul partidei Rapid - Steaua?
- Nu, de ce trebuia să facem acest lucru?

- Cei din Ghencea susţin că porţile au fost mai mici în înălţime.
- N-a făcut nimeni nici o contestaţie, iar asistenţii nu mi-au semnalat nici ei că ar fi ceva în neregulă.

- Bun, dar asistenţii de ce verifică mereu plasa porţilor, presiunea balonului, iar dimensiunea porţilor nu?
- Pentru că plasele se mai desprind, mingile se desumflă uşor, pe cînd porţile sînt măsurate atunci cînd e omologat terenul. Repet, doar dacă mie sau asistenţilor ni se părea ceva în neregulă cu porţile le-am fi măsurat.

- Şi nu vi s-a părut în neregulă?
- Nu. Şi dacă aş fi auzit măcar că Tătăruşanu sau altcineva are dubii, fără să existe vreo contestaţie, aş fi măsurat poarta. Aveam în geantă ruleta mea de 5 metri, o scoteam şi în 20 de secunde măsuram şi terminam cu discuţiile.

- Ce înălţime aveţi?
- 1,81 metri.

- Atingeţi bara cu mîna ridicată?
- Doar dacă stau pe vîrfuri.

-Tătăruşanu putea să şteargă transversala pe partea ei superioară.
- Da, dar el are 1,98 metri şi mîna mult mai lungă.

CE SPUNE BORNESCU
"Ambele echipe au jucat la acea poartă"
Titularul din poarta Rapidului în derby-ul cu Steaua, Mircea Bornescu, a comentat pentru GSP: "Nu înţeleg de ce se face atîta tam-tam pe acest subiect. Ambele echipe au jucat la aceeaşi poartă şi, dacă n-ar fi fost dimensiunile corecte, nu s-ar fi disputat meciul, nu?".

ALTE ŞICANE PE GIULEŞTI
1. Fără mingi Puma la încălzire. Narcis Răducan a povestit ieri: "Ştiam că Rapid joacă în Giuleşti cu mingi Adidas şi ne-am dus pregătiţi cu baloane Adidas. Am aflat la faţa locului că Rapid a schimbat firma şi că se va disputa meciul cu balon Puma. Am solicitat şi noi să ne încălzim cu astfel de mingi, dar ridicau din umeri că nu au de unde să ne dea. Am apelat la Şumudică şi ne-a adus el două mingi. Ulterior, aproape cînd am terminat încălzirea, am mai primit două".

2.
Tabelă umilitoare. Luni seara, pe tabela din Giuleşti, stema Rapidului era de dimensiunea normală, în timp ce a Stelei era foarte mică, aproape insesizabilă. "A fost o măgărie din partea celui care se ocupă de tabelă şi eu nu accept aşa ceva" a fost comentariul lui Dinu Gheorghe.

Ce spun alţi portari care au apărat în Giuleşti în acest sezon

"Parcă era puţin cam joasă transversala, aşa mi s-a părut şi mie atunci, însă abia sesizabil. N-am stat s-o măsor, dar nu cred că e vorba chiar despre 10 centimetri"
Eduard Stăncioiu, portar CFR - Rapid - CFR 2-0

"Dacă mi s-a părut poarta mai mică? Păi, la cîte goluri am încasat, mi s-a părut poarta mai lată cu un metru şi mai înaltă cu doi metri" :D
Cristi Stoicescu, portar Brăneşti - Rapid - Victoria Brăneşti 7-1

Imagini comparative
Pentru a lămuri misterul, Gazeta a căutat poze cu portari cu o înălţime asemănătoare celei a lui Tătăruşanu, care se află pe linia porţii, pentru a vedea dacă dimensiunea porţii din Giuleşti a fost regulamentară sau nu. Pantilimon, care are cu 5 centimetri peste stelist, e nevoit să sară în jur de 40-50 de centimetri de la pămînt (foto 1) pentru a putea ajunge cu palmele peste o transversală situată la înălţimea corectă. Apoi, Cech, care are exact aceeaşi înălţime cu Tătăruşanu, stă lîngă bară şi are puţin mîna ridicată, însă pare puţin probabil să poată aşeza mîna deasupra transversalei oricît de mult s-ar întinde.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (257)
kameleon
kameleon  •  11 Noiembrie 2010, 00:15

baaa cat cap sa ai sa scoti asemenea aberatii... pai daca faceau poarta mai mica era si in favoarea lui tataruseanu intr-o repriza... daca vroiau sa faca ceva , micsorau ambele porti... inteligentilor... si surdu ce sa mai zica dupa ce a ratat din 6 metri..da vina pe poarta... si inca ceva...daca era adevarat... sareau de c*r iar ,ca arsi de "bricheta" sa primeasca pomana un 3-0 :)

caddyllak
caddyllak  •  11 Noiembrie 2010, 00:02

"Prietenii" mei de la GSP spuneti asa: Are portari mici. Rapid a avut în lotul de 18 la meciul cu Steaua doi goalkeeperi scunzi: Bornescu (1,87 metri) şi Dani Coman (1,80 metri). Daca la 1.87, respectiv 1.80 te consideri un om scund, adnatiooi ii faceti scunzi inseamna ca ati luato razna baieti, sau voi aia de la gsp aveti peste 1.95 toti. cadeti in dezirabil sincer, pacat ca nimeni nu va citeste postarile pe site si articolele sa va poate san

adyy25
adyy25  •  10 Noiembrie 2010, 23:59

ba da si rapidul a jucat la aceeasi poarta. dar e o magarie, atat tot, specifica rapidului. dar voi rapidistii, ce parere aveti, tatarusanu este mai inalt decat bornescu sau coman? atunci, este un avantaj pt portarii vostri. asa-i ca nu recunoasteti nici asta? voi chiar si in fata evidentei, sunteti in stare sa faceti ce face strutul. ca fix la poarta aia s-a ratat cea mai mare ocazie, nu o mai comentez. dar alaturi de faza cu mingile si cu emblema, va aduce un deserviciu:de imagine

Vezi toate comentariile (257)
Comentează