FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - VASLUI 4-2

Final cu colţii scoşi » Condusă de Vaslui, Petrolul a reveni şi s-a impus în prelungiri, scor 4-2

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 22:52

"Dubla" lui Celeban n-a fost suficientă ca Vasluiul să meargă în semifinale, "lupii galbeni" au egalat în ultimele secunde şi au tranşat calificarea în prelungiri.

Petrolul nu voia să mai aştepte încă 18 ani pînă cînd va lua un nou trofeu şi ţinea cu dinţii de Cupa României, competiţie în care a triumfat în sezonul trecut. De partea cealaltă, Vasluiul vedea în Cupă drumul cel mai scurt spre Europa, avînd în vedere parcursul modest din acest sezon în Liga 1.

Ca nişte adevăraţi lupi, petroliştii atacă în haită din primele minute, încercînd să încheie repede conturile. Speranţele şi le pun în "dirijorul" Teixeira, dar portughezul nu găseşte spaţii prin defensiva moldovenilor. În aceste condiţii, şutul de la distanţă e unica soluţie, dar Cerniauskas se opune golului şi în faţa lui (5), şi în faţa lui Romario (21).

Golgeterul Celeban
Pe contraatac, Temwanjera scoate o minge la Sînmărtean, iar centrarea acestuia se duce pe fruntea lui Celeban şi ajunge în poartă (27)! 1-0! Replica Petrolului vine dintr-o lovitură liberă a lui Hoban, şut bun, dar de la mare distanţă şi Cerniauskas reţine. Portarul vasluian respinge şi şutul lui Hamza, însă nu mai poate face nimic în faţa lui Walter şi prahovenii egalează înainte de pauză.

În repriza a doua, elevii lui Contra continua asaltul, dar Vasluiul se apără bine. Golgeterul Antal nu străluceşte, dar Sînmărtean face tot ce vrea cu fundaşii petrolişti. Îi mai oferă o minge bună aceluiaşi Celeban şi polonezul, cel pe care steliştii l-au considerat inferior lui Varela, mai înscrie o dată şi moldovenii sînt în culmea fericirii (70).

Salvatorul Hoban
Contra ţipă la ai lui să urce în atac, dar defensiva moldovenilor rezistă cu brio. Teixeira şi Camara trec pe lîngă egalare pe final şi, cînd totul părea că se va încheia, Hoban se înalţă şi trimite meciul în prelungiri cînd Balaj se pregătea să fluiere finalul.

În prelungiri, valuienii continuă să mizeze pe cartea contraatacului, dar ploieştenii nu le mai dă mingea. Centrările curg una după alta în careul oaspeţilor şi Geraldo o aduce pentru prima oară în avantaj pe Petrolul (99). 3-2!

Moldovenii s-au trezit şi au început să atace, dar Romario i-a calmat repede cu un şut puternic de la 25 de metri! 4-2 şi Vasluiul mai are la dispoziţie doar 15 minute, dar e greu spre imposibil fără Sînmărtean, înlocuit cînd oaspeţii erau în avantaj. Minunea nu se mai produce şi Petrolul merge spre finala la care visează din vară, de cînd a cucerit Cupa.

"Nu sînt supărat pe jucători, au depus un efort foarte mare. Am luat gol din cauza unei lipse de concentrare. Sînt supărat că nu vom mai juca în semifinale, dar Petrolul e o echipă puternică" (Liviu Ciobotariu, antrenor Vaslui)

"Am trecut prin momente grele, dar e bine că ne-am bucurat la final. Eram sigur că vom egala şi că vom trimite meciul în prelungiri. Calificarea se datorează fanilor noştri, au fost minunaţi" (Mircea Bornescu, portar Petrolul)

"S-a făcut dreptate, echipa mai bună merge mai departe! Meritul e doar al jucătorilor. Ne dorim să cîştigăm iar Cupa, dar greul acum începe, vom mai întîlni doi adversari foarte puternici, indiferent care sînt aceia" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

597730-petrolul-vaslui-4-2.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
gardenparty
gardenparty  •  08 Decembrie 2013, 12:55
Postat de microbuzulbotosani pe 05 Decembrie 2013, 17:09

pe scurt:aparare vraiste, dezorganizare totala, zero sanse de a prinde grupele in europa.

atentie la liga2!

torque1981
torque1981  •  06 Decembrie 2013, 10:10
Postat de lgfpp pe 05 Decembrie 2013, 21:51

poate 90+2:26 ;)

Asa e. Oricum si Ciubotariu a declarat dupa meci ca nu a stiut ca au fost aratate 4 min de prelungire si de-aia comenta, dar s-a edificat omul. Victorie corecta dupa un meci frumos. Forza Petrolul!

lgfpp
lgfpp  •  05 Decembrie 2013, 21:51
Postat de psyk3 pe 05 Decembrie 2013, 11:16

golul de 2-2 a fost marcat in min 90 + 3.26

poate 90+2:26 ;)

Vezi toate comentariile (45)
Comentează