FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CFR CLUJ - ASTRA 0-0

FOTO Act de prezenţă » CFR şi Astra s-au menajat pentru campionat, 0-0, unde Steaua poate să ridice deja trofeul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 aprilie 2013 23:14

Debuturile lui Trică şi Isăilă au fost pata de culoare în prima semifinală de Cupă, încheiată fără gol


Pierdut campioană, o declar nulă. Aşa ar suna anunţul de mică publicitate dat de suporterii vişinii la Cluj, unde echipa cu 8 trofee în vitrină a ajuns să fie numărată aidoma unui boxer pătruns pentru prima oară în ringul profesionist.

Trică şi-a pus costumul de gală pentru o primire triumfală în Cupă, dar jucătorii săi au fost în doliu, orbecăind după o sclipire de inspiraţie care să salveze un sezon cenuşiu. Şi Astra e departe de echipa ce ţinea pasul cu Steaua. O formaţie cu nerv, care nu refuză fotbalul, însă căreia îi lipseşte cordul. Isăilă nu are deloc alura unui medic de urgenţă, iar filosoful Sinescu a primit un nou mandat la juniori înainte de a deveni antrenor cu diplomă.

Mureşan la rupere
Ce a rezultat din confruntarea directă? Un meci amical, perturbat de reluarea lui Cadu şi intervenţia lui Lung jr. (23), voleul lui Budescu dintr-o bucată (30) şi, în fine, de ratarea întîmplătoare a lui Deac după o foarfecă nereuşită a lui Maah (44). Şi dacă nu ar fi fost eliminarea lui Mureşan care să toarne puţin suspans pe repriza secundă, probabil că partida s-ar fi încadrat perfect la tiparul unui plictis general.

După pauză, s-a reluat chinul. În inferioritate, CFR a mai pîlpîit de două ori, după ce Deac a trimis plasat din lovitură liberă, perfect pentru reflexul lui Lung jr. (67), iar Valente a dat senzaţia că ar ajunge la o minge centrată de Ivo Pinto. Astra? S-a stins după ocazia lui Budescu (64), aşteptînd la alibi o eroare în defensiva vişinie.

568111-untitled.jpg

"Dacă am fi jucat 11 la 11, am fi fost mulţumiţi cu acest 0-0. Aşa, consider că trebuia să profităm şi să cîştigăm. Returul e deschis"
Silviu Lung jr, portar Astra

"Isăilă a fost fricos, fără zvîc, nu poţi juca aşa cu om în plus o repriză!"
Ioan Niculae, patron Astra

"Sînt mulţumit că n-am luat gol acasă, îmi felicit jucătorii. Acum aştept să fiu şi eu felicitat după ce voi aduce Cupa la Cluj"
Eugen Trică, antrenor CFR


Trică, ovaţionat

Noul antrenor al CFR-ului, Eugen Trică, a fost primit formidabil aseară, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", la debutul său pe banca "feroviarilor". Fostul mijlocaş ofensiv a reuşit în 2008 eventul cu CFR, cupă şi campionat, şi încearcă să-şi treacă în cont primul trofeu şi ca antrenor, Cupa României, ultimul obiectiv viabil pentru ardeleni în acest sezon.

Protestul peluzei
Prestaţiile dezamăgitoare ale favoriţilor din acest an i-au determinat pe fanii CFR-ului din facţiunea KVSC să rămînă în afara stadionului în primele 10 minute ale jocului de aseară. Aceştia au afişat un banner sugestiv în peluză: "Sîntem la birt... Anunţaţi-ne cînd jucaţi FOTBAL". Clujenii nu au obţinut nici o victorie în cele 9 partide oficiale disputate în 2013.

10 eliminări în 6 sezoane
Gazdele au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 30. Mijlocaşul Gabi Mureşan a văzut direct cartonaşul roşu după un duel aerian cu Takayuki. În săritură, închizătorul CFR-ului l-a lovit cu cotul pe japonez, care a căzut la pămînt sîngerînd la cap. Takayuki a continuat jocul după ce a fost bandajat, în timp ce Mureşan a plecat la cabine descumpănit. A fost al 10-lea "roşu" încasat de Gabi din 2007, anul în care a semnat cu gruparea din Gruia.

S-a accidentat la încălzire!
Eugen Trică intenţiona să-l introducă pe teren pe Pantelis Kapetanos imediat după startul reprizei secunde. Atacantul grec s-a încălzit pe toată durata pauzei, dar cînd să intre pe gazon s-a plîns de dureri la glezna dreaptă. Trică l-a trimis imediat la încălzire pe Diogo Valente, care a intrat în locul lui Weldon în minutul 56 al partidei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
cfrclujole
cfrclujole  •  18 Aprilie 2013, 21:26
Postat de cobra_z pe 18 Aprilie 2013, 09:43

normal ca nu, doar voi descindeti din mongoloizi care si acum traiesc in corturi si mananca sobolani...nu aveti cum sa ravniti la cultura balcanica,pentru ca e prea superioara voua...

Mai "prea superiorule"! Chiar nu ne intereseaza cum traiesti tu si nici in ce cort dormi! Cat despre meci, un egal bun pentru noi avand in vedere ca am jucat mult timp in 10 oameni.

cobra_z
cobra_z  •  18 Aprilie 2013, 09:43
Postat de erdely.szabad pe 17 Aprilie 2013, 16:34

Romanii din ardeal sunt diferiti fata de ceilalti pt ca au trait sub o cultura diferita. Nu o sa ne impuna ei noua stilul lor de viata balcanico-romalesc.

normal ca nu, doar voi descindeti din mongoloizi care si acum traiesc in corturi si mananca sobolani...nu aveti cum sa ravniti la cultura balcanica,pentru ca e prea superioara voua...

afc13
afc13  •  17 Aprilie 2013, 23:46
Postat de teodor.muresan pe 17 Aprilie 2013, 10:47

Greu, greu. Acum toti arbitri, avantajeaza doar steluta. I-a umplut jiji de cas. Nu ca in anii trecuti n-ar fi avantajat-o dar nu ca in acest an.

In fotbal e ca si in politica: indiferent cine conduce, carma se invarte cam printre acelasi oameni, nu conteaza ca azi sunt eu, maine esti tu (de fapt doar noi stim ce si cum sa facem, pt ca suntem prieteni...), important este ca poporul sa fie ''jumulit'' in rest pa si pusi

Vezi toate comentariile (16)
Comentează