FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORESTA SUCEAVA - STEAUA 1-2

FOTO Suceava în sărbătoare! Cel mai important eveniment sportiv din oraş din ultimii 15 ani

Foto: Alex Nicodim (Suceava) +5   FOTO
Foto: Alex Nicodim (Suceava)

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 00:00

Cupa României chiar este inima fotbalului, aşa cum o spune şi sloganul competiţiei. Suceava vibrează de câteva zile bune, odată cu venirea Stelei în Moldova.

"N-au mai fost cozi aici de pe vremea lui Ceauşescu!", spun cei care aşteaptă să intre pe stadion cu o oră şi jumătate înainte de primul fluier al arbitrului. Şi cozile chiar sunt mari, nu sunt din poveşti! "Ce bilete, domnule?! Nu mai există niciun bilet! Poate să sune şi Papa de la Roma, s-au dat instant, mai ceva ca pâinea caldă! Nu mai avem nimic, absolut nimic" este mesajul oficialilor Forestei, ale căror telefoane sună non-stop.

Oraşul blocat de la ora cinci

Considerat cel mai important eveniment sportiv organizat în ultimii 15 ani, în Suceava, meciul dintre Foresta şi Steaua chiar a creat o emulaţie incredibilă printre microbişti. Străzile au fost blocate, cozile au devenit din ce în ce mai mari în trafic, taximetriştii au tras pe dreapta, iar în autobuzele din oraş se vorbea doar de meciul de pe "Areni". Toată lumea voia să ajungă la stadion şi să vadă duelul cu trupa lui Reghecampf. Sutele de oameni de la porţi li s-au adăugat miilor bune în interior. Nu mai e loc să arunci un ac, iar echipele nici n-au ieşit la încălzire! "Nu-mi vine să cred! Mai e o oră şi ceva până începe meciul şi stadionul e aproape plin!", spun jurnaliştii din Suceava, care n-au mai văzut aşa ceva de mult! Nu lipsesc nici colecţionarii, cumpără o eşarfă cu 30 de lei, iar un puşti de 14 ani îi spune tatălui său: "Şi biletul ăsta e de colecţie!".

Au făcut show pe drum

Şi nu doar sucevenii au venit să vadă liderul Ligii 1, ci şi peste o sută de bucureşteni din "Peluza roş-albastră". Aceştia au mai adunat alţi 150-200 de susţinători din zona Moldoveni şi-au intrat pe stadion. Ca şi în deplasarea de la Tg. Mureş, s-au oprit pe drum, au aprins torţe, au făcut spectacol şi chiar dacă afară erau doar 3 grade fanii au fost la înălţime şi pe stadion. "Steaua Bucureşti, Bucureşti, Steaua Bucureşti!", au cântat cei din noua galerie a roş-albaştrilor! Iar Suceava a meritat din plin acest cadou frumos!

50.000 €este suma pe care Primăria şi Consiliul Local din Suceava au plătit-o pentru aducerea instalaţiei de nocturnă mobilă pe stadionul din Areni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
oricare
oricare  •  28 Octombrie 2016, 12:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  28 Octombrie 2016, 10:56

S-o fi dat pastrama si mici gratis ?!?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează