FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - SPORTUL, MIERCURI, 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

GSP a aflat cum se refac steliştii pentru meciul cu Sportul! » Pizza, budincă de paste, somn şi "duşuri scoţiene"

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2010 00:00

Aseară, în pauza meciului cu Pandurii, fotbaliştii au băut cocktailuri de carbohidraţi, după joc au mîncat pizza şi budincă de paste, iar astăzi vor înota alternativ în apă fierbinte şi foarte rece.

Steaua are de gestionat cea mai aglomerată perioadă a anului: maximum 7 meciuri în doar 19 zile! Cum între finalul partidei cu Pandurii şi startul jocului de mîine seară, cu Sportul, din Cupa României, sînt doar 46 de ore, în Ghencea s-a stabilit un program riguros, inspirat din ultimele metode în materie folosite pentru refacerea marilor sportivi. GSP vă prezintă procedeele prin care se încearcă recuperarea rapidă a jucătorilor lui Lăcătuş, antrenorul punînd la punct, împreună cu staff-ul său, un program special.

Aseară: pizza cu puţină şuncă la 40 de minute după joc
Primul şi cel mai important lucru făcut de cei din Ghencea s-a petrecut chiar la meciul cu Pandurii.
În pauză: jucătorilor li s-au oferit cocktailuri de carbohidraţi. Combinaţia e inspirată din ciclism, sport care solicită cel mai mult organismul unui sportiv.
La final: Nicoliţă şi compania au primit cîte o pizza, dar şi budincă de paste puţin dulce. "E vital să oferi o masă formată din carbohidraţi cît mai repede după ce se termină efortul. Cu cît amîni această masă, cu atît refaci mai greu resursele. Tocmai de aceea le-am pregătit o pizza cu puţină şuncă şi puţin caşcaval, fără sosuri şi sare, dar şi o mică budincă de paste", a explicat medicul Stelei, Radu Paligora. Tot aseară, jucătorii au primit suplimente nutritive, băuturi speciale care conţin potasiu, sodiu, dar şi minerale (calciu, magneziu, fier).

Azi-noapte: Ordin să doarmă!
Înainte ca jucătorii să plece aseară de la stadion, Lăcătuş a fost extrem de strict: "Nu ieşiţi sub nici o formă în oraş! Mergeţi direct acasă şi dormiţi".
De ce e vital somnul: Explică tot Radu Paligora: "Ficatul face totul, iar dacă tu, noaptea, în loc să-l odihneşti, îi dai de lucru şi-l oboseşti cu toxicitate, atunci va fi o problemă a doua zi şi refacerea se îngreunează teribil".

Astăzi: duşuri scoţiene şi saună pentru tendoane şi ligamente
Ziua de azi aduce alte metode menite să întreţină tonusul fizic.
- antrenamentul de refacere va conţine obligatoriu alergări în aer liber pentru eliminarea toxinelor şi va fi condus de preparatorul fizic, supervizat de Lăcătuş
- apoi, recuperarea va continua la bazin, unde fotbaliştii vor înota alternativ în apă fierbinte şi rece. Temperatura va oscila de la 38 de grade Celsius la doar două grade! Metoda e cunoscută sub numele de "duşuri scoţiene" şi se spune că ajută mult sistemul cardiovascular.
- programul se încheie la saună. "Nu e indicată vara, cînd afară sînt temperaturi mari, dar iarna sau cînd afară e mai frig, sauna ajută mult ligamentele, tendoanele, gleznele", a explicat medicul echipei.

Mîine: colazione din paste, miere şi lămîie
În ziua meciului cu Sportul, jucătorii se vor afla la stadion, în cantonament, şi vor avea parte cu 3 ore înainte de partidă de ultima masă, denumită colazione. "Trei ore e termenul maxim cît mîncarea stă în stomac, deci nu mai există riscul de reflux la efort", a explicat Paligora. Steliştii vor avea pe masă înainte de jocul cu Sportul, printre altele, paste, miere, lămîie.

Medie de un meci la 2,7 zile
De ieri şi pînă pe 13 noiembrie, Steaua are o serie infernală. Dacă vor trece de Sportul, atunci Nicoliţă şi compania vor susţine cîte o partidă la fiecare 2,7 zile, în 3 competiţii diferite!
Data    Meciul    Competiţia
25 octombrie    Steaua - Pandurii    Liga 1 Bergenbier
27 octombrie    Steaua - Sportul    Cupa României
31 octombrie    Bistriţa - Steaua    Liga 1 Bergenbier
4 noiembrie    Steaua - Utrecht    Europa League
7 noiembrie    Rapid - Steaua    Liga 1 Bergenbier
10 noiembrie    "Sferturi" ?    Cupa României
13 noiembrie    Steaua - Gaz Metan    Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mario_68
mario_68  •  26 Octombrie 2010, 18:11

si ceva de oaie ca vad ca nu ma lasa scriu ce sa-i faci cenzura

popalucian
popalucian  •  26 Octombrie 2010, 13:36

... din ce vad nu au decat o deplasare (in afara bucurestiului)!!!! deci nu se pot plange. O deplasare creeaza o oboseala si mai mare.

laur86
laur86  •  26 Octombrie 2010, 12:57

Articolul e bun dar e scris prost. Comentariile sunt degeaba. Rapidistii mosului si babei Steaua si Rapid oricum au cei mai multi fani de etnie rroma ca de au cei mai multi fani din tara asta plina de rromi dar la voi apelativul de tigan si peiorativul (corb mai mic) e folosit pt romani si rromi cu un comportament neadecvat si putin prea needucati. Nu toti, dar daca tot intrati aici si comentati aiurea semnalizati care sunteti care.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează