FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ACS BERCENI - STEAUA 0-3

Iancu de Berceni » Steaua s-a chinuit timp de 75 minute cu divizionara secundă în decorul pitoresc din Ilfov, dar apoi s-a descătuşat (3-0)

Gabi Iancu a rezolvat de unul singur partida cu Berceniul
Gabi Iancu a rezolvat de unul singur partida cu Berceniul

Articol de - Publicat vineri, 26 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 26 septembrie 2014 01:14

Nouarul roş-albaştrilor, născut, crescut şi cu reşedinţă în cartierul omonim din Capitală, a marcat golul liniştii şi încă două pe final: gazdele au ratat ocazii uriaşe prin Pătraşcu şi Cioranu.

Ce combinaţie muzicală la Berceni! La tribuna oficială a stadionului de lîngă Bucureşti trecem prin toate genurile. Din boxe iese "Poison" de Alice Cooper. Pe scaune, contrastul continuă: cu eşarfe ale gazdelor, stau romanticul Dan Bittman şi o cîntăreaţă de manele, Denisa!

"Cu de toate", ca la o serbare încropită în localitatea ilfoveană. Şi stadionul e plin, deja-vu de anul trecut, cînd aici veneau amatorii de la Bîrsana şi fredonau "Cît îi Maramureşul". Doar că fotbal cu pipeta, steliştii sînt timoraţi de cei doi coloşi din avanposturile gazdelor, Marin şi Boafo.

Dominaţi de gazde
Rezervele Stelei nu arată bine-n prima repriză, cea mai mare ocazie o ratează Pătraşcu, juniorii Berceniului exultă într-o tribună în stil englezesc rezervată parcă doar lor. Divizionara secundă se joacă de-a iepurele şi ţestoasa şi-n debutul părţii secunde: profită de carapace şi poate lovi prin fundaşul central Cioranu, dar mingea trece pe lîngă.

În tribune, Ştefan Stana, preşedintele ACS-ului, dă indicaţii în stil Hagi. Unde e Steaua în decorul de acoperişuri, parabolice şi uliţe camuflate cu panourile de reclame?

Un "roşu" schimbă meciul
Iancu se încheie primul la şireturi şi îl sperie pe Andreescu, şut violent în bară. Zguduitura îl trezeşte şi pe Gâlcă, antrenorul Stelei îl pregăteşte pe Chipciu. Însă nici nu-l introduce bine pe şeptar că primeşte un ajutor de la cel mai bun jucător de pe teren, Boafo, remarcatul gazdelor, jucătorul cu fizic de Remy Bonjasky, se ciocneşte violent cu Filip şi este eliminat (71)!

Gafă uriaşă Andreescu
Lumea critică decizia arbitrului, crainicul se teme de un duel între galerii şi le cere steliştilor să iasă din peluze doar la 10 minute după încheierea partidei! Într-un decor de rîsete şi înjurături, Andreescu iese aiurea la o centrare, Iancu înscrie cu poarta goală şi linişteşte avîntul gazdelor.

Apoi închide meciul cu un şut frumos, în vinclu, şi o altă execuţie din unghi. Demne de nocturna aprinsă într-o zi de gală pentru ACS Berceni!

Coadă de 6 kilometri!
Interesul pentru partida de aseară nu s-a manifestat doar în Berceni, ci şi în Bucureşti. Astfel, la ieşirea dinspre Capitală către satul ilfovean s-a format un şir de maşini impresionant, de aproape 6 kilometri. Mulţi spectatori au ajuns la partidă după fluierul de start al lui Marius Avram.

Tribune pline
Biletele pentru partida de ieri s-au epuizat în urmă cu mai multe zile. Astfel, la meciul de aseară au fost aproximativ 3.000 de spectatori. Majoritatea stelişti! Galeria Stelei s-a înghesuit în singura peluză a arenei ilfovene.

"Sînt fericit că am marcat, dar nu sînt un erou. Pînă la urmă, am întîlnit o echipă inferioară nouă, din eşalonul secund, şi era normal să cîştigăm" ( Gabi Iancu, atacant Steaua)

"Nu ne-am gîndit nici o secundă că putem pierde meciul. Sîntem jucători cu experienţă, fotbalişti cu meciuri în Liga Campionilor, era normal să ne calificăm mai departe" (Lucian Filip, mijlocaş Steaua)

"Am întîlnit o echipă curajoasă. În prima repriză n-am avut o intensitate în joc prea bună. Am vrut să profit şi să dau şansa să joace şi jucătorilor care au evoluat mai puţin pînă acum. Mă bucur pentru Iancu, avea nevoie de aceste goluri" ( Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Chiar dacă ne-a bătut Steaua, eu tot sînt supărat. Am făcut un meci bun şi cu puţină şansă am fi putut oferi o surpriză" (Florin Andreescu, portar ACS Berceni)

"Îmi felicit echipa, a făcut un joc bun. Am întîlnit  campioana, nişte jucători de echipa naţională. Dinamovist fiind, mi-aş fi dorit să scot Steaua, dar eliminarea ne-a costat" (Marin Dragnea, antrenor ACS Berceni)

ACS Berceni - Steaua 0-3
A marcat: Iancu (75, 90+1, 90+3)

ACS Berceni: Andreescu (cpt) - E. Nicu, Cioranu, C. Sandu, Cr. Ionescu - Al. Radu (76 V. Ştefan) - A. Pătraşcu, Ghinea, Boafo, O. Ursu (86 C. Mihai) - Al. Marin (84 D. Roman). Antrenor: Marin Dragnea

Steaua: Cojocaru - Rîpă, Luchin, Papp, Toşca - L. Filip (cpt), Breeveld (82 Keşeru) - Vîlceanu (72 Chipciu), Iancu, N. Stanciu (57 I. Neagu) - Rusescu. Antrenor: Costel Gâlcă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
steaua1948
steaua1948  •  26 Septembrie 2014, 19:20
Postat de calinescu_ pe 26 Septembrie 2014, 10:15

CAT DE NENOROCITI SUNTETI DACA FURATI CU MICUL AVRAM SI CU BERCENIUL ......!!!! ELIMINARE GRATUITA PENTRU CEL MAI BUN DE EI .....!!!!! NISTE NENOROCITI .....!!!!

Esti prost, punct

steaua1948
steaua1948  •  26 Septembrie 2014, 19:17
Postat de liviuemil pe 26 Septembrie 2014, 15:41

Nu ti-e somn??? De obicei potaile dorm ziua si urla noaptea !

Bine i-ai spus la aceasta potaie proasta, noi macar am jucat cu echipa a-2-a spre a-3-a chiar si avem scuze, dar voi erati sa luati bataie de la aia cu prima echipa, asa ca...iesi acasaa, chiar daca nu era ala eliminat foarte corect, tot reuseam sa batem. Forzza Steaua

liviuemil
liviuemil  •  26 Septembrie 2014, 15:41
Postat de calinescu_ pe 26 Septembrie 2014, 10:15

CAT DE NENOROCITI SUNTETI DACA FURATI CU MICUL AVRAM SI CU BERCENIUL ......!!!! ELIMINARE GRATUITA PENTRU CEL MAI BUN DE EI .....!!!!! NISTE NENOROCITI .....!!!!

Nu ti-e somn??? De obicei potaile dorm ziua si urla noaptea !

Vezi toate comentariile (30)
Comentează