FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  INTERVIU

INTERVIU Marcatorul golului din ultima finală de Cupă câștigată de Dinamo dezvăluie: "Rednic trăiește pentru astfel de meciuri"

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2016 15:52

Adrian Scarlatache, 29 de ani, a marcat unicul gol al finalei Cupei României câștigate de Dinamo în 2012 în fața Rapidului.

Actualul fundaș al Astrei rememorează acele momente și spune că Mircea Rednic trăiește pentru aceste meciuri cu miză.

- Adi, echipa ta de suflet, Dinamo, va juca după mai mulţi ani, Finala Cupei României. Ce părere ai?
- Îţi dai seama că mă bucur foarte mult și cred că Dinamo pleacă cu prima şansă în acest meci. Nu spun asta pentru că sunt dinamovist.

- Ultimul trofeu câştigat de Dinamo a fost chiar Cupa României, în 2012, când le-ai dat gol celor de la Rapid...
- Da, îmi amintesc foarte bine acel joc, a fost atmosferă incredibilă. Arena Naţională a fost plină, nu mai zic că s-au duelat şi echipele cu cei mai frumoşi suporteri din ţară, Dinamo şi Rapid. Nu am să uit niciodată golul acela.

"Rednic, specialist"

- Te aşteptai ca roş-albii să elimine Steaua din Cupă?
- Sincer să fiu da, Dinamo a fost într-o formă bună în acest sezon, era un meci decisiv şi marele avantaj a fost nea Mircea Rednic. E un specialist al jocurilor cu miză, îi place să lucreze sub presiune şi ştie să gestioneze foarte bine lucrurile.

- Având în vedere locul 4 din campionat, ar fi Cupa o salvare pentru un sezon ratat al dinamoviștilor?
- Nu cred că pentru Dinamo a fost un sezon ratat. Nu a pierdut în faţa Stelei şi până la urmă a arătat în multe momente un joc foarte frumos. Cupa României este un trofeu foarte important, dacă îl câştigă putem spune că a fost chiar un sezon bun pentru Dinamo.

- Îl cunoşti bine pe Mircea Rednic...
- Da, am câştigat cu nea Mircea o Cupă în Azerbaidjan şi ştiu foarte bine cum pregăteşte aceste jocuri. Pentru asta trăiește, pentru jocurile cu miză mare. Mai mult, este un foarte bun pedagog, ştie cum să abordeze fiecare jucător în parte pentru a scoate maximum de la el.

"Rednic a scos maximum din ce se putea"

- Echipa lui Dinamo cum ţi se pare?
- Destul de echilibrată în toate compartimentele. Dacă vor rămâne în aceeaşi componenţă cred că sezonul viitor dinamoviştii vor fi printre favoriţii la titlu. Mircea Rednic are un mare merit, a dovedit că poate construi din nimic o echipă adevărată. Îmi aduc aminte că vara trecută Dinamo avea zece jucători la antrenamente în pregătirea de vară. A scos maximum din ce se putea, dar ca să câştigi campionatul contează foarte mult şi partea financiară. Trebuie investit mai mult.

- Era mai bine din punct de vedere financiar în 2012, când ai câştigat Cupa României cu Dinamo?
- Mult mai bine, dar erau şi alţi fotbalişti, erau plătiţi mult mai bine pentru că erau mult mai buni. Eu cred că totul pleacă de la bani pentru că e greu să lucrezi cu jucători neplătiţi sau plătiţi cu salarii foarte mici.

"Nea Mircea și Șumi, cei mai inteligenți"

- În alta ordine de idei, ai luat şi Campionatul cu Astra în acest sezon...
- Da pentru că în echipa noastră a fost o atmosferă similară cu cea care era la Dinamo în 2012, când am luat Cupa. Fotbalişti de valoare cu caractere frumoase şi aceste lucruri se văd în teren.

- Rednic şi Şumudică au zis că sunt cele mai mari coarde din Liga 1. Îi ştii pe amândoi, care e mai coardă?
- (râde) Ambii sunt după părerea mea antrenorii momentului în România. Cei mai inteligenţi tehnicieni cu care am lucrat. Și nea Mircea și Șumi sunt unşi cu toate alifiile, doar aşa poţi face performanţă.

- Crezi că vor reuşi dinamoviştii să se regrupeze după tragedia Ekeng?
- Trebuie! Cred că le va fi greu să se concentreze pentru că meciul din Cupă vine relativ repede după această tragedie, dar până la urmă trebuie trebuie să o facă, să joace bine şi să câştige finala pentru Patrick!

"Nu mai ştiu ce bani am luat în 2012, când am luat Cupa, dar ştiu că am luat bani mulţi de la acţionari atunci"   Adrian Scarlatache

"E dureros că în 2016 mai mor fotbalişti pe teren când tehnologia şi medicina sunt atât de avansate. Nu e normal" Adrian Scarlatache

"După moartea lui Ekeng cred că mult timp jucătorii vor evolua cu o teamă mărită. Sper ca de acum controalele medicale să fie mai amănunțite pentru a se reduce riscul la minimum"  Adrian Scarlatache

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
zecs93
zecs93  •  17 Mai 2016, 17:43
Postat de dinamo_forever_77 pe 17 Mai 2016, 17:20

Alooo nenea jurnalistu'....ultimul trofeu este Supercupa in acelasi an in fata CFR-ului !!!!

Si antrenor nu era Rednic, ci Bonetti !!!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  17 Mai 2016, 17:20

Alooo nenea jurnalistu'....ultimul trofeu este Supercupa in acelasi an in fata CFR-ului !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează