FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA

Levy se bazează pe numele clubului la debutul lui oficial: ”Steaua înseamnă tradiţie şi forţă!”

Levy ştie pe cine va trimite diseară pe teren
Levy ştie pe cine va trimite diseară pe teren

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 iulie 2011 23:25

Israelianul e nerăbdător să înceapă meciul cu Oţelul şi sezonul în care i se cere să cîştige campionatul. Recunoaşte că ştie deja titularii pentru partida din seara asta, dar şi că mai visează achiziţii


Ronny Levy a arătat că are nervi şi în amicale. Cum se prezintă înaintea primului joc oficial de cînd a fost numit antrenor al Stelei? Israelianul a apărut la Piatra-Neamţ concentrat, încordat. Nu a glumit deloc cît a ţinut conferinţa de presă. A zîmbit o singură dată, cînd i s-a adus aminte că a mai jucat o Supercupă în România şi a pierdut-o. Asta a fost vara trecută, cînd o pregătea pe Unirea Urziceni şi a fost învins de CFR Cluj: "În meseria asta, mă pot gîndi doar la viitor, nu-mi este permis să plîng după eşecuri trecute!".

- Domnule Levy, v-aţi pregătit să debutaţi oficial pe banca Stelei?
- Muncesc de două luni la asta. Ştiu că încep cu un meci special, fiindcă se joacă pentru un trofeu, e diferit de o partidă din campionat. Am pregătit acest joc ţinînd cont de ce înseamnă un duel decisiv, în care e neapărat să existe o învingătoare. Sper şi cred că aceasta va fi Steaua.

- Mai multe voci, printre care şi a selecţionerului Piţurcă, o văd pe Oţelul favorită. Cum comentaţi?
- Eu o respect pe Oţelul pentru ce a realizat în sezonul trecut, a fost fantastic să cîştige campionatul. Din fericire, la fotbal n-are absolut nici o importanţă ce se spune înaintea unui meci. Adică n-ai nici un dezavantaj că lumea te vede pornind cu şansa a doua. Nu e nici o problemă. Nu uitaţi, totuşi, că vorbim despre Steaua. Acest club înseamnă tradiţie, forţă. Iar echipa mea are ambiţia să debuteze spectaculos în noul sezon.

"N-am emoţii, sînt doar nerăbdător"
- Cum a fost perioada care a trecut din momentul în care aţi fost prezentat ca antrenor al Stelei?
- A fost o lună şi ceva în care am muncit mult. Au fost două cantonamente în Austria şi pe lîngă antrenamentele propriu-zise am mai reuşit un lucru important: am făcut cunoştinţă cu jucătorii, în sensul că eu am ajuns să-i ştiu bine, iar ei înţeleg clar ce vreau. Contează mult pentru mine, ca antrenor nou.

- Aveţi emoţii?
- Aaa, emoţii înseamnă prea mult... Nu e cuvîntul potrivit. Simt nerăbdare şi sînt concentrat.

- Aţi ales deja primul "11" sau nu v-aţi hotărît?
- Cam ştiu titularii deja, poate cu una-două excepţii, ar mai fi unele posturi asupra cărora mai meditez. În mare, ştiu pe cine voi trimite pe teren din primul minut.

- Echipa arată aşa cum v-o doriţi?
- Ar fi imposibil! După o lună, ar fi absurd să pretind asta, a trecut prea puţin timp! E important să începem bine şi să continuăm munca.

- Vă dezamăgeşte situaţia posibilelor achiziţii? Prepeliţă, Moraes, Bourceanu n-au ajuns nici acum. Mai speraţi să-i luaţi?
- Orice antrenor căruia îi pui întrebarea asta se va gîndi c-ar mai vrea doi-trei-patru jucători noi foarte buni, care să-i facă viaţa mai uşoară. Nu înseamnă că nu sînt mulţumit de ce am! Însă aş fi fericit să primesc întăriri.

"Levy ne-a arătat imagini cu amicalele jucate de Oţelul în vara asta, deci sîntem la zi cu informaţiile despre campioană. Steaua e obişnuită să învingă şi o va face şi duminică seara!"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

Ienei şi Covaci sînt în top 50!
Site-ul www.footballpantheon.com a întocmit un clasament al managerilor din istoria fotbalului şi i-a inclus pe doi foşti tehnicieni ai Stelei în top 50 din toate timpurile! Emeric Ienei e pe locul 49, iar Ştefan Covaci, pe 33! Primul a luat o Cupă a Campionilor cu Steaua, iar al doilea a cucerit de două ori trofeul, ambele cu Ajax Amsterdam, gestionînd una dintre cele mai tari echipe din istorie, condusă de Johann Cruyff.

A început iar scandalul!
Becali şi Dragomir abia se împăcaseră, acum sînt iar în conflict. Gigi s-a simţit jignit: "Avocatul meu a fost la LPF să vadă bugetul de venituri şi cheltuieli, pe care Mitică ne cere să-l votăm, dar nu i s-a permis să intre în clădire! L-au scos bodyguarzii afară! Restul patronilor sînt papagali, d-aia-şi bate joc de noi Dragomir! Are un tupeu incredibil, vrea să votăm bugetul fără să-l vedem măcar!".

Se bazează şi pe penalty-uri
Steliştii au exersat la antrenamente şi loviturile de departajare. De două ori au avut succes în aceste momente în stagiunea trecută. O dată au eliminat-o pe Grasshopper şi s-au calificat în grupele Europa League, apoi au scos-o şi pe Sportul Studenţesc din Cupa României. "Luăm în calcul orice variantă care ne-ar putea aduce Supercupa", a declarat căpitanul Tătăruşanu, eroul penalty-urilor din stagiunea precedentă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
thefisherking
thefisherking  •  17 Iulie 2011, 13:47

Cred ca dupa 90min va fi 0-0. Otelul cu jocul ei metronomic, organizat, dar imbacsit si lipsit de explozie, nu va inscrie decat daca Tatarusanu, dupa bunul lui obicei, face una nefacuta. Echipa cimpanzeului va domina, cu vreo cateva jumatati de ocazie, dar nu prea are cine sa o bage in ate. Doar daca nu cumva si-o baga Otelul singura. Oricum, desi sunt stelist, voi tine cu Otelul, ca si cu orice adversar al gibonului, pana crapa sau pleaca unde o vedea cu ochii. Steaua nu mai exista, doar un lunetist bun sau vreo forma de cancer ii poate da sansa sa renasca.

darfcar
darfcar  •  17 Iulie 2011, 13:04

Steaua-Valencia [2-0] . Ziua in care am renascut. Acum poate sa mearga oricat de rau, putem pierde cu Otelul,cu Dinamo, suportam sa fim facuti oi, nu e nici o problema daca terminam pe 6. Pentru ca in curand ne vom intoarce. E o chestie ciclica. Steaua mereu se intoarce. E singura din Romania care poate renaste. Maine vom face un meci mare! Si inca ceva : Oricat de inalti ar fii cainii... si oricat de sus ar zbura ciorile... niciodata n-or sa ajunga la stele... Forta Steaua!

imperator
imperator  •  17 Iulie 2011, 12:33
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

striga hotii ? Pai asa e in romania , bashcalia e la putere .:)

Vezi toate comentariile (18)
Comentează