FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CRAIOVA, AZI, 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Miere şi scîntei » Andone şi Piţurcă au rememorat ieri duelurile dintre ei ca fotbalişti

Articol de , - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2010 00:00

Laude între doi rivali de demult înainte de marele meci al orgoliilor.

Ioan Andone, 50 de ani, gazdă diseară. Fundaş de fier al "cîinilor roşii" în anii '80, căpitan al echipei, cîştigător ca jucător a două campionate şi 3 Cupe ale României. Victor Piţurcă, 54 de ani, oaspete diseară. Atacant de legendă al "viteziştilor" din Ghencea, cîştigător a 5 campionate şi 4 Cupe. Plus două trofee continentale, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. Plus Gheata de Bronz în 1988.

Reporterii Gazetei le-au oferit celor doi antrenori din prezent o fotografie-eveniment, ce datează de acum 22 de ani, care-i surprinde la un Derby de România. Care au fost reacţiile?

Ando: "Ooo, ce liniştiţi eram aici, în poză! De-obicei săreau scîntei ca-n fabrică! Piţi era un atacant inteligent. Era ca un fel de pivot la baschet, ştia unghiurile de joc, evolua foarte bine cu spatele la poartă. Avea viteză de deplasare, nu de reacţie, un vîrf dificil".

Piţi: "Întotdeauna ieşeau scîntei, doar era derby. Ando nu era tipul de fundaş dur, chiar dacă tribunele îi strigau pe atunci <Andone, Andone, rupe-le picioarele!>. Era destul de tehnic, ştia să iasă cu mingea la picior, să ia prim-planul. Sigur că eu ca atacant trebuia să-i găsesc şi punctele slabe şi, în general, speculam faptul că era cam lent".

"Trebuie să batem. Indiferent dacă în 90 de minute sau după penalty-uri. O să fie un meci deschis, sper ca Dinamo să arate faţa bună de această dată"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Dinamo are prima şansă datorită terenului propriu. <Cîinii> au atac bun, ştiu ce să facă atunci cînd au mingea la picior. Dar vom veni să ne calificăm în semifinalele Cupei"
Victor Piţurcă, antrenor U Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
eunescu09
eunescu09  •  10 Noiembrie 2010, 10:34

Ando, căpitan al echipei, cîştigător ca jucător a două campionate şi 3 Cupe ale României.... o intrebare doar, cate din aceste trofee nu au fost furate cu paza de la Militie?

iwentvs
iwentvs  •  10 Noiembrie 2010, 10:23

Respect rivalul Dinamo si faptul ca mereu ne-a fortat sa gandim mai performant. Concurenta nu poate aduce decat progres iar civilizatia in competitie vine odata cu profesionalizarea uneia dintre cele mai mediatizate domenii ale societatii romanesti. Salut inca o data adversarul de azi si cel mai bun sa invinga, intr-un spirit total de fair-play! Forta Stiinta!!!

eunescu09
eunescu09  •  10 Noiembrie 2010, 10:15

Priviti prima pagina a acestei fituici online mizere si veti vedea ca emblema Universitatii lipseste. O scarbosenie tipica lui Dan Voicukescu, un jurnalism ca la haznaua comunala, ce doamne sa le ceri?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează