FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

Omul bun la toate » Opt lucruri inedite despre Scarlatache, eroul din finala Cupei

Scarlatache a bifat 102 meciuri pentru Dinamo în toate competiţiile
Scarlatache a bifat 102 meciuri pentru Dinamo în toate competiţiile

Articol de - Publicat vineri, 25 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 25 mai 2012 13:27

Cel mai înjurat jucător dinamovist din ultimii ani, Adrian Scarlatache este fundaşul multifuncţional şi colegul care împrumută necondiţionat, pentru că nu trăieşte din banii de salariu.

Dinamo a salvat sezonul în ceasul al 12-lea şi a cîştigat a 13-a Cupă a României din istoria grupării. Cel ce a făcut diferenţa este Adrian Scarlatache, 25 de ani, înger şi demon, deopotrivă, pentru fanii din Ştefan cel Mare. GSP vă creionează portretul jucătorului şi al omului care a influenţat soarta trofeului, din relatările celor care-l cunosc:

1. Este cel mai înjurat, apostrofat jucător al dinamoviştilor din ultimii ani! Fanii nu l-au menajat la nici un meci, iar cei de la tribuna I şi a II-a se întrec în a-l batjocori, acuzîndu-l, cu predilecţie, că ar juca la Dinamo datorită tatălui său.

2. Tatăl său este general în MAI, iar mama sa lucrează la Paşapoarte. Cei care-i cunosc familia au dezvăluit: "Sînt oameni OK, taică-su chiar l-a sfătuit să evite Dinamo fiindcă se vor face interpretări. Scarla e un băiat citit, ştie să se exprime, are educaţie", au spus colegii.

3. Nu a trăit din salariul pe care-l avea la echipă, în jur de 5.000 de euro pe lună. "De mic a avut o situaţie materială bună, însă niciodată n-a fost înfumurat sau un copil de bani gata. De multe ori ne-a împrumutat cu bani cînd i-am solicitat. E "pîinea lui Dumnezeu"", au mărturisit jucătorii.

4. A fost la ultimul meci pentru Dinamo, tocmai a semnat cu Hazar Lankaran (locul 2 din Azerbaidjan). E fericit că se întoarce acolo unde a fost poreclit "Puyol". Cu toate că preferatul lui e Sergio Ramos, de la Real Madrid.

5. E rezistent la înjurături! A mărturisit în urmă cu doi ani, cînd era antrenat de Cornel Ţălnar: "M-am obişnuit să ţipe la mine, să-mi zică multe, dacă n-o face mă pune pe gînduri. Înseamnă că nu mai joc bine. Mă motivează să urle la mine!".

6. A impresionat întotdeauna prin maşinile avute, conducînd, în ultima perioadă, un Porsche Cayenne tunat de 100.000 de euro. A mai avut un Chrysler şi un BMW.

7. A fost bănuit de Bonetti că nu îşi dă interesul pentru echipă. A avut o discuţie bărbătească, faţă în faţă, cu antrenorul, iar acesta l-a lăudat mereu, chiar şi după înfrîngeri.

8. Este multifuncţional în defensivă: a jucat în acest sezon de 4 ori fundaş stînga, de 11 ori fundaş central şi de 12 ori fundaş dreapta. În finală a evoluat pe stînga, a marcat gol cu capul, la un corner. Şi aşa a scris istoria finalei.

"De 10 ori mai bine la azeri"
"Scarla-gol", cum îl numeau, mai degrabă ironic, fanii, s-a despărţit de Dinamo după ce-a adus un trofeu roş-albilor: "E de 10 ori mai bine pentru mine la Lankaran, din toate punctele de vedere. Respect suporterii «cîinilor», eu n-am ce să le reproşez, am încercat mereu să-mi fac treaba cît mai bine. Şi cred că plec cu demnitate, cu capul sus şi pot privi pe oricine în ochi. În Azerbaidjan e un proiect frumos, sper să ne calificăm în grupele Europa League şi să luăm titlul la anul".

Fază lucrată
Fundaşul a înscris în urma unui corner, executat de Curtean. Înainte de execuţie, a stat singur, nemarcat, pe linia de 16 metri a careului mare, apoi, cînd a văzut că Alex se îndreaptă spre minge, a fugit să atace poarte şi-a înscris cu capul. "Am tot lucrat această fază la antrenamente, acolo mi-a ieşit de multe ori, dar sînt situaţii diferite. E cel mai frumos moment al carierei mele, sper să nu fie şi ultimul. Oricum, nu vreau să mă opresc la acest nivel", a declarat ieri apărătorul.

"În viaţă, e bine să fii acolo unde te simţi bine, apreciat, împlinit. La Lankaran o să-mi fie foarte bine, de ce credeţi că e sub nivelul lui Dinamo?! Poate ne vom revedea prin cupele europene" (Adrian Scarlatache, fundaş Dinamo)

230.000 de euro cîştigă anual Scarlatache la Lankaran, aducînd 500.000 de euro clubului din Ştefan cel Mare prin transferul definitiv

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (23)
claudiuliviu
claudiuliviu  •  26 Mai 2012, 17:17

FC Dinamo Bucuresti s-a despartit, oficial, de jucatorii Adrian Scarlatache, Iulian Tames si Dorel Stoica. "Le multumesc public pentru realizarile in tricoul lui Dinamo", a declarat presedintele Nicolae Badea. Sursa: fcdinamo.ro Felicitari celor trei pentru ajutorul acordat echipei Dinamo!

florinch
florinch  •  26 Mai 2012, 11:13

Spre deosebire de ceilalti fani dinamovisti,eu am spus si o voi repeta mereu:Scarlatache este peste multi dintre jucatorii lui Dinamo,nu numai peste fundasi.mai spuneti-mi mie un alt jucator in stare sa joace pe orice post intr-o echipa.A jucat cand pe deaptaa,cand in centru,cand pe stanga si a facut-o mai mult decat onorabil.ca fundas dreapta a facut-o mai bine decat ce am avut pana acum,mai ales ca stie sa si centreze(spre deosebire de Luchin).Oricum,a dovedit ca este un baiat de caracter si un dinamovist 100%,neparasind Dinamo.Chiar credeti ca nu si-ar fi gasit o echipa unde sa joace fara sa fie injurat?Eu cred ca da.FELICITARI SI SUCCES SCARLATACHE!

inima_de_caine
inima_de_caine  •  26 Mai 2012, 08:25
Postat de biancorossi pe 26 Mai 2012, 00:56

a jucat ani buni la dinamo. dar cele mai bune meciuri ale lui, aproape perfecte, au fost tocmai ultimele 3. mai ales cu steaua si rapid. foarte ciudat. deci, se putea, dar atunci dc nu a jucat asa mereu? intrebare fara raspuns. nici el nu stie de ce...

Teoretic, e simplu de explicat. Ştia că va pleca. A avut astfel liniştea şi confortul psihic de a se concentra asupra pregătirii şi evoluţiei sale în respectivele partide. De aceea, o dată în plus, merită respect pentru că alţii ar fi reacţionat pe dos: ştiind că vor pleca, şi-ar fi băgat picioarele în ele de ultime meciuri. Scarla a ales altfel şi, înainte de toate, s-a respectat pe sine ca fotbalist şi, astfel, ca om!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează