FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CFR CLUJ - FC BOTOŞANI, AZI, 18:45, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Paulo Sergio a impresionat la prima apariţie ca antrenor al CFR-ului: ”Am venit să muncesc, nu să vînd iluzii”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 30 octombrie 2012 23:56

Antrenorul portughez de 44 de ani şi-a expus obiectivele la CFR Cluj, echipă pe care a fost aproape s-o preia şi în vara lui 2011


"Pot să vă răspund la întrebări în franceză, engleză şi, desigur, portugheză. În curînd însă voi vorbi şi în româneşte", şi-a început discursul Paulo Sergio, la prima conferinţă de presă în calitate de antrenor al CFR-ului. Portughezul a urmat după expozeul lui Iuliu Mureşan. "A fost prima noastră opţiune. N-a fost niciodată vorba de un italian. Au vrut mulţi la CFR, dar noi l-am ales pe cel mai bun, Paulo Sergio", a spus oficialul campioanei. "Nu merit toate aceste complimente, sînt un tip normal, n-aş fi realizat nimic, niciodată, fără colaboratorii mei. Sînt un tip discret, căruia îi place să muncească. Vă ascult întrebările!", a parat fostul antrenor al lui Sporting.

- Domnule Sergio, cît de bine cunoaşteţi echipa CFR-ului şi cu cine aţi mai lucrat dintre actualii jucători?
- Îi cunosc destul de bine pe aproape toţi jucătorii. Primul meu contact cu CFR Cluj s-a consumat în urmă cu un an. Atunci, am fost la un pas să semnez cu CFR, dar nu a fost posibil, pînă la urmă, să ajungem la o înţelegere. Am studiat atunci echipa, am văzut cîteva meciuri pe viu. Am mai lucrat cu Camora, la Beira-Mar, dar nucleul acestui lot e format din jucători pe care-i cunosc bine din campionatul Portugaliei.

- Sînt tangibile obiectivele pe care vi le-a fixat conducerea CFR-ului?
- Trebuie să vorbim mereu de obiective tangibile. Altfel, pătrundem pe terenul iluziilor. Eu spun mereu că lucrurile trebuie luate pas cu pas. Dacă trebuie să ne căţărăm pe trei munţi şi noi vom începe să ne gîndim din start la a treia ascensiune, nu vom începe şi nu vom trece nici măcar de primul vîrf. Vreau ambiţie în vestiar. Credeţi-mă, nimeni de aici nu vrea să cîştige mai mult decît îmi doresc eu.

- Mai credeţi că echipa dumneavoastră poate recupera 13 puncte în campionat?
- Nu mă interesează faptul că liderul are acest avans. Noi trebuie să ne procurăm argumentele pentru victoriile din week-end la antrenamentele din timpul săptămînii. Pentru asta e nevoie de multă muncă. Nu sîntem într-o poziţie bună, clasamentul o arată. Nu putem face nimic pentru ca adversarele noastre să piardă puncte. Atunci, ne vom focusa pe ceea ce avem noi de făcut, e atitudinea justă.

"Curaj pentru primăvara Ligii"
- Sînteţi un antrenor dur în relaţia cu jucătorii?
- Eu am o relaţie onestă cu toată lumea, fie că vorbim de ziarişti sau de jucători. Am două fete, nu-mi place să le pedepsesc, dar dacă trebuie s-o fac nu ezit. Nu-mi place să urlu mereu la jucătorii mei, dar o voi face dacă nu voi găsi o altă cale de a-mi impune autoritatea.

- CFR Cluj va fi o echipă ofensivă în mandatul dumneavoastră?
- Nu îmi doresc o echipă care să exceleze numai la un capitol, să am, de exemplu, numai o echipă foarte bună la jocul de contraatac. Vreau să fim puternici în atac, dar şi în apărare, cu o tranziţie bună între aceste două atitudini din timpul jocului. Trebuie să fim pregătiţi pentru diferitele probleme pe care le ridică un meci de fotbal.

- Poate CFR să ajungă în primăvara Ligii Campionilor?
- E o competiţie care înseamnă foarte mult atît pentru mine, cît şi pentru club. CFR a obţinut deja un rezultat mare la Braga şi unul foarte bun la Istanbul. Trebuie să fim încrezători, dar responsabili. Nu trebuie să ne fie frică de nimeni. Ei sînt mai îngrijoraţi decît noi. Trebuie să ieşim pe teren, curajoşi, şi să luptăm pentru rezultat. Această atitudine e valabilă şi pentru jocul cu Manchester. Nu ne-am dorit oare astfel de meciuri!?

"Nu mă simt bine în lumina reflectoarele. Mie îmi place să muncesc şi cred că dicţionarul e singurul loc unde succesul e înaintea muncii"
Paulo Sergio, antrenor CFR Cluj

Debutează cu Braşovul
Paulo Sergio nu va fi pe bancă la meciul de azi, din Cupa României, cu FC Botoşani. Secundul Feri Dican va fi responsabil pentru meciul cu moldovenii. "E o iluzie să crezi că poţi schimba ceva în 24 de ore. Feri a făcut pregătirea tactică a meciului, e normal ca el să fie pe bancă", a spus portughezul, care va debuta în campionat, în week-end, în meciul cu Braşovul.

S-a luptat cu tauri
Înainte de a face pasul spre fotbalul mare ca jucător, Paulo Sergio a participat activ la lupte cu tauri. "În tinereţe am participat de cîteva ori la luptele cu tauri. Asta se întîmpla într-un orăşel de lîngă Lisabona, unde coridele erau tradiţionale. Am fost mai mult un prieten al toreadorilor. Oricum, în Portugalia sînt alte reguli faţă de coridele din Spania. În Portugalia trebuie doar să imobilizezi taurul, nu să-l omori. Acum, aduceţi-mi un taur!", a glumit noul antrenor al CFR-ului.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
sabben
sabben  •  31 Octombrie 2012, 17:14
Postat de coreeanu pe 31 Octombrie 2012, 03:49

Ce fraze de manual. Aia cu succesul si munca sunt sigur ca a clocit-o pe loc.

Un motiv in plus sa il apreciezi. Dar tu nu poti, pentru ca si referatele pentru scoala le clocesti ...de pe net :P

zattara34
zattara34  •  31 Octombrie 2012, 13:21

Bun la vorbe, sper sa fie la fel si in fapte.

misucfr
misucfr  •  31 Octombrie 2012, 13:07

Doamne ajuta .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează