FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  INTERVIU

Pompiliu Stoica, tatăl celui mai tânăr debutant din istoria roș-albaștrilor: "E doar de 3 luni la Steaua"

Foto: FC Steaua București Facebook
Foto: FC Steaua București Facebook

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2017 13:37

Pompiliu Stoica (41 de ani) are două titluri și o Supercupă câștigate cu Steaua, iar în meciul de aseară, din 16-imile Cupei cu Sănătatea Cluj (6-1), fiul său, Ianis, a debutat la roș-albaștri și a marcat la doar 14 ani, fiind cel mai tânăr jucător care îmbracă tricoul echipei mari a Stelei.

Jucător cu peste 100 de meciuri la Steaua, Pompiliu Stoica a vorbit cu GSP.ro despre evoluția fiului său și îi prevede acestuia un viitor strălucit cu condiția să-i asculte sfaturile.

- Felicitări, domnule Stoica! Cum ați reacționat când Ianis v-a spus că va fi în lotul echipei mari?
- Mulțumesc foarte mult! M-am bucurat pentru el și i-am spus că de aici încolo începe greul. Mi-a spus că e o atmosferă plăcută în lot, că se duc de drag la antrenamente. Pur și simplu s-au simțit ca la grupa lor. E foarte fericit că e băgat în seamă de toată lumea.

- Ce calități în plus are Ianis față de dumneavoastră?
- Are calități motrice foarte bune, dar nu trebuie să le expun eu. Cel mai bine ar fi ca cei de acolo să-și dea cu părerea, eu pot fi subiectiv ca părinte. Calități motrice și fotbalistice are și vă pot garanta asta!

- Ce sentimente v-au trecut când ați văzut că Ianis a dat gol?
- Am fost foarte fericit și mulțumit. Pot spune că m-a făcut mândru. Munca lui și a noastră pe lângă el a fost încununată cu succes.

- Vă mai aduceți aminte când ați marcat primul gol la profesioniști?
- Sigur nu aveam 14 ani! Dar din punctul meu de vedere nu are nicio legătură. El a debutat la o vârstă destul de fragedă, la o vârstă la care unii dintre noi ne facem buletinul. Dar erau alte vremuri. Important e ce va face de acum înainte.

"Vor apărea și alți copii"

- Cum a ajuns Ianis la Steaua?
- Noi am fost plecați în Germania vreo 6 luni și am fost contactați de Academia Stelei. M-am interesat, am verificat și într-adevăr ce ne-au spus că e acolo aia am găsit. E la Steaua de pe data de 25 iulie 2017. O să vedeți că vor mai apărea jucători tineri la Steaua.

- Ce sfaturi îi dați pentru a continua pe aceeași direcție?
- Sincer, tot timpul îi dau sfaturi și mă bucur că e receptiv. Din punctul meu de vedere e bine că le pune și în practică. Pot să promit că tot timpul voi fi alături de el și îmi doresc să ajungă sus. Fiind subiectiv, cred că pot să-i dau câteva sfaturi din propria experiență. I-am spus: «Dacă vrei să ajungi în alte campionate mai puternice, trebuie să lupți pentru tine, pentru viitorul tău și pentru a obține trofee trebuie să muncești. Fără muncă, fără respect, fără comunicare și fără talent nu faci nimic».

- Cu Dică ați vorbit înaintea meciului?
- N-am vorbit. Singura dată când am vorbit cu el a fost aseară, după meci, dar până atunci nu vorbisem. Aseară m-a felicitat!

- Ce campionat credeți că i s-ar potrivi pe viitor?
- În primul rând aș vrea ca el să joace aici în campionatul nostru. După ce va convinge aici, vom vedea. Ține cu Barcelona.

- Povestea lui a făcut deja înconjurul lumii...
-Mă bucur de acest lucru, dar de aici încolo începe greul pentru el. A dovedit că încrederea acordată nu s-a risipit și trebuie să muncească mai mult pentru a ajunge unde își dorește.

Citește și: FOTO Faza serii în meciul de Cupă al FCSB a ajuns și în Marca » Ce au remarcat spaniolii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează