FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ

Replica clujenilor după ce sponsorii Cupei României s-au opus unei finale pe Cluj Arena: ”Ne-ați motivat și mai tare!”

În tur, steliștii s-au impus lejer cu 4-1
În tur, steliștii s-au impus lejer cu 4-1

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2015 00:00

Clujenii vor să protesteze mîine, la meciul cu Steaua, vizavi de neacordarea ultimului act al Cupei României orașului de pe malul Someșului.

Cu 48 de ore înaintea duelului direct dintre U Cluj și Steaua, Comitetul Executiv al FRF a decis ca finala Cupei României dintre cele două formații să se dispute la București, pe Național Arena, pe 31 mai.

O lovitură de ciocan dată peste genunchii ardelenilor, care au făcut lobby în ultimele săptămîni ca ultimul act să se dispute pe Cluj Arena. Mai ales că se împlinesc 50 de ani de la singurul trofeu cîștigat de "şepcile roșii", 2-1 în finala cu Dinamo Pitești.

"S-a stabilit cu majoritate de voturi ca finala să se desfășoare pe Național Arena, a fost singur un vot împotrivă - Ioan Horoba și o abținere - Alin Cioban", s-a scris pe site-ul FRF. Surse apropiate clujenilor au spus că sponsorul competiției, Timișoreana, dar și televiziunea ce deține drepturile, ProTV, au făcut tot ce s-a putut ca finala să se dispute la București, nu în Ardeal.

"Cîinii" vor să ajute

Reacția "şepcilor roșii" a fost ironică. "În ciuda dezamăgirii enorme, vom merge la București și mai motivați. O să jucăm de fapt în deplasare avînd în vedere că Steaua își dispută meciurile de acasă pe Național Arena. Oricum, imnurile noastre se vor auzi pe stadion, nu ale lor! E foarte greu pentru suporteri să fie aproape de băieți cu o asemenea distanță, dar sînt sigur că cei care vor veni vor fi la înălțime. Sîmbătă, la meciul de campionat, va fi oportunitatea ideală să le arătăm celor de la FRF la ce atmosferă frumoasă și public numeros au dat cu piciorul", a comentat administratorul delegat al Universității, Vlad Munteanu.

O altă reacție: fanii dinamoviști au anunțat că-i vor susține pe clujeni, cu care sînt înfrățiți, pe 31 mai.

Același Comitet Executiv a încercat să fie indulgent, Supercupa României, de pe 8 sau 9 iulie, se va desfășura într-o altă localitate decît București, cu primă opțiune Cluj Napoca. Dacă Steaua face eventul, atunci va juca Supercupa cu locul 2 din campionat, ocupat acum de ASA Tîrgu Mureș.

30.000de locuri sînt pe Cluj Arena. Pe Național Arena sînt 55.634 de locuri

450 de kilometrisînt între Cluj și București. Conform viamichelin.com, distanța poate fi parcursă în 7 ore și 20 de minute, respectînd restricțiile de viteză

Revin Castillion și Mengolo

Adrian Falub primește și vești bune: după absența din victoria cu Pandurii, 1-0 la Tîrgu Jiu, vîrfurile Castillion și Mengolo s-au întors în lot și sînt apți pentru duelul cu Steaua de mîine. Atacanții și-au revenit după accidentări, rămîne de văzut doar dacă vor intra ca titulari sau pe parcurs.

Totodată, conducerea negociază cu impresarul lui Gravenberch pentru revenirea acestuia pe malul Someșului. Olandezul a fugit din România pe motiv că e neplătit de aproape jumătate de an!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
muncaladomiciliu
muncaladomiciliu  •  25 Aprilie 2015, 17:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muncaladomiciliu
muncaladomiciliu  •  25 Aprilie 2015, 17:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luis
luis  •  24 Aprilie 2015, 13:42

*** din FRF ar trebui sa afle ca federatiile din tarile civilizate stabilesc arenele pe care se va desfasura finala inainte de inceperea competitiei. Tocmai din dorinta de a evita astfel de scandaluri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează