FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

Ripensia Timișoara i-a pus gînd rău Regelui. Echipa din Liga a IV-a crede că poate elimina Viitorul în 16-imile Cupei

Articol de - Publicat marti, 22 septembrie 2015 16:54

Una dintre formațiile cu cel mai lung parcurs în competiția surprizelor, FC Ripensia Timișoara, nu vrea să se oprească mîine în fața Viitorului lui Gică Hagi.

Gruparea de pe Bega a eliminat în urmă cu doi ani pe ”U” Cluj în 16-imile Cupei și bănățenii cred că pot repeta figura.

Formația reînființată după principiile celebrului club din perioada interbelică nu se teme de FC Viitorul deși echipa lui Gică Hagi e pe locul 2 în Liga I.

"E un meci foarte important pentru clubul nostru. Sperăm să vină foarte multă lume la joc. Mulţi timişoreni. E foarte important să facem un joc bun, să mulţumim asistenţa. Poate credeți că vorbesc prostii, eu sper să ne calificăm în faza optimilor şi chiar să o depăşim.

Mă bazez pe unitatea grupului, valoarea colectivă a echipei. Vreau să abordăm jocul de mîine cu bucuria de a juca fotbal, să facem un meci ca şi cum am fi copii în curtea şcolii… din punct de vedere al plăcerii de a juca nu al organizării. Îl respectăm pe Gică Hagi şi ce a făcut cu Viitorul. Astra e cea mai în formă, Viitorul e pe 2, nu ştiu dacă e în cea mai bună formă pentru că au cîştigat un joc în ultimele trei etape", a declarat Cosmin Stan, antrenorul Ripensiei Timișoara, echipă care se află și ea pe locul 2 în Liga a IV-a Timiș după opt etape. 

"Ne aşteptăm la o susţinere masivă din partea comunităţii şi credem că nu îi vom dezamăgi, vom asista la un joc care să facă cinste şi onoare în primul rînd Timişoarei şi nouă, Ripensiei. Ne dorim să ne facem un loc în inima iubitorilor de fotbal din întreaga Românie. Ripensia e un brand cunoscut şi recunoscut în ţară. La meci va asista şi conducerea FRF. În frunte cu Răzvan Burleanu. Meciul are loc în nocturnă la aprobarea noastră şi a Viitorului. Sperăm să oferim în primul rînd un spectacol sportiv autentic. Aşa cum e una din devizele noastre”, a spus și Radu Ienovan, președintele Ripensiei.

Partida Ripensia - Viitorul se va desfășura mîine, de la ora 20.00, pe Stadionul "Dan Păltinișanu" din Timișoara sub privirile șefilor FRF. Jocul nu este televizat.

Programați în Cupă în aceeași zi în două ediții diferite

Datorită parcursului fantastic din Cupă, început în urmă cu mai bine de un an în faza județeană, "Ripi" s-a confruntat cu o situație inedită.

AJF Timiș i-a programat inițial să joace în aceeași zi a duelului cu Viitorul la Dudeștii Vechi tot în Cupa României, dar faza județeană. Jocul a fost în cele din urmă amînat, roș-galbenii să gîndeau să trimită la acel meci echipa a doua, "Primavera".

"Se pare că sîntem o echipă a premierelor. Atunci eram în Liga 5, am ajuns de două ori aici deşi nu facem parte din sistemul divizionar naţional. Probabil sîntem şi singura echipă care participă concomitent în două ediţii ale Cupei", a concluzionat Adrian Popa, căpitanul echipei timișorene.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  22 Septembrie 2015, 22:02

Sefii FRF vor veni sa vada inca o MURDARIE de arbitraj in favoarea ...regelui ...taran care are,de fiecare data,arbitraje PRO? Ce ar fi ca acesti SEFI sa se duca dracului,dupa ce au ...,,murdarit,, tot fotbalul romanesc,incat nu se mai duc oamneii la stadion?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  22 Septembrie 2015, 22:00

*** Dolce-telekom,cei care au catadicsit sa inceapa transmisia de la Valcea-poli in minutul ...7, continua cu pupincurismul lor desantat si scarbos!***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează