FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - PETROLUL

Rivalitatea nu ţine cont de eşalon » Giuleştiul a respirat din nou parfum de derby

Galeria gazdelor a pus în scenă un spectacol pirotehnic de senzație
Galeria gazdelor a pus în scenă un spectacol pirotehnic de senzație

Articol de , - Publicat vineri, 01 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 octombrie 2013 22:17

Cel mai interesant meci din "optimile" Cupei a strîns în tribune aproape 10.000 de oameni.

Sorţii au pus faţă în faţă două formaţii cu o rivalitate de 60 de ani, ce ţine de pe vremea cînd cele mai titrate cluburi din România, Steaua şi Dinamo, luau fiinţă. Giuleştenii traversează cea mai neagră perioadă de la Revoluţie, fiind retrogradaţi la "masa verde" în liga a 2-a, dar pentru fani nu contează.

Aseară, în tribunele bătrînului Grant au luat loc 9.000 de rapidişti, precum la şocurile din anii trecuţi cu cei din Ghencea sau Ştefan cel Mare. N-au lipsit nici "lupii galbeni", aproximativ 500. Cele două galerii s-au contrat încă din start, făcînd ca arena să se cutremure.

Fost rapidist, Mircea Bornescu a fost menajat de suporterii alb-vişinii, fiind în general ignorat în momentul în care a ieşit la încălzire, doar cîţiva spectatori răzleţi l-au înjurat. Ceilalţi petrolişti însă au fost huiduiţi la unison, inclusiv Teixeira, şi el cu state vechi în Grant.

Startul partidei a încins stadionul, ambele galerii au aprins torţe şi au aruncat petarde, cei din tribune au dat drumul bliţurilor. Doar ele şi nocturna au adus un aer de modernism la un meci cu iz din epoca boemă a fotbalului românesc.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Pancu s-a rupt la încălzire
Viorel Moldovan a fost lovit de ghinion încă dinaintea fluierului de start. Antrenorul Rapidului l-a pierdut pe Daniel Pancu cu cîteva minute înainte de fluierul de start. Deşi a fost trecut pe foaia de joc ca titular şi a ieşit la încălzire, căpitanul din Grant a fost înlocuit de Vali Negru după ce a acuzat probleme musculare.

Balaci, botez rapidist
Fostul internaţional român Ilie Balaci a fost aşteptat la intrarea la tribuna oficială de Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului. Balaci a primit un tricou alb-vişiniu inscripţionat cu numele lui. Gestul giuleştenilor a venit ca urmare a declaraţiilor "Prinţului" care a făcut istorie la Craiova. "Cînd aud galeria Rapidului cum cîntă, chiar şi la vîrsta mea, îmi vine să îmi iau ghetele şi să intru pe teren. Rapidul are cei mai frumoşi fani", a spus Balaci pentru Fanatik.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
torque1981
torque1981  •  04 Noiembrie 2013, 14:37

Superba atmosfera la UNICUL DERBY! Felicitari Rapid pentru atmosfera suporterilor si jocul deschis! Felicitari Petrolul pentru atmosfera creata de lupi si victorie!

dink
dink  •  02 Noiembrie 2013, 12:17
Postat de un_gazar pe 01 Noiembrie 2013, 13:03

Meci frumos, atmosfera superba, un Rapid mult peste ceea ce credeam.Un aspect urat este modul in care de fiecare data galeria noastra este tratata in Giulesti:am fost tinuti ca niste animale intr-un tarc vreme de mai bine de o ora, perchezitionati la sange de mai multe ori si introdusi in stadion mult dupa inceperea meciului(ultimii in min.27).Urat, mai ales ca noi am procedat altfel cu toate galeriile venite pe Ilie Oana(inclusiv cu rapidistii).

Trebuie să realizezi că nu noi am fost de vină pentru modul în care aţi intrat voi.. ci ordinele mizere ale Jandarmeriei. Personal, mi-aş fi dorit ca voi să fi intrat mai devreme de începerea meciului şi să ne facem încălzirea împreuna. 90 de minute de cântat şi aplaudat nu sunt niciodată suficiente!

audi66
audi66  •  02 Noiembrie 2013, 03:28
Postat de cosmin-niko pe 01 Noiembrie 2013, 13:55

Mai baieti nu stiu de va tot plangeti ca niste femei,acum aveti si voi stadion modern si va plangeti de conditii,asta este Giulestiul ce sa-i faci,credeti ca noi n-am vrea niste conditii mai decente . 1.Anul trecut cand a jucat Rapid la Ploiesti am trecut prin 4 filtre pana sa intram pe stadion,toata chestia asta tine de jandarmerie,crezi ca ii pune cineva de la noi sa va controleze de 70 de ori. 2.Ar trebui sa ziceti mersi ca ati mai primit vreo 300 de bilete in plus,nu era bine sa va lasam doar cu 406 bilete asa cum a zis jandarmeria,dar noi am zis ca e derby si sa fiti si voi in numar cat mai mare. Stelistii nu au ce comenta pe aici,atata timp cat strigi-Mustata liber- este clara treab

Zi sa mori tu ca ne-ati dat 300 de bilete in plus doar ca sunteti voi baieti buni, si nu ca ne-ati dat 300 de bilete in plus ca sa scoateti si voi un ban de seminte?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează