FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - STEAUA, JOI, ORA 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua, avantaj net în faţa Rapidului în Cupă» Giuleştenii au câştigat doar 3 meciuri din 17!

Joi, cele două rivale se vor întîlni pentru a 18-a oară în Cupă
Joi, cele două rivale se vor întîlni pentru a 18-a oară în Cupă

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2010 00:00

În istoria confruntărilor din cadrul Cupei României dintre cele două echipe, Steaua s-a impus de nu mai puţin de 14 ori, fiind eliminată de rapidişti în doar trei rînduri

Cele două s-au întîlnit pentru prima oară în competiţia eliminatorie pe 11 decembrie 1949. Atunci, CSCA Bucureşti a eliminat-o în sferturi pe CFR Bucureşti (2-1), într-un meci jucat cu doar şase zile înaintea finalei. Ultimul act a fost cîştigat de CSCA (2-1 împotriva lui CSU Cluj), formaţia militară trecîndu-şi în cont primul trofeu.

Steaua a cîştigat prima finală, Rapidul prima loterie de penalty-uri

În anii '50, Locomotiva Bucureşti a pierdut la 0 toate cele trei meciuri disputate în Cupă împotriva CCA-ului. Giuleştenii s-au impus pentru prima oară în faţa rivalei bucureştene abia în 1961, scor final 3-1.

Au urmat însă două mari umilinţe pentru alb-vişinii, care au pierdut mai întîi finala din 1962 cu 1-5, iar în ediţia imediat următoare au fost eliminaţi după un halucinant 2-7!

Ediţia 1974-1975 a consemnat prima întîlnire la care învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare. A cîştigat Rapidul, care şi-a trecut în cont prima victorie în Cupă împotriva Stelei după aproape 14 ani! La 20 de ani distanţă de acel meci, formaţia de sub Podul Grant şi-a trecut în cont ultima şi cea mai categorică victorie, scor 4-1.

Cele două mari rivale nu s-au mai întîlnit în Cupa Romîniei din 1999, cînd Steaua a cîştigat cea de-a doua şi ultima finală disputată împotriva Rapidului. Steliştii au cîştigat la penalty-uri, după ce Bundea şi Pancu au ratat de la punctul cu var.

În 2005, Steaua a fost eliminată din Cupă de către formaţia secundă a Rapidului tot în urma loviturilor de la unsprezece metri.

17 este numărul întîlnirilor directe între cele două rivale bucureştene în Cupa României.

11 ani şi 5 luni au trecut de la ultima confruntare în Cupă între Rapid şi Steaua. Cea mai lungă perioadă în care cele două nu s-au întîlnit în această competiţie a fost de 9 ani şi 8 luni, între iunie 1976 şi februarie 1986.

0 este numărul meciurilor pierdute de Steaua împotriva Rapidului în sferturile de finală ale Cupei României. Cele trei victorii ale Rapidului au venit de două ori în semifinale şi o dată în optimi

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
m1k3
m1k3  •  09 Noiembrie 2010, 16:48

poli timisoara (aia din c) are si ea o cupa ..furata in finala cu steaua :))..stai linistit ca steaua a castigat tot pe valoare..altii cu frustrarile lor specifice au furat mai mult decat steaua

qwertt
qwertt  •  09 Noiembrie 2010, 16:47

Coloratii nu se pot abtine? Sa se duca la sah. Sunt mai rau ca femeile coloratii astia.

losfer
losfer  •  09 Noiembrie 2010, 16:42

De ţinut minte: "În 2005, Steaua a fost eliminată din Cupă de către formaţia secundă a Rapidului tot în urma loviturilor de la unsprezece metri."

Vezi toate comentariile (4)
Comentează