FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA

Steaua debutează cu jucători pe care îi mută de pe un post pe altul

Brandan a ajuns
play-maker la Steaua
din lipsă de soluţii
Brandan a ajuns play-maker la Steaua din lipsă de soluţii

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 iulie 2011 21:34

Brandan şi Martinovici sînt experimentele lui Levy, care îl va folosi din primul minut şi pe Rusescu, rezervă la Urziceni în mandatul lui.


Steaua 2011-2012 debutează duminică seară în noul sezon cu o formulă experimentală, pe care Ronny Levy a testat-o toată vara în Austria din lipsă de soluţii. Roş-albaştrii încropiţi vor lupta contra campioanei Oţelul pentru Supercupă, o adversară care nu a pierdut nici un fotbalist faţă de echipa care cîştiga campionatul în stagiunea precedentă. Ce minuni încearcă să facă israelianul de pe bancă?

1. Fundaşul dreapta e, de fapt, fundaş central
Martinovici va fi titular şi la Piatra Neamţ, după ce a fost în primii 11 şi în meciurile de pregătire. Sîrbul e stoper, în realitate, şi staff-ul nu e satisfăcut de randamentul lui ca "lateral", numai că singurul fundaş dreapta de meserie din lot, Gabi Matei, a venit la reunire cu o leziune musculară şi din cauza asta a ratat aproape toată pregătirea.

2. Play-makerul e fundaşul stînga
Pablo Brandan a devenit dispecerul din linia de mijloc în "noua Steaua". Argentinianul, fundaşul stînga cu care Dan Petrescu a cîştigat titlul la Urziceni, a devenit acum play-maker în trupa lui Levy. El şi Bicfalvi sînt mijlocaşii centrali titulari. Ei l-au lăsat pe Dorinel Popa pe bancă, singura rezervă de închizător pe care o are Steaua.

3. Rezerva Rusescu e speranţa tuturor
Ronny n-are mai multe soluţii nici în atac. Mihai Costea, Rusescu şi Tatu sînt variantele. I-a ales pe ultimii doi în defavoarea olteanului. Tatu e mai mult un atacant retras, Rusescu e singurul vîrf veritabil în care stă echipa. Levy e forţat să-şi pună toată baza în el, chiar dacă acum un an, cînd o antrena pe Unirea, nu-l folosea. Raul nu prindea echipa nici cu Petrescu la Urziceni şi n-a devenit titular nici în mandatul israelianului.

4. Bănel e bun şi cînd nu mai vrea
Dintre jucătorii puţini pe care îi are Steaua, unul mai e şi supărat. Nicoliţă e deprimat că a ratat iar ocazia să plece în străinătate, dar prinde echipa chiar şi aşa. Acum nici nu mai există alt mijlocaş dreapta clasic, fiindcă Szekely a fost disponibilizat. Cînd se credea că Bănel va fi totuşi vîndut, Levy îl testase pe Tatu ca extremă în locul lui. Dar brazilianul rămîne atacant, iar Nicoliţă începe al şaselea sezon consecutiv ca titular.

7 accidentaţi a avut Steaua pe parcursul pregătirii din Austria: Geraldo, Răduţ, Matei, Gardoş, Brandan, Tănase, Tătăruşanu. Doar primii doi au rămas indisponibili

21 de meciuri a prins Levy pe banca Urziceniului, singurul club din România pe care l-a mai condus. Bilanţul: 8 victorii, 10 egaluri şi 3 înfrîngeri

Becali vine cu Borcea
Gigi Becali va ajunge la Piatra-Neamţ duminică, în ziua meciului. Va fi însoţit în elicopter de Cristi Borcea. Şi patronul Stelei, şi finul lui aveau de gînd să meargă în Moldova de sîmbătă, numai că diseară vor participa la nunta fetei lui Gheorghe Chivorchian, preşedintele Politehnicii Timişoara.

Tatu e favoritul lui MM
Gigi Becali a povestit cum îi caracterizează Mihai Stoica pe jucători după cantonamente: "Cel mai tare mi-l laudă pe Tatu, dar despre toţi mi-a vorbit frumos. Şi de Costea, şi de Rusescu, despre care a spus că a progresat mult. Bine, pe Rusescu oricum eu îl ştiam şi-mi plăcea de cînd juca la Urziceni".

"Ghencea s-a distrus!"
Stadionul Steaua se degradează şi Becali susţine că şi ăsta a devenit un motiv pentru care pleacă de acolo: "Am dat ordin să strîngă nocturna, turnicheţii, tot de acolo! Oricum, gazonul s-a stricat deja, deci nu se mai poate juca fotbal pe el. Primul meci de pe teren propriu o să-l jucăm fie la Constanţa, fie la Turnu Severin, că avem terenul suspendat. Apoi ne mutăm pe Naţional Arena". Mihai Stoica va merge luni la Constanţa ca să vadă în ce stare se află terenul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
stelbz
stelbz  •  16 Iulie 2011, 14:29
Postat de imperator pe 16 Iulie 2011, 01:09

In locul lui Bicfalvi si Brandan ne trebuia Bourceanu si un mijlocas bun de creatie .

In zona celor doi stam foarte rau, gandind la o anume PERFORMANTA. Daca vrem sa ramanem la nivelul locurilor 4-7 atunci ei sunt f. buni si ne descurcam. La fel spun si referitor la cuplul celor doi din fata:Tatu-Rusescu. Ne descurcam, dar vrem locul 1 si calificari in EL...... Ori.....

digynho
digynho  •  16 Iulie 2011, 12:53
Postat de imperator pe 16 Iulie 2011, 01:09

In locul lui Bicfalvi si Brandan ne trebuia Bourceanu si un mijlocas bun de creatie .

Poate 10..le de la NK Zagreb ala de 3 milioanae...Da vezi s-a ajuns de la aduc jucatori de 3 ,4 milioane..la aduc jucaotir de 300.000,400.000.......NU 4 milioane ,3 face si ala ar fii cel mai bun din romania

multiplex
multiplex  •  16 Iulie 2011, 11:03

Steaua sigur va fi!!Rusescu joaca fenomenal atunci la pregatire era ca un covrig acum este intr-o forma buna!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează