FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - PANDURII, LUNI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua se revoltă » Roş-albaştrii sînt nevoiţi să joace două meciuri în 48 de ore!

Articol de , - Publicat duminica, 24 octombrie 2010 00:00

Duckadam desfiinţează conducerea FRF pentru că a programat meciul de Cupă la două zile după cel cu Pandurii, în timp ce Narcis acuză şi Sportul de lipsă de respect.

Conducerea din Ghencea a luat foc după ce a aflat că e obligată ca la începutul săptămînii viitoare să dispute două partide oficiale în decurs de 48 de ore. Meciul Steaua - Pandurii e programat mîine seară, iar FRF a decis ca Steaua - Sportul, din "optimile" Cupei, să se joace miercuri seară, în loc de joi, aşa cum solicitaseră steliştii.

"Gîndesc şi procedează anormal"
"Nu ştiu ce rost mai are să jucăm în Europa, cînd la noi în ţară nu găsim înţelegere şi suport. În felul ăsta, Europa League nu mai constituie o miză. Joci joia, după care vii obosit şi eşti pus să joci două meciuri în două zile şi rişti să ratezi campionatul din cauza participării în cupele europene. Nu e normal ca şefii fotbalului să nu se gîndească la asta!", a declarat preşedintele Helmuth Duckadam.

"Aşa înţeleg unii să ne respecte?"
"Ăsta e respectul pe care îl merită Steaua că reprezintă România în Europa şi că se bate pentru a salva coeficientul ţării", a completat şi directorul sportiv Narcis Răducan, care a pus-o la zid şi pe Sportul. Motivul? FRF a dorit, după ce programase întîlnirea miercuri, să schimbe ziua de desfăşurare, pentru joi seară, dar n-a mai vrut trupa din Regie.

"Nici Viorel Moldovan şi nici Vasile Şiman n-au fost de acord să jucăm miercuri, deşi ei joacă fix în aceleaşi zile ca şi noi în etapele 12 şi 13. Unii se dau doar la televizor că ştiu ce înseamnă respectul în fotbal pentru echipele care ţin sus steagul României în Europa", a adăugat Narcis.

"De fiecare dată cînd selecţionerul a solicitat să nu jucăm în ziua de luni înaintea unei convocări, n-am jucat şi am ajutat federaţia, dar văd că FRF nu are aceeaşi susţinere faţă de noi cînd avem nevoie"
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

Lăcătuş a mai păţit-o şi în 2007
Nu e pentru prima dată cînd "Fiara" se va întîlni cu o astfel de situaţie. În 2007, tot ca antrenor al Stelei, a fost nevoit să dispute două partide la interval de două zile, ambele de campionat. Pe prima a cîştigat-o, 1-0 cu Craiova pe 10 noiembrie, dar pe a doua a terminat-o la egalitate, 0-0 cu Pandurii pe 12 noiembrie, ambele avînd loc în Ghencea.

46 de ore şi jumătate vor trece de la finalul meciului de mîine seară cu Pandurii, din campionat, şi startul celui cu Sportul, de miercuri seară, din Cupă

Cinci meciuri în 17 zile
Data    Meciul        Competiţia
21 octombrie    Utrecht - Steaua    Europa League
25 octombrie    Steaua - Pandurii    Liga 1 Bergenbier
27 octombrie    Steaua - Sportul    Cupa României
31 octombrie    Bistriţa - Steaua    Liga 1 Bergenbier
4 noiembrie    Steaua - Utrecht    Europa League
7 noiembrie    Rapid - Steaua    Liga 1 Bergenbier

Au jucat cel mai mult
Trupa din Ghencea a disputat cele mai multe meciuri oficiale în actualul sezon, pînă înaintea etapei în curs. Are 17 partide, la fel ca Unirea Urziceni, în timp ce una dintre principalele rivale la cîştigarea titlului, Rapid, a bifat doar 12. Giuleşti
Echipa    Nr. meciuri 2010-2011
Steaua    17
Urziceni    17
CFR    16
Dinamo    16
Timişoara    16
FC Vaslui    14
Rapid    12

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
pryde
pryde  •  24 Octombrie 2010, 13:45

46 de ore şi jumătate va trece...=))) ziarist de handel ce esti! "va trece" mah? sau vor trece? va trece o ora si vor trece 46 de ore. Tu crred ca ai terminat Jurnalismul la Spiru. =))

arhi_
arhi_  •  24 Octombrie 2010, 13:42

Sa la murim o problema..puteau la fel de bine sa joace duminica in campionat si atunci nu era problema. In Europa League au jucat joi. Aveau timp de recuperare suficient. Nici o echipa din Europa nu are parte de tratament preferential in campionat indiferent de cupa europeana in care joaca. Asta numai in mentalitatea noastra se poate. Daca esti bun de Europa League joci joi-duminica-miercuri si asta e. Ai lot mare si faci fata, daca nu stai acasa.

zoly_85
zoly_85  •  24 Octombrie 2010, 12:28

@pt madtim: Mai c-a*c*a-t tu vezi ce scrii? 3 Zile nu mai putin de 2 zile, zicea cineva ceva daca se juca joia? Si pentru aia care zic d c si-au programat meciul luni, pai de cand programeaza echipele meciurile? Daca nu stiati lpf-ul face programarea

Vezi toate comentariile (15)
Comentează