FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ, MARȚI, 21:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

Traian Marc face avancronica celui mai important meci din cariera sa, finala Cupei României: "Nu e normal să jucăm după moartea lui Ekeng"

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2016 00:00

Pentru a lua a 14-a Cupă a României, Dinamo va fi obligată să-l învingă pe Traian Marc, goal-keeperul de 33 de ani al CFR-ului, fost jucător al "câinilor roşii" pe care Mircea Rednic nu a mai fost de acord să-l menţină în lot.

Braşoveanul este unul dintre oamenii de bază ai ardelenilor, unul dintre cei mai în formă portari din campionatul actual. Marc a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce simte în preajma meciului carierei.

- Traian, ce-ar reprezenta câştigarea Cupei României pentru tine şi pentru CFR Cluj?
- Prime nu sunt, dar e pentru palmaresul şi viitorului fiecăruia. E un motiv de mândrie pentru fotbalişti. Ar fi primul trofeu al meu, ce poate fi mai motivant?!

- Cine este favorit?
- Publicul (râde). Ambele echipe sunt bune, iar rezultatul este deschis. Avantajul mai mare îl are Dinamo, pentru că se joacă în Bucureşti. Nu mi se pare normal că finala se dispută în Capitală. Se putea alege o altă variantă întrucât Dinamo va veni cu cel puţin 30.000 de suporteri la finală, noi o să avem în jur de 1.000.

- Dar unde să se fi jucat? Bucureşti şi Cluj au cele mai mari şi mai frumoase arene din ţară.
- Piatra Neamţ era o variantă, ar fi fost undeva la mijloc, ar fi fost o soluţie echidistantă. La Braşov nu există stadion să se desfăşoare acum o finală.

- Drama lui Ekeng va fi un avantaj sau un dezavantaj pentru CFR Cluj?
- E clar că dinamoviştii sunt încă afectaţi, dar vor juca şi cu mai multă ardoare de la fluierul de start al partidei. Publicul îi va motiva cel mai mult.

- Voi cum aţi resimţit acest eveniment negru?
- N-are cum să nu te afecteze. Am văzut la TV toată faza. Terminaserăm meciul nostru cu Petrolul, spionam adversara din Cupă şi am fost bulversaţi de ceea ce vedeam.

- Dinamoviştii ar fi vrut ca finala să nu se mai joace.
- Eu zic că nu e normal că se joacă acum. Ar fi trebuit să se amâne pentru startul campionatului viitor, mai ales că era un trofeu de palmares, niciuna dintre formaţii nu merge în cupele europene. Am înţeles că s-a vorbit, dar era o dată dictată de UEFA, trebuia ca România să transmită cine ia campionatul şi Cupa.

- Tu ai un trecut dinamovist.
- Da, am unul, dar rămâne trecut. Ce-a fost a fost, dar prezentul este la CFR Cluj şi-mi doresc să câştig prima finală în care joc. Ne-am dori enorm, am suferit depunctări, ar fi o mare performanţă cucerirea trofeului, o mare împlinire. Eram îngrijoraţi înainte de meciul cu Voluntari să nu ne accidentăm, să nu luăm cumva cartonaş roşu, însă nu avem probleme şi venim să luăm trofeul.

"Nu ştiu ce-am fi făcut în play-off, dar cred că puteam ataca una dintre primele trei poziţii. Da, serios! Putem să jucăm de la egal la egal cu absolut orice formaţie din România. Doar să nu ni se ia punctele apoi!"
Traian Marc, portar CFR Cluj

"Eu mai am doi ani de contract, mă simt foarte bine la Cluj. Sperăm să ieşim în toamnă din insolvenţă, pentru a readuce cât mai rapid clubul în cupele europene"
Traian Marc, portar CFR Cluj

"Câştigarea Cupei ar reprezenta îndeplinirea unuia dintre obiective. Cupa Ligii s-a dus, ne planificaserăm să mergem în play-off, dar ne-a costat depunctarea, acum vrem Cupa României şi locul 1 din play-out"
Traian Marc, portar CFR Cluj

22 de goluria primit Traian în 31 de meciuri în actualul sezon în toate competiţiile

12 meciurifără gol încasat are portarul de 33 de ani

26 de partidea apărat braşoveanul buturile "câinilor". În 10 nu a primit gol!

Se mută în Capitală

Adversara "câinilor" ajunge astăzi în Bucureşti, iar până mâine, după finală, va fi găzduită de un hotel din zona Naţional Arena, CFR locuind la 5 minute de stadion. Apoi, întrucât este în play-off, trupa din Gruia va staţiona în zonă, mai exact la Mogoşoaia, pentru viitoarea etapă, cu Concordia Chiajna. De-abia pe 29 mai jucătorii vor intra în vacanţă.

Sunt deja peste 30.000 de "câini"

Dinamoviştii sunt uniţi de drama lui Patrick Ekeng. "Ultraşii" s-au ocupat de vânzarea biletelor din peluză, care s-au epuizat, 12.745 de tichete, fiind achiziţionate de către suporteri. Mai mult, roş-albii anunţă că mai sunt doar 3.000 de bilete la tribuna a II-a, vânzându-se bine şi cele de la tribuna I. "Va fi un stadion plin pentru Ekeng", au transmis fanii, care astăzi, la ora 13:30, îi aduc pe Kiriţă şi pe N'Doye să vândă bilete suporterilor la stadionul Dinamo. z

Leagă relaţiile

Jucătorii lui Rednic încă sunt bulversaţi de decesul camerunezului Patrick Ekeng, cu un gol extrem de important în manşa secundă a semifinalei cu Steaua (2-2), ce-a calificat Dinamo în finală. Antrenorul a simţit momentul şi a considerat că o cină, ce-a avut loc aseară la un restaurant din Capitală, va mai destinde un pic atmosfera încărcată.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1429283900726653
Niculae Blaga  •  16 Mai 2016, 17:11

STIMA TRAIAN MARC VIATA MERGE MAI DEPARTE !!!

sakamoto
sakamoto  •  16 Mai 2016, 09:30

Despre semifinala Cupei Romaniei la rugby, Saracens Timisoara-Steaua Bucuresti, NIMIC? Nici un cuvintzel, cit de mic o fi el? Nevazut, necunoscut? Ei, daca cistigau dimboviteii, ce mai laude! Asa de cind timisorenii colecteaza toate trofeele din rugby-ul romanesc, acest sport este boicotat de masmedia sudista. Felicitari frustratzilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează