FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - STEAUA, JOI, 21:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ultima oară l-au bătut pe Emeric Ienei! Petrolul n-a mai cîştigat în faţa Stelei de 15 ani

Articol de - Publicat miercuri, 04 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 03 martie 2015 20:01

Ploieştenii au traversat momente bune în ultimii ani, cu o Cupă şi cu participări europene, dar pe Steaua n-au mai bătut-o de 15 ani


Petrolul nu se descurcă împotriva Stelei, indiferent cît de bună ar fi echipa "lupilor"! Aceasta este concluzia ultimilor ani din istoria ploieştenilor. Cu Contra, cu Răzvan Lucescu sau cu Gigi Mulţescu pe bancă, prahovenii s-au blocat mereu cînd au întîlnit-o pe Steaua.

Victimă faimoasă
Ultimul succes al "lupilor galbeni" împotriva roş-albaştrilor a avut loc tocmai în 2000! Era tot retur, ca şi acum, şi Petrolul a cîştigat în Ghencea cu un scor uimitor, 4-1 pentru formaţia pe care o conducea Virgil Dridea! La Steaua era antrenor Emeric Ienei, legendarul tehnician al "militarilor", cîştigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986.

Ienei s-a retras între timp din antrenorat şi o dată cu încheierea carierei sale s-a rupt şi "magia" Petrolului în duelurile cu steliştii. În turul acestui sezon, trupa lui Gâlcă a învins pe "Ilie Oană" cu 3-2 într-una dintre cele mai bune partide pe care le-au izbutit roş-albaştrii de cînd e Costel antrenorul lor. La "lupi", şef era Gigi Mulţescu, abia instalat în locul lui Lucescu junior. Mulţescu a dat vina pe pregătirea fizică proastă.

Povestea ultimului succes galben-albastru
Echipa lui Dridea a făcut în 2000 spectacol şi un scor şocant în Ghencea: 4-1, cu trei goluri marcate de Daniel Costescu şi un autogol al lui Albert Duro. Pentru "militari" punctase Laurenţiu Roşu, unul dintre secunzii de azi ai lui Gâlcă. Ambele echipe aveau în componenţă fotbalişti importanţi din istoria fiecăreia.
La Steaua existau Reghecampf, Miu, Luţu, Roşu şi un cuplu ofensiv Dănciulescu-Sabin Ilie. Iar Petrolul avea ultima generaţie foarte bună pînă la "perioada Bokila" şi cîştigarea Cupei din 2013.

Antrenorul Dridea îl avea în poartă pe Florentin Rădulescu şi în cîmp alte nume tari: Florin Pîrvu, Octavian Grigore, Onuţ, Cristi Vlad. Petrolul s-a transformat mai mult în ultimii 15 ani. Dintr-o formulă exclusiv românească, alcătuită numai din autohtoni, a devenit una cosmopolită, care îşi leagă speranţele pentru un succes joi seară tocmai de un stranier, atacantul Tchite, fost la "granzii" Belgiei, pe care Rednic l-a convins recent să vină la Ploieşti.

Steaua - Petrolul 1-4, în sezonul 1999-2000
Au marcat: L. Roşu / Costescu (3) Duro - autogol
Steaua: Hotoboc - Reghecampf, Miu, Duro, Bordeanu - Şt. Stoica, Luţu, Trică, Roşu - Dănciulescu, S. Ilie . Au mai jucat: Ciocoiu, M. Luca. Antrenor: Emeric Ienei
Petrolul: Fl. Rădulescu - Oancea, Fl. Pîrvu, Grigore, Onuţ, Negoiţă - M. Roşu, Cr. Vlad, Cr. Crăciun - Orlando, Costescu. Au mai jucat: Todoran, Paşcovici, E. Tudor. Antrenor: Virgil Dridea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
humanimal
humanimal  •  04 Martie 2015, 14:46
Postat de ovpas pe 04 Martie 2015, 11:37

Singurele echipe clasice ale ligii I din ziua de astazi sunt: Dinamo, Otelul, Petrolul si Rapid. Nu o includ pe FCSB deoarece este o umbra a Stelei datorita lipsei stemei si palmaresului. Este la fel ca si Poli Iasi, ca si U Craiova Olgutei. Pana nu faceti proteste sa va castigati mandria inapoi nu mai sunteti stelisti, sunteti FCSB-isti. Noi am preferat sa jucam la matineu, dar nu sa ne pierdem trecutul, istoria, etc. Si domnule ziarist, este prima intalnire din istoria fotbalului romanesc intre FCSB si Petrolul, asa ca nu puneti esecul Stelei in carca lui FCSB. FCSB inca nu are nici o victorie oficiala in liga I.

Corecta observatie. Si echipele gazda nu indraznesc sa treaca numele Stelei si sigla pe tabela pentru ca este ilegal. Ar avea nevoie de dreptul de autor al CSA-ului. Palmaresul Stelei asa cum spunea si Burleanu si afla la CSA, club sportiv care inca nu are echipa de fotbal, dar cand va avea, automat va avea si palmaersul. Atunci FCSB pe cine o sa mai reprezinte? Pe suporterii de conjunctura si pe lingaii lui Becali.

mplttev
mplttev  •  04 Martie 2015, 13:32

N-au mai câștigat petroliștii în fața stelei de 15 ani. Dar cu FCSB n-a jucat niciodată. FCSB-ul are palmares un punct din 2 meciuri.

ovpas
ovpas  •  04 Martie 2015, 12:05
Postat de bakunin pe 04 Martie 2015, 11:50

Coloratii rr.omi au mindrie? Hotii, tilharii, criminalii din ghiulesti au mindrie?

Si inca un lucru, dupa ce termini clasa a 2-a B, roag-o pe doamna invatatoare sa iti mai explice o data diferenta ditre ¨gi¨ si ¨ghi¨ pentru ca ¨ghiulesti¨ suna mai degraba cu ce faci tu la orele de gramatica. ¨Ghiuliti¨ de la scoala sa stati pe forum?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează