FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ATENȚIE - IMAGINI VIOLENTE

UPDATE » VIDEO Scene de K1 la un meci din Cupa României » Arbitrul partidei bătut de antrenorul uneia dintre echipe! Suspendare drastică pentru tehnician!

Articol de - Publicat joi, 02 iulie 2015 21:14

Momente incredibile în prelungirile finalei Cupei României, faza judeţeană, dintre Arsenal Malu şi Unirea Izvoarele. "Centralul' întîlnirii a fost lovit violent de antrenorul celor de la Izvoarele! La bătaie au sărit şi jucătorii. Motivul? Acordarea unui penalty în prelungirile partidei, la scorul de 3-3!

UPDATE 21:10

Întrunită de urgenţă după incidentele grave de la Roata de Jos, Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Giurgiu a stabilit pedeapsa pentru antrenorul Laurenţiu Belea.

„Comisia de Disciplină a hotărît ca antrenorul Laurenţiu Belea să fie suspendat un an din toate competiţiile.Decizia a fost una transparentă, în conformitate cu regulamentul disciplinar al FRF” a declarat Mihai Gîscă, vicepreşedintele Comisiei.

Nici mijlocaşul Andrei Stan (tot de la Unirea Izvoarele) n-a scăpat basma curată după incidentele de marţi din finala fazei judeţene a Cupei României. Acesta a primit o pedeapsă similară tot pentru lovirea arbitrului.

500 de leieste amenda primită de cei doi vinovați

Conform Regulamentului disciplinar publicat de Federaţia Română de Fotbal, articolul 65 prevede sancţiunile pentru abaterile împotriva oficialilor (arbitri, observatori, etc.).

Măsura aplicată de Comisia de Disciplină a AJF Giurgiu a fost încadrată la punctul e) „dacă lovirea a produs vătămarea fizică a oficialului de joc suspendarea aplicată va fi de la 1 la 2 ani”. Aşadar cei doi au primit pedeapsa mai mică de la acest punct.

Acelaşi regulament mai prevede un punct, f), conform căruia se poate duce la excluderea din activitatea fotbalistică dacă lovirea a produs vătămarea fizică gravă a oficialului de joc (îngrijiri medicale peste 20 de zile), dovada făcîndu-se cu certificat medico-legal.

Antrenorul e recidivist

Conform reprezentanţilor AJF Giurgiu, Laurenţiu Belea nu se află la primul incident de acest gen. Acesta a mai fost suspendat în urmă cu aproximativ 5 ani la un meci din Liga a V-a, dar a scăpat mai ieftin. Atunci au existat neconcordanţe între raportul întocmit de observatorul jocului şi cel întocmit de arbitru.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Alexandru Tunaru (23 de ani), unul dintre cei mai valoroşi arbitri giurgiuveni, a trăit un adevărat coşmar marţi seară. Desemnat să conducă la centru finala fazei judeţene a Cupei României, acesta a încheiat partida în lacrimi după ce a fost bătut de antrenorul şi de jucătorii de la Unirea Izvoarele.

În minutul 110, la scorul de 3-3, Alexandru Tunaru a acordat penalty pentru Arsenal Malu după un henţ în careu. Decizia l-a înfuriat pe Laurenţiu Belea, antrenorul celor de la Unirea. Acesta a sprintat în teren, l-a apucat de gît pe "central” şi l-a izbit cu pumnul în figură!

 Vezi momentul de la 1:41

In clipul de mai jos o sa vedeti cum antrenorul principal al adversarilor si bineinteles jucatorul lor, pentru cu adevaratele caractere se ajuta la greu, aplica niste corectii demne de " neanderthal". E de urmarit si declaratia antrenorului echipei Unirea Izvoarele de la Valahia TV pe care o sa o gasiti in link-ul de la comentarii. Este de apreciat "incapatanarea" arbitrului de a ramane pe teren si de a arbitra pana la sfarsit cu stoicism impotriva tuturor intemperiilor:)) Nu intelegem cum mai marii fotbalului giurgiuvean au mai avut "curajul" sa inmaneze cupa cu zambetul pe buze echipei castigatoare atata timp cat un coleg al lor a fost pus jos cu un procedeu demn de K1? Speram ca organele abilitate sa isi faca datoria, oare?

Posted by Arsenal Malu on 1 Iulie 2015

 

Aflat la meci, tatăl arbitrului a intrat la rîndul său în teren după şi a încercat să-l lovească pe antrenorul Unirii, însă a fost stopat de poliţişti. "N-am avut timp să ajung mai devreme. Dacă nu mă ţineau pe mine poliţiştii, îl băteam rău de tot!", spune Ionel Tunaru, tatăl arbitrului.

Deşi putea să întrerupă meciul în momentul în care a fost agresat, Alexandru Tunaru a hotărît să ducă partida pînă la final! Şi cum fotbalul e imprevizibil, penaltyul care a provocat scandalul monstru a fost ratat de cei de la Malu, Unirea Izvoarele cîştigînd ulterior la 11 metri, scor 7-5. Astfel, Izvoarele va reprezenta judeţul Giurgiu în ediţia 2015-2016 a Cupei României.

"Vrea şi el săracul să arbitreze la Liga a III-a, la Liga a II-a. Pentru 150 de lei cît a luat la meciul ăsta, şi-a riscat viaţa. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Băieţii ăştia doi, antrenorul şi jucătorul care l-a lovit în cap pe fiul meu ar trebui excluşi din fotbal. Pe viaţă!"
Ionel Tunaru, tatăl arbitrului

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (36)
689337474543017
Marian Zirna  •  11 Iulie 2015, 21:51

Politistii nu pot elimina (scoate ) de pe teren un oficial domnilor cititi ROAF

689337474543017
Marian Zirna  •  11 Iulie 2015, 21:41
Postat de mihaix pe 03 Iulie 2015, 07:31

Ce legi avem in tara asta...Deci daca se intampla chestia asta pe strada politia baga imediat in duba agresorul ba cred ca il propunea si pe la instanta cu mandat. Pe terenul de fotbal insa politistii nu mai sunt politisti ei sunt niste gloabe care doar se uita.

Politistii nu au atributii in incinta stadionului domnule draga , la stadion erau jandarmii care trebuiau sa intervina si nu au intervenit stind in masinii ba mai mult domnul ofiter jandarm sta la adapost , ca de ploua si-i uda - cititi leg.4/2008 privind organizarea si desfasurarea activitatilor sportive si o sa intelegeti mai multe . Nimeni nu a apreciat ca politistii au intervenit si aplanat un eventul scandal mai de amploare . Una este cind astfel de fapte se intimpla pe strada una este cind se intimpla in incinta unui stadion , ba mai mult cind direct responsabili de aceasta organizare pentru mentinerea ordinii si linistii publice este jandarmii , a-ti vazut vreun jandarm actionind pentru aplanarea scandalului ?

portardelegenda
portardelegenda  •  03 Iulie 2015, 08:40

evident batausul asta merita scos pe viata din sport (adica modificate regulamentele) dar cei care au avut rabdare sa vada si videoul de mai sus nu se poate sa nu fi remarcat ce decizie a luat arbitrul asta . pai daca ala e penalty atunci mai ca -mi vine sa spun ca-si merita o bataie mai zdravana

Vezi toate comentariile (36)
Comentează