FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, MÎINE, ORA 21.30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

INTERVIU. Tudorel Stoica îl critică dur pe MM: "Să tacă! Anunţa hegemonia acu' 6 ani şi n-am văzut nimic"

Tudorel Stoica (58 de ani) a jucat pentru Steaua 14 ani, între 1975 și 1989
Tudorel Stoica (58 de ani) a jucat pentru Steaua 14 ani, între 1975 și 1989

Articol de - Publicat sambata, 03 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 03 noiembrie 2012 09:59

Tudorel Stoica laudă modul în care arată echipa actuală, susţine că e diferenţă mare faţă de rivala Dinamo, însă îl pune la zid pe Mihai Stoica: "E dramatic dacă a ajuns unul ca el să critice legendele din Ghencea".

- Domnule Stoica, de ce aţi renunţat la viaţa petrecută în fotbal?
- Aşa a fost destinul meu, să stau departe de fotbalul românesc, şi cred că e mai bine. Acum, în fotbalul de la noi sînt oameni mult mai pricepuţi, evident între ghilimele. Sînt unii care n-au avut nimic cu fotbalul, dar după revoluţie s-au amestecat profesiile şi drept dovadă, fotbalul nostru e într-un declin valoric. Păi, în afară de Steaua, care practică un fotbal ce place cît de cît, restul echipelor sînt depăşite de fenomenul ăsta.

- De ce n-aţi vrut să ajungeţi antrenor?
- M-a tentat să devin antrenor, dar viaţa mi-a demonstrat că-mi mănînc sănătatea încercînd să fac un lucru bun. Decît să mi se întîmple ce li se întîmplă acum tehnicienilor, cred că am luat decizia bună. Nu contează cu cine am avut probleme. Nu e bine să dezgropi morţii. A trecut, asta e!

- Haideţi să vorbim şi de Steaua - Dinamo. Există un jucător ca Tudorel Stoica în fotbalul de acum?
- Nu vreau să fac eu comparaţii despre fotbaliştii de azi. Nu am fost o mare vedetă şi nu pot să fac comparaţii între mine şi cei actuali.

- Aţi fost un jucător dur sau era altul mai rău în joc?
- Am fost foarte rău pe teren, nu-mi plăcea să pierd nici un meci. Chiar dacă nu am luat multe cartonaşe roşii, "galbene" am primit destule. Nu cred că am accidentat vreun adversar în cariera mea. Deşi intram dur, o făceam la minge. Am jucat într-o echipă extraordinară, iar jocul m-a făcut să nu mai fie nevoie de răutate. Preocuparea noastră era să jucăm, să facem spectacol şi să mulţumim spectatorii. Dacă nu eram noi, Steaua nu mai era cea mai iubită echipă din România!

"Metalul din anii '80 n-ar avea rival în Liga 1"

- Fotbalul de acum...
- Jucam un fotbal atunci... Fotbalul jucat de noi era spectaculos, combinativ, în viteză. Nu ne gîndeam la rezultat, ci doar să jucăm şi să-i facem pe cei care veneau la meciuri să plece fericiţi. Jocul nostru de atunci se apropia de ce se joacă acum în Europa. Dacă ne năşteam mai tîrziu cu 20 de ani, ce făceam...!

- Steaua - Dinamo cum o să fie?
- Steaua de acum domină campionatul. Joacă spectaculos, dar din păcate nu are adversar în România! Cînd eram noi toată lumea avea nişte loturi deosebite. Şi în "B" erau formaţii tari. Metalul Bucureşti de atunci, dacă ar juca acum în Liga 1, ar bate tot!

"Gigi să nu păţească la fel ca Borcea!"

- Poate cîştiga Steaua titlul?
- Era şi momentul să-şi găsească ritmul, lotul şi chiar şi antrenorul. E o atmosferă bună, sper să ţină. Cei de la Steaua se consideră învingători cu mult timp înainte, Gigi n-are adversari cu cine să joace, dar mi-e teamă să nu rămînă cum a rămas Borcea cu Liga Campionilor. E mult prea devreme să te bucuri, iar diferenţa de puncte nu mi se pare chiar aşa de mare. Jocul, da!

- Duminică vă vedem pe stadion?
- Da, voi merge, dar nu cred că poate să fie un derby. E diferenţă mare între Steaua şi Dinamo la ora actuală. Nu văd cum cei de la Dinamo ar putea să-i încurce pe stelişti.

"MM e deranjat de performanţele noastre"

- E Steaua favorită?
- De cînd mă uit la televizor nu am văzut niciodată o diferenţă mai mare între cele două rivale. Steaua joacă ceva, aleargă, pasează şi cîştigă! Dinamo are un lot restrîns de jucători. Duminică vor cîştiga roş-albaştrii, dar pînă să ajungă să facă performanţe mari în Europa mai au de tras.

- Ce relaţie mai aveţi cu conducerea Stelei?
- Nu am nici o relaţie cu actuala conducere! E foarte trist ce se întîmplă acolo. MM se ia de colegii mei cînd ar trebui să tacă din gură! S-a luat de Duckadam şi l-a certat că a zis ceva de Tătăruşanu. Helmuth e o legendă vie în fotbalul românesc, alţii îl divinizează, iar el îl critică fără nici o justificare! Nu am cum să am o relaţie cu unii oameni pe care-i deranjează performanţa făcută de noi. În plus, să nu uite că, datorită nouă, suporterii iubesc această echipă! Repet, să nu mai vorbească atîta, că l-am auzit şi prin 2006 cum anunţa hegemonia Stelei şi de atunci n-am mai văzut nimic notabil la acest club!

"Nu vom avea niciodată de cîştigat dacă vom schimba antrenorii de la o etapă la alta, asta trebuie să înţeleagă patronii din Liga 1" (Tudorel Stoica)

"Joc fotbal de cel puţin două ori pe săptămînă, miercurea şi vinerea. N-am pus deloc pe mine, mă menţin ca Piţurcă" (Tudorel Stoica)

30 de derby-uri Steaua - Dinamo, în toate competiţiile, are jucate T. Stoica, fiind liderul all-time al roş-albaştrilor, alături de Lăcătuş

368 de meciuri a jucat T. Stoica pentru Steaua în Liga 1, fiind stelistul cu cele mai multe partide în clasamentul all-time

14 trofee a cucerit T. Stoica la Steaua, dintre care jumătate au fost titluri în Liga 1, dar şi Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
tigruzzu
tigruzzu  •  04 Noiembrie 2012, 01:22

MM, une jegody...

utaaradan
utaaradan  •  03 Noiembrie 2012, 21:02
Postat de marin2 pe 03 Noiembrie 2012, 20:54

O lipsa crasa de respect fata de adevaratele valori ale clubului . Aici se vede mentalitatea de "bisnitar "si educatia de crescator de oi a lui jiji . Nu am dreptate ? Am pentru ca jiji beneficiaza de palmaresul echipei dar nu are nici o contributie , cel putin inainte de a prelua financiar echipa , dar de atunci rezultatele sint , putin spus , modeste .

daca nu era jiji, cu influente la judecatori, miorita era retrogradata....

utaaradan
utaaradan  •  03 Noiembrie 2012, 21:00

in fundalul fotografiei se vede scris traiasca....bla bla bla...republica socialista ...bla bla bla.. unul ediucat in acea perioada, incearca sa ne spuna ca miorita nu are adeversar...da' chiajna in cupa ? da' rezervele lui Molde, barele de la Stuttgard.... ar trebui sa-i multumiti justitiei ,,oarbe'' ca altfel. miorita trebuia sa joace in liga a doua, intr-un caz flagrant de mita..

Vezi toate comentariile (35)
Comentează