FOTBAL  »  FUTSAL  »  CUPA LICEELOR

Alexandru Ioniţă, puştiul Rapidului care a făcut show la Polivalentă!

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2010 00:00

În 2007, atacantul Rapidului, Alex Ioniţă, făcea spectacol în Cupa Liceelor cu echipa Liceului Sf. Pantelimon

Mulţi au plecat de jos şi au ajuns fotbalişti talentaţi, dar numai cu multe sacrificii şi multă muncă. Aşa s-a întîmplat şi-n cazul lui Alexandru Ioniţă, revelaţia campionatului de la Rapid. A avut noroc şi a ajuns titular în echipa Rapidului după o poveste impresionantă. După terminarea şcolii generale, pe care a absolvit-o în comuna Popeşti-Leordeni, acolo unde şi locuieşte, Alex s-a înscris la Liceul Sf. Pantelimon. A intrat pe mîini bune şi a început să joace din ce în ce mai mult fotbal.

"A pornit de jos"
Bogdan Dorobanţu, profesorul atacantului din Grant a vorbit, în exclusivitate despre tînărul Alexandru Ioniţă care a ajuns după multe ore de muncă şi antrenamente unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern. "Alex Ioniţă a învăţat la liceul nostru şi a jucat şi-n echipa de fotbal a şcolii. A avut mare noroc, nu datorită faptului că a venit la liceul nostru, ci pentru că a găsit omul care a pus ochii pe el şi a încercat să-l ajute. Născut în 1989, Alex era talentat şi pasionat de fotbal, încă de la prima oră de educaţie fizică", spune profesorul Dorobanţu.

La un pas să nu ajungă în Giuleşti
Cum a ajuns totuşi Ioniţă la Rapid? "Îl ştiam foarte bine pe Gabi Răduţă, antrenorul celor de la echipa a doua a Rapidului. Fiind foarte bun prieten cu el, venea mereu să-i vadă pe copiii din liceu cum jucau şi spera să descopere noi talente pe care să le ia la Rapid. I l-am recomandat pe Alex Ioniţă şi a încercat să-l ia. Normal, la orice transfer există şi probleme şi nu a reuşit să-l aducă atunci cînd şi-a dorit. După ce am vorbit mult cu Gabi mi-a spus într-o seară «Băi Bogdane! N-am cum să-l iau pe Ioniţă, nu pot să iau un jucător pe care să-l ţin pe banca de rezerve. Îl am pe Dobroiu şi pe Răduţă care joacă meci de meci, sînt titulari!». Totuşi, a ajuns pînă la urmă la Rapid, la echipa a II-a, a intrat pe mîinile lui Gabi Răduţă şi de atunci a început să se afirme din ce în ce mai mult. A urmat venirea domnului Rada, căruia i-a plăcut foarte mult de el şi de jocul lui, apoi o dată cu venirea domnului Hizo la Rapid, Ioniţă a prins un loc în echipa mare, şi acum e titular şi unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei", continuă proful din Pantelimon.

"Ioniţă era spectaculos"
Despre începuturile lui Ioniţă la echipa celor de la Pantelimon şi despre cum a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, fostul său profesor dă amănunte. "Era unul dintre cei mai buni elevi pe care-i aveam la grupă şi asta a demonstrat şi cînd a ajuns la Rapid în 2006. Am insistat mult ca el să ajungă la Rapid pentru că era un jucător senzaţional încă de atunci. Era bun pe ambele picioare, şuta foarte bine şi cu dreptul, dar şi cu stîngul, dădea şi cu capul la poartă. Totul se lipea de el. Era spectaculos", continuă domnul Bogdan, mîndru de talentul revelaţiei giuleştene.

A jucat în Cupa Liceelor
Aşa cum Nicolae Grigore, Sorin Paraschiv, George Ogăraru şi Radu Ştefan au jucat pe parchetul Sălii Polivelente în cadrul Cupei Liceelor, şi Alex Ioniţă a vrăjit publicul în meciurile pe care echipa liceului său, Sf. Pantelimon, le-a jucat în 2007. "A fost în echipa noastră în 2007, atunci cînd am fost eliminaţi în grupele de patru echipe ale competiţiei. Am terminat pe doi, n-a fost să fie. Alex a fermecat pe toată lumea atunci şi cred că dacă jucam pînă în finală, putea să cîştige premiul de cel mai bun jucător al competiţiei", adaugă profesorul.

"Nu o să uite niciodată de unde a plecat"
După cîteva luni în care a jucat în tricoul alb-vişiniu, conducerea din Giuleşti a decis ca Ioniţă să fie împrumutat la Rocar. După o accidentare şi după trei luni în care a stat cu piciorul în ghips, Ionţă nu mai prindea echipa a doua a Rapidului. Aşa a ajuns să joace la Rocar, ca mai apoi să revină în Giuleşti. "A fost şi este un copil liniştit, cu o familie modestă. Tatăl său este fost fotbalist, a jucat pe la Danubiana. Nu o să uite niciodată de unde a plecat şi cîte sacrificii au făcut părinţii lui pentru a-l ţine la o echipă de fotbal şi să-i dea de fiecare dată bani pentru haine, cantonamente şi multe altele. Cea mai mare bucurie a mea este că a reuşit, dar mai are mult de muncă!", mai spune Dorobanţu, care se gîndeşte la cele două goluri marcate de Alex Ioniţă la meciul cu "Benjamin Franklin" de pe 29 ianuarie 2007, de la Cupa Liceelor.

"Nu e încă fotbalist şi el ştie!"
Totuşi, după trei ani de cînd a făcut spectacol la Polivalentă, Alexandru şi profesorul său mai vorbesc şi acum, iar tînărul de 20 de ani ascultă sfaturile dascălului său. "Vorbim foarte des şi ne povestim orice. Sînt mîndru că nu este un tip conflictual şi nici unul căruia să-i placă să iasă prin cluburi şi să-şi piardă nopţile. Foarte importat pentru mine, dar şi pentru el este că şi-a dat seama că nu este încă fotbalist. Mi-a zis de multe ori: atunci cînd va juca două-trei sezoane în Liga I şi va fi convocat în continuare la echipa de tineret sau la prima reprezentativă, atunci va fi cu adevărat un fotbalist pur sînge! E un tip modest, cu bun-simţ şi are numai de cîştigat!", încheie Bogdan Dorobanţu dezvăluirile despre o parte din viaţa neştiută a tînărului atacant din Giuleşti care în urmă cu trei ani vrăjea spectatorii din Sala Polivalentă la Cupa Liceelor.

Din septembrie, din nou la şcoală
Pentru că a abandonat şcoala în semestrul al doilea din clasa a XI-a, Ioniţă se va reîntoarce la cursuri din septembrie, atunci cînd se va înscrie la o clasă de fără frecvenţă pentru a putea ajunge în continuare la antrenamentele şi meciurile Rapidului. "Singura mea supărare este că nu a reuşit să termine şcoala. A abondonat-o şi nu e bine deloc, trebuie să o termine. Am discutat şi cu el, dar şi cu directorul liceului, iar din noul an şcolar îl vom înscrie în clasa a XI-a. Vom avea o clasă de fără frecvenţă pentru a putea să-şi continue studiile pentru că este foarte important pentru el!", a precizat proful de sport.

..... DESPRE ALEXANDRU IONIŢĂ

CIPRIAN PANAIT - antrenor secund Rapid Bucureşti
"Îl ştiu pe Ioniţă de acum trei ani. Eu am lucrat cu el şi ştiu că este un copil foarte educat, asta stînd la baza evoluţiilor sale. Este talentat şi, nu în ultimul rînd, este un copil căruia îi place să joace, evoluează cu zîmbetul pe buze. Promovarea şi tot ce reprezintă Ioniţă pentru Rapid şi ce va reprezenta pentru fotbalul românesc i se datorează numai lui"

VIOREL HIZO - fost antrenor Rapid Bucureşti
"Alex este un jucător în care am avut mare încredere şi mă bucur că a reuşit. Trebuie să fie serios în continuare şi i-am spus şi lui, pentru că am stat foarte mult de vorbă cu el. După ce am plecat mi-a promis că nu o să-şi schimbe niciodată caracterul. Mi-a povestit ce trăiri sînt în familia lui la fiecare meci al Rapidului. Alex trăieşte o adevărată poveste frumoasă! Cu toată familia şi cu toţi cei din jurul lui"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează