FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică

Articol de , - Publicat joi, 08 februarie 2024 20:20 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 09:57

CFR Cluj - Rapid este derby-ul rundei cu numărul 25, dar sunt multe dueluri atractive în acest week-end. Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din Superliga

1. U Cluj, o singură victorie la Craiova. Acum 52 de ani!

U Craiova - U Cluj, în etapa #25 din Superliga

Echipa antrenată de Sabău este a doua cea mai bună formaţie din Liga 1 în meciurile din deplasare. Clujenii au adunat 20 de puncte afară, doar FCSB stând mai bine la acest capitol, cu 27 de puncte.

Rămâne de văzut dacă ardelenii vor reuşi să se întoarcă cu puncte de la Craiova, o deplasare unde nu s-au descurcat niciodată prea bine. Mai exact, ei au obţinut o singură victorie şi 5 remize pe terenul Ştiinţei. Iar unicul succes a avut loc acum 52 de ani, 1-0 pe 16 aprilie 1972.

2. Egalează Burmaz recordul de goluri în CFR Cluj - Rapid?

CFR Cluj - Rapid, în etapa #25 din Superliga

Un singur fotbalist a marcat în patru meciuri la rând jucate de echipa sa în campionatul curent. E vorba de Daniel Paraschiv (et. cu nr. 7, 8, 9 şi restanţa din etapa a 5-a), performanţă pe care ar putea-o egala Borisav Burmaz.

Sârbul a înscris în toate cele trei meciuri jucate până acum, cu FCU Craiova, Dinamo şi Oţelul, golurile sale fiind mereu decisive.

3. Legenda Deac va întâlni echipa copilăriei lui, Rapid

"Sunt rapidist de mic, am fost şi în galeria Rapidului" sunt cuvinte pe care mijlocaşul CFR-ului din Cluj le-a spus de mai multe ori.

Sâmbătă seara, acesta va fi adversarul Rapidului, pentru care a şi jucat în sezonul 2011-2012.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică
Ciprian Deac, în tricoul Rapidului FOTO: GSP

Interesant este că în acel campionat, Rapid a câştigat ultima oară la Cluj-Napoca, 5-0 în Gruia, cea mai severă înfrângere din istorie pentru clujeni pe teren propriu. Iar ultimul gol a fost marcat chiar de Ciprian Deac.

4. Măldărăşanu vs Petrolul

Hermannstadt - Petrolul, în etapa #25 din Superliga

Meciul de duminică este unul de totul sau nimic pentru cele două echipe, care visează la play-off.

Iar pentru Marius Măldărăşanu, partida are şi un rol afectiv. Antrenorul de 48 de ani s-a născut la Ploieşti şi a jucat la Petrolul în perioada 1996-1998, când a şi debutat în Liga 1.

Măldă va da peste un alt ploieştean, Florin Pîrvu, alături de care a jucat un singur meci la Petrolul, după care Pîrvu a fost transferat la Construction Henan, în China.

INFOGRAFIE. De la 1 la 10 în etapa #25

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică

5. Marchează Coman din nou cu Sepsi?

FCSB - Sepsi, în etapa #25 din Superliga

Cu 10 goluri marcate şi opt pase decisive, Florinel Coman a contribuit din plin la parcursul bun făcut de roş-albaştri în sezonul curent.

Pentru şeptarul bucureştenilor urmează adversarul preferat în Superligă, Sepsi OSK, formaţie în poarta căreia a înscris de şapte ori. Ultimul gol l-a reuşit chiar în tur, când FCSB s-a impus la Sf. Gheorghe cu 5-2.

Cu cine a marcat Coman cele mai multe goluri

  • Sepsi - 7
  • Dinamo - 6
  • U Craiova, Viitorul, FC Hermannstadt - 4

6. Îl depășește Olaru pe Bellingham?

Sezonul fantastic reușit de Darius Olaru ar putea să-l propulseze în vârful clasamentului celor mai buni mijlocași marcatori la finalul campionatului. Cu 14 reușite, internaționalul român se află la egalitate cu starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, cu care împarte prima poziție în acest top la nivel mondial.

Darius l-a egalat pe englez după ce a avut un start de an excelent, cu 4 goluri în două meciuri, în timp ce Jude a înscris un gol în 4 partide.

7. Abia acum ajunge Niczuly la meciul 200

Deşi a fost sărbătorit în runda precedentă, când gruparea din Sf. Gheorghe a întâlnit Universitatea Craiova, pentru Roland Niczuly meciul cu FCSB va fi cel cu numărul 200.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #25. Îi merge lui Burmaz şi cu Mutu? + Olaru e aproape de o performanţă fantastică
Niczuly a fost sărbătorit în avans Foto: Raed Krishan

Diferenţa este făcută de partida Sepsi-Viitorul 1-0 din 30 mai 2021. Fiind meci de baraj, conform regulilor statistice impuse de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), acestea nu sunt trecute în dreptul jocurilor din campionat, asta deoarece nu au efect asupra niciuneia dintre liniile din clasament.

Rămâne înregistrat doar în coloana jocurilor disputate în toate competiţiile.

O altă cifră rotundă o poate bifa şi Damien Dussaut. Dacă va fi utilizat în meciul cu Dinamo, el va bifa partida 100 în principala competiţie internă, devenind al 115-lea străin care atinge această bornă după Revoluţie.

8. Bifează UTA a 3-a victorie consecutivă?

UTA - FC Botoşani, în etapa #25 din Superliga

După înfrângerea severă din primul meci jucat în acest an, 0-4 pe terenul celor de la FCSB, arădenii au reuşit două succese importante, 2-1 cu Sepsi şi 3-1 cu Universitatea Cluj, succese care i-au apropiat la doar 3 puncte de play-off.

Astfel, s-au reaprins speranţele fanilor "Bătrânei Doamne", iar pentru a rămâne în lupta pentru un loc în primele 6, o victorie cu FC Botoşani ar fi extraordinară.

Nu le va fi uşor, asta deoarece, pe lângă forma bună arătată de moldoveni sub conducerea lui Bogdan Andone, statistica spune că, de la revenirea pe prima scenă din 2020, doar o singură dată UTA a mai câştigat 3 jocuri la rând în campionat. S-a întâmplat în august 2021: 1-0 U Craiova, 2-0 FC Voluntari, 1-0 Gaz Metan.

9. Pentru Dinamo urmează coşmarul Hagi

Farul - Dinamo, în etapa #25 din Superliga

Chiar dacă Hagi a declarat zilele trecute că Farul nu va fi niciodată favorită în faţa lui Dinamo, statistica spune altceva.

Cele două echipe s-au întâlnit de 28 de ori de când clubul constănţean a fost înfiinţat de Hagi, iar formaţia din Ovidiu a câştigat jumătate, 14. Dinamo are doar 7 succese, de 7 ori fiind egalitate.

Iar Hagi le-a administrat "câinilor" unele dintre cele mai severe înfrângeri din ultimii ani: 5-1 în 2015, 4-0 în 2017, 4-1 în 2018, 5-0 în 2019.

10. Văd şi arbitrii noştri penalty-urile?

Arbitrii au un început de 2024 cu multe probleme, greşelile lor fiind tot mai contestate. Un amănunt de luat în seamă ţine de numărul intervenţiilor VAR, iar în acest an, din cele nouă penalty-uri dictate, şapte au fost decise în urma analizelor video.

Singurul care nu a avut nevoie de VAR a fost Adrian Cojocaru în runda a 22-a, în partida care a consemnat şi cea mai mare diferenţă de scor, Sepsi OSK - Poli Iaşi 6-0.

Match Quiz CFR Cluj - Rapid
Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO. Bergodi se mulţumeşte şi cu un egal la Cluj

Vezi şi:

Conducătorul de la Rapid „aprinde” derby-ul cu CFR Cluj: „Egalul mai mult ne încurcă”
RAPID
Conducătorul de la Rapid „aprinde” derby-ul cu CFR Cluj: „Egalul mai mult ne încurcă”
Un nou transfer pe axa Farul - FCSB? Anunțul lui Gigi Becali: „Bă Gică, pot?”
FCSB
Un nou transfer pe axa Farul - FCSB? Anunțul lui Gigi Becali: „Bă Gică, pot?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Supersonick13
Supersonick13  •  09 Februarie 2024, 11:59
Postat de Mondo pe 09 Februarie 2024, 03:58

Hai Rapidu! Victoria Rapidului si infringerea FCSBului la SEPSI, mai ramin 6 puncte pe care Rapidul le i-a in meciurile directe.

Intai treceti voi de CFR !!!!!

MiticadelaLiga
MiticadelaLiga  •  09 Februarie 2024, 11:11
Postat de sandiego pe 09 Februarie 2024, 01:30

asta cu olaru care il depaseste pe bellingham e cea mai tare!

Da gluma lui 2024. :)) le scot din puțul gândirii. In rest da, o etapă foarte interesantă.

observator_federal
observator_federal  •  09 Februarie 2024, 09:12

O întrebare, pentru statisticieni: Dacă lui Baba Alhassan NU i-ar fi fost trecut în "palmares" si autogolul lui Ganea din meciul Fcsb-Farul, ar mai fi fost el desemnat de LPF în "Echipa etapei 24"?? Tot în urma atribuirii golului din meciul cu Farul, in statistica LPF, Baba Alhassan a devenit "primul jucător care a marcat pentru două echipe în ediţia curentă (un gol pentru FCSB / două goluri pentru FC Hermannstadt)" - păi e corect??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează